Connect with us

Hír

Henry: Zeke szerződése a minimum

A Titansnek meg kell hoznia pár érdekes döntést a holtszezonban, hiszen Ryan Tannehill és Derrick Henry is szabadügynökké válik, és mindkettejük esete relatíve egyedinek számít. Tannehill korábban már megbukott, mint franchise irányító, idén viszont nagyot ment vele a csapat, így érdemes lehet megtartani rövid távon, hosszú távon viszont egyelőre kockázatosnak tűnik. Derrick Henry egészen parádés rájátszást tolt le, a szerződése viszont neki is lejár, és az utóbbi évek példái nem azt mutatják, hogy megéri nagy pénzt adni egy futónak. Henry viszont pontosan ezt kéri majd idén.

A Rich Eisen Show-ban tűnt fel a futó még a Super Bowl előtt, ahol a műsorvezető azt kérdezte tőle, hogy Zeke pénze számít-e a minimumnak a tárgyalások kapcsán. Henry pedig válaszolt, hogy igen, ez így van – habár később azt írta twitterre, hogy félreértette a kérdést, és nem feltétlen akar több pénzt Zeke-nél, inkább úgy gondolta, hogy jelenleg övé a parkett a szerződések terén.

Mindenesetre az biztos, hogy Henry új kontraktusát Zeke szerződéséhez fogják hasonlítani, ami ugyebár 6 év, $90 millió, amiből $50 millió garantált. Ez éves szinten $15 milliót jelent, de a Cowboysnak megvolt az az előnye, hogy egy meglévő szerződéshez csatolhatta ezt hozzá, így jobban eloszlik a dolog, Henrynél ilyen opció nincs, ő a nulláról indít.

Henrynek ez az egyetlen esélye maximalizálnia a karrierjében a bevételeit, hiszen harmadik szerződést már nem nagyon szoktak aláírni a running backek, legfeljebb rövid távú, alacsony összegűt, szóval most kell nagyot szakítania a Titans futójának és minden bizonnyal meg is fogja ezt próbálni. Az pedig érdekes kérdés, hogy ki és mennyit hajlandó adni Henryért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!