Connect with us

Prémium cikkek

Három lépés a tackle poszt megoldására – Browns FA-kitekintő

Tavaly nem tudott megfelelni az óriási elvárásoknak a Browns, most viszont ismét új general managerrel és új főedzővel vág neki a következő szezonnak a gárda. A várakozások alacsonyabbak lesznek, azonban nem lenne meglepő, ha most már tényleg a rájátszásért küzdene, vagy be is kerülne a playoffba ez a gárda. Ehhez azonban először mindenképpen meg kell oldani a tackle-gondokat. 

Cap space

A Browns már elkezdte a kivágásokat, Andrew Berrry újdonsült general manager lapátra tett négy kiegészítő játékost, TJ Carrie (CB), Eric Kush (G), Demetrius Harris (TE) és Adarius Taylor (LB) kivágásával $13,3 milliót szabadított fel. Így jelenleg $62 millió elkölthető kerete van a csapatnak, ami a hetedik legtöbb a ligában, ráadásul ez még növelhető, amivel akár az első helyre is felugorhat a gárda (mások kivágásainak köszönhetően inkább a top3-ba).

Lapátra kerülhet még Olivier Vernon, aki trade útján került Clevelandbe a Giantstől tavaly, azonban kiemelkedőt nem nyújtott, ellenben szokásához híven nem bírta végig a szezont. Már 30 éves lesz a szezonban a pass rusher, és ugyan még mindig korrekt szinten játszik, kiemelkedőt nem nyújt, $15,5 milliót pedig egyértelműen nem ér meg. Mivel bőven van helye a sapkában a Brownsnak, így nem biztos a kivágása, de az egyértelmű, hogy jobban is el lehet költeni ezt az összeget.

A linebackerknél Christian Kirksey kivágása merülhet fel, hiszen az utóbbi két évben csak 9 meccsen tudott pályára lépni és mindkettő szezont IR-en fejezte be. Egészségesen jó játékos, vezére is a csapatnak, mélységet is nyújtana a poszton, így akár maradhat, de itt is igaz ami Vernonnál, azaz el lehet jobban költeni ezt az összeget. A Browns tavaly draftolt két LB-t (Wilson jó volt, Takitaki nem igazán), így valószínűleg attól függ a sorsa, hogy mit tervez a csapat a lejáró szerződésű Joe Schoberttel. Ha ő marad, akkor minden bizonnyal Kirksey távozik.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A támadófal jobb szélén Chris Hubbard egyáltalán nem váltotta be az ígéreteket, nagyon gyengén muzsikált a Brownsban, közel $5 millió dollárt lehet spórolni rajta. Az bizos, hogy a helyére hozni kell valaki jobbat, már csak az a kérdés, hogy cserének meg akarják-e tartani.

Rajtuk kívül nem lepődnék meg feltétlen a safety Morgan Burnett menesztésén sem, vele $3,3 milliót lehetne megtakarítani, de most nem vettem bele az egyenletbe, ennyiért ilyen pénzügyi lehetőségek mellett még eljátszogathat, főleg hogy a poszt nem igazán megoldott.

Szabadügynökök

Nincs sok fontos szabadügynöke a Brownsnak idén. A legnagyobb nevek Joe Schobert és Damarious Randall, mindketten kezdők voltak a védelemben, de egyelőre kérdéses a jövőjük. Előbbit mindenképp érdemes lenne megtartani, kiváló coverage linebackerről van szó, azonban nem nagyon hallani hangokat egyelőre a hosszabbítása kapcsán. Randall már pótolhatóbb, így a sorsa valószínűleg attól függ, hogy várhatóan tudnak-e jobbat találni a helyére, illetve hogy Joe Woods védőkoordinátor hogy képzeli el a posztot. Nem lenne meglepő, ha távozna.

Az elkapó Rashard Higgins valamiért elég keveset volt a pályán, pedig jó volt az összhangja Baker Mayfielddel, így mélyítésnek érdemes lenne megtartani. Greg Robinson ugyan kezdő volt, de gyengén játszott, ráadásul elkapták a határőrök 71 kiló marihuánával, a csapat pedig jelezte is, hogy nem tervezi újraigazolni.

A safety poszt nagyon megüresedhet, ha Eric Murray és Justin Burris is távoznak, de azért ők csak kiegészítő emberek. Drew Stanton távozásával majd egy csereirányítót le kell akasztani valahonnan.

Van még két egész jó korlátozott jogú szabadügynöke a csapatnak, Kareem Huntra és Ricky Seals-Jonesra is érdemes tendert rakni, mindketten egész hasznosnak bizonyultak tavaly, ilyen kis összeget pedig megér a hozzájárulásuk.

Maradók + Érkezők

Az első és legfontosabb teendője a csapatnak megoldani a tackle-kérdést, egyszerűen nem teheti meg a Browns, hogy nem szerez ide legalább egy top nevet, de kettő sem elképzelhetetlen, főleg ilyen pénzügyi lehetőségek mellett. Egy háromlépéses tervet eszeltem ki.

Először is ha a Titans elengedi, mindenképp lecsapnék Jack Conklinra és a második legjobban fizetett tackle-lé tenném. Ő el is foglalná szépen a jobb oldalt hosszú távon. Ha esetleg ő nem kerül ki a piacra, akkor olcsóbb és rövidebb távú megoldástként Bryan Bulagát hoznám el.

Másodszor leigazolnám egy évre Jason Peterst a bal oldalra, aki mentorálhatná a harmadik lépésben megszerzett újonc támadófalembert a draftról. Az 1/10-es pickkel még minden bizonnyal elérhető lesz a top4 OT egyike (Jedrick Wills, Mekhi Becton, Tristan Wirfs, Andew Thomas), aki személytől függően akár kezdhet is guardban első évében, mielőtt átvenné Peters helyét a bal oldalon, de a veterán játékos sérülékenysége miatt könnyen elképzelhető, hogy már első évében be kellene ugrania a szélre.

Ezzel a háromlépéses tervvel meg is oldódna nem hogy rövid távon, de hosszú távon is a támadófal kérdése. Oké, még egy guardra szükség van, de négy jó játékossal már top fal lenne ebből az egységből. Ezt pedig első számú prioritásként kell kezelnie a Brownsnak idén.

A támadóoldalon maradva tenderrel megtartanám Huntot és Seals-Jonest is, illetve Higginsnek adnék egy alacsony összegű hosszabbítást. Ezzel igazából az offense meg is lenne oldva – nyilván lehet upgrade-elni guard, illetve tight end poszton (fejlődik még Njoku?), de kész lenne az egység, innentől már csak Stefanskin múlna a dolog.

A védelemben még van tennivaló. Miután kivágtam Vernont, megpróbálnám olcsóbban visszahozni. Ha ő nem akar visszajönni, akkor például Shaq Lawsonnál próbálkoznék be, aki illik a 4-3-as rendszerbe és nem is lenne túl drága. A top edge rusherekkel nem foglalkoznék, mert szerintem nagyon túl lesznek fizetve és mindenkiben van valamekkora rizikó, Garrett túloldalára pedig nem feltétlen kell óriási név, hiszen minden snapnél előnyös helyzetből tudna indulni. Persze illene ide egy Arik Armstead vagy egy Shaq Barrett is, de nem gondolom, hogy annyi pénzt kellene áldoznia erre a csapatnak, mint amennyibe ők kerülni fognak.

A linebackereknél Joe Schobertet visszaigazolnám, fontos tagja lenne ő a defense-nek. A secondarybe pedig Kendall Fullert írtam fel magamnak, hiszen ő slot cornerbacket is tud játszani, illetve safetyben is rendben volt a Chiefsnél. Nem a legnagyobb név és így azért még elfér hátra az erősítés, de szerintem jó ár/érték arányt képvisel. Ha nagyberuházást tervez erre a posztra a Browns, akkor kifejezetten tetszene Anthony Harris leigazolása (ő szerintem elérhető lesz, ellentétben Justin Simmonsszal, akit szintén jó igazolásnak tartanék).

Összegzés

Ha a tackle posztot meg tudja oldani a holtszezonban a Browns, illetve a védelemben kisebb erősítéseket tud eszközölni (nem megugorhatatlan lécek ezek), akkor ez a keret tényleg ott fog tartani, hogy rájátszás-esélyesként beszéljünk a csapatról. Innentől kezdve pedig már “csak” Kevin Stefanskin és Baker Mayfielden múlik, meddig is jut a Browns 2020-ban.

[/ppp_patron_only]

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cymbee
Cymbee
2020-02-26 08:59

Őőőő…. Már nem Wilks a védőkordinátor.

katonadani
Reply to  Cymbee
2020-02-26 09:43

true, javítom!

Viktor Gál
Viktor Gál
2020-02-26 11:15

Jó ideje agyalok Peters-en a Brownsba, erre tessék, megléped Dani. De én tovább mentem, mi lenne a véleményed erről a traderől: OBJ – Jamal Adams, cserélve a jövő évi egyesek+ hármast kettes körre. A Jetstől távozik Anderson és nagy valószinűség szerint Bell is, pénz és hiányposzt is van, Beckham szivesen visszatérne kedvenc városába primadonnának, a Brownsnak lenne egy piszok erős secondaryje, az első és második körben meg BPA alapján választanának WR és OT között (1. körben a Wills, Wirfs, Thomas vs. Jeudy, Lamb).

katonadani
Reply to  Viktor Gál
2020-02-26 11:38

Browns helyében megtartanám inkább OBJ-t, fontosabb poszton ugyanúgy kiemelkedő játékos, plusz kellene is az offense-be, ráadásul szerintem ennél alacsonyabban nem lehetne most az értéke, így ilyenkor nem jó eladni :D

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  katonadani
2020-02-26 11:39

Ez eddig rendben, de ha valaki meccs közben könyörög az ellefélnek, hogy cseréljék el, nem a legjobb omen.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  katonadani
2020-02-26 11:55

Ha már trade: fel lehetne oldani a Tunsil-tradet elemző cikket a lakat alól? Köszi.

katonadani
Reply to  Viktor Gál
2020-02-26 12:17

done

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x