Connect with us

Prémium cikkek

Irányítóbőség a piacon – Top 10 szabadügynök QB

Ritka jó a felhozatal idén irányítókból, még franchise kaliberű QB-t is le lehet akasztani. Sőt, lehet szurkolni Tom Bradynek, hátha tényleg kilép a piacra, lenne pár izgalmas hetünk. De ha a veterán QB marad is New Englandben, akkor is akad még izgalmas játékos a piacon.

 

 

A piac krémje

 

Ha nem lenne franchise tag, akkor még Brady nélkül is lehetne egy extra izgalmas QB-piacunk, de mivel van, így a legjobb elérhető irányítók jó eséllyel nem tesztelik a piacot. Technikailag persze szabadügynökök, szóval nem lehet figyelmen kívül hagyni őket, de a gyakorlatban nem ők fogják vinni a show-t (legalábbis nem a hagyományos értelemben).

 

 

1. Dak Prescott – 4 902 yard, 30 TD, 11 INT, 99,7-es passer rating

 

Nehéz vitatkozni azzal, hogy Prescott a legjobb irányító, akinek lejár a szerződése. Még mindig csak 26 éves, karrierje legjobb szezonját hozta, a veteránok kiöregedésével már top 10 közelinek számít a posztján és jó esélye van arra, hogy a növekvő cap miatt a legjobban fizetett QB legyen. Egy ilyen kaliberű játékost csak a Redskins engedne ki a piacra, a Cowboysnál prioritás a megtartása és a franchise tag a minimum, amit idén kapni fog.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

2. Drew Brees – 2 979 yard, 27 TD, 4 INT, 116,3-as passer rating

 

Brees idén 12 meccsen lépett pályára, és ahogy tavaly, úgy idén is csak az utolsón játszott rosszul – és ahogy akkor, úgy most is egy PO-vereség lett a vége. A formaidőzítésével nagyon nincs rendben valami, de ettől függetlenül elit szinten játszik, a rájátszás szinte garantált vele, így ha nem vonul vissza, akkor óriási fogás lenne bárkinek. A bárki viszont jelen esetben a Saints, ugyanis Brees kijelentette, hogy vagy New Orleans, vagy semmi.

 

3. Tom Brady – 4 057 yard, 24 TD, 8 INT, 88-as passer rating

 

Nagyon régen nem játszott már ennyire rosszul Brady, ami ugyan még mindig egy top 10 szint, de ahhoz már nem elég, hogy egy tökéletlen offense-t a hátára vegyen, ha ég a ház. Nem véletlenül akar magának top fegyvereket, és bár jelenleg inkább úgy tűnik, hogy marad, azért semleges szurkolóként lehet reménykedni, hogy új kihívás elé néz. Az biztos, hogy szinte bárhová aláírhatna, az offense-t elnézve pedig bőven van olyan QB-hiányos csapat, ahol Bradynek arany élete lehetne.

 

Akikből lehet még franchise QB

 

4. Philip Rivers – 4 615 yard, 23 TD, 20 INT, 88,5-ös passer rating

 

Ellentmondásos hírek keringenek Riversről, mindenesetre jó esély van arra, hogy elhagyja a Chargers. Amennyiben ez megtörténik, óriási harc lehet érte még a gyengébb szezonja ellenére is. A Bucs, a Bears és a Colts a három legnagyobb esélyes, valamennyien egy normális QB-ra vannak a rájátszástól, és Rivers még a 20 INT-s szezonja ellenére is sokkal jobb, mint Brissett, Trubisky vagy Winston.

 

 

5. Ryan Tannehill – 2 742 yard, 22 TD, 6 INT, 117,5-as passer rating

 

A szezon legjobb passer ratingjét produkáló Tannehill is FA lesz és nagyjából hasonló piacra számíthat, mint Rivers. Parádés éve volt tavaly, de óriási kérdés vele kapcsolatban, hogy tudja-e ezt a szintet konzisztensen hozni. Nála akár még egy franchise tagre is van esély, a Titans részéről legalábbis az lenne a legokosabb – állítólag nem is akarják elengedni.

 

6. Teddy Bridgewater – 1 384 yard, 9 TD, 2 INT, 99,1-es passer rating

 

Nagyon érdekes helyzetben van Bridgewater, mert bár nem volt elit, mégiscsak veretlen volt vele a Saints, ráadásul nem véletlenül ragaszkodtak hozzá New Orleansban. Brees visszavonulása esetén könnyen kinézhet neki egy kezdő a Saintsben, de az sem lenne meglepő, ha a piacon adna neki valaki egy esélyt (a szokásos Bears-Colts kettős lehetne esélyes). Én nem vagyok nagy rajongója, de van olyan csapat, ahol előrelépést jelenthet.

 

Inkább csere, mint kezdő

 

7. Jameis Winston – 5 109 yard, 33 TD, 30 INT, 84,3-as passer rating

 

Winston jelenleg egy igazi kétélű fegyver és nehezen tudom elképzelni, hogy ezen képes lenne változtatni. Elképesztő dobásokra képes, de mellé olyan homályokat is tud, amit még Mason Rudolph is szégyellne. Egy Tannehill-féle utat tudok neki elképzelni, esetleg Chargersben bridge QB-ként, ott úgy is hozzá vannak szokva a millió interceptionhöz.

 

8. Taysom Hill

 

Ő csak a posztja alapján irányító, kezdő jó eséllyel sehol sem lesz, bár mondjuk Mitch Trubisky mellett a Bearsben még ezt is el tudom képzelni, Tim Tebow is volt kezdő.

 

9. Marcus Mariota – 1 203 yard, 7 TD, 2 INT, 92,3-es passer rating

 

Mariotának nem olyan rossz a megítélése, mint Winstonnak, de nincs is benne akkora upside. Ugyanakkor sokan hihetik azt, hogy Titansben nem tudták kihozni belőle a maximumot, így a támadóbb felfogású főedzők akár ki is próbálhatják. Én soha nem láttam benne azt a pluszt, ami miatt 1/2-es lett, szerintem már csak egy stabil csere lehet belőle, akiben szezononként 2-3 jó meccs benne lehet végszükség esetén, de konstans jó játékot már nem nagyon kell tőle várni.

 

10. Case Keenum – 1 707 yard, 11 TD, 5 INT, 91,3-as passer rating

 

Voltak egészen életképes meccsei a Redskinsben, ami nagy szó, egy prémium cserének még el is menne. A Steelersnek például érdemes lenne beruháznia rá, Rudolph még a padon is nettó emberhátrányt jelent.

 

Futottak még (maximum csereszint): Chase Daniel, Kyle Sloter, A.J. McCarron, Trevor Siemian.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!