Connect with us

Hír

Jeffery örülne, ha elcserélnék az Eaglesből

Alshon Jeffery az év végén komoly lábfejsérülést szenvedett (olyat, mint Cam Newton), így ki fogja hagyni a teljes holtszezont és az sem biztos, hogy az első fordulóban játékra kész lesz szeptemberben. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy az Eaglesnél lesz a szezon kezdetén, és Connor Hughes információi szerint az elkapó örülne is annak, ha elcserélnék. Tegyük hozzá azt is, hogy az Eagles is örülne, ha el tudná cserélni Jefferyt, a kérdés már csak az, hogy a többi csapat mit szól ehhez.

Minden bizonnyal Jeffery volt a szezon közben az a játékos, aki név nélkül kritizálta Carson Wentzet és az egész támadósort, ezzel komoly gondokat okozva az öltözőn belül. Állítólag már a kezdetek óta nem jönnek ki jól a franchise irányítójával, és “ingerlékeny” a viszonyuk. Ez az oka annak, hogy az Eagles is megválna tőle.

Szóval ha a játékos és a csapat is örülne egy szakításnak, mi akadályozhatja ezt meg? A pénzügyek. Ugyanis egy kivágás esetén az Eagles $26,1 millió halott pénzt nyelne be a különböző átstrukturálások miatt, a mozgástere pedig körülbelül $10 millióval csökkenne (!) a fizetési keretben. Ez egyébként a valaha volt legnagyobb benyelt halott pénz lenne az NFL-ben. A durva az, hogy ezt is fontolgatja az Eagles, habár sokkal jobb lenne a csapat számára, ha el tudná ezt osztani két évre. Ezt korábban megtehette volna egy úgynevezett “június 1 utáni” kivágással (nem kell ténylegesen megvárni ezt a dátumot), azonban most, hogy lejár a CBA, erre nincs lehetősége a csapatnak – ezért örülnének nagyon Philadelphiában, ha megállapodna az NFL és az NFLPA.

Egy trade pedig azért nem egyszerű, mert ki adna bármit is egy 30 éves, sérült, a szezon elejére még nem bevethető elkapóért, aki ráadásul az öltözőben sem épp mintaember? Lehet, hogy senki, még ha pénzügyileg nem is kerülne sokba, két évre $23 milliót kellene fizetni Jefferynek, amiből csak az első évi $9,9 millió garantált. Az Eagles így egyébként “csak” $16 millió halott pénzt nyelne be és nagyjából nullára jönne ki spórolást tekintve.

A megoldást egy Osweiler-féle trade jelentheti, ahol még az Eagles fizet draft picket azért, hogy valaki átvegye Jefferyt és megszabadítsa a csapatot a fizetésétől. Viszont ezért a $9 millióért nem valószínű, hogy Howie Roseman sokat fel szeretne adni, legfeljebb valami hátsó körös picket.

Nem egyszerű tehát a helyzet, meglátjuk mi lesz a végkimenetele.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!