About the author

10 Comments

 1. 1

  Brain Schottenheimer

  Clowney úgy jött Seattle-be, hogy nem kaphat tag-et idén. Nagyon csodálkoznék, ha kapna, és a Seahawks FO nem így dolgozik. Sőt, nem csodálnám, ha lenne egy olyan záradéka a szerződésének, ami kizárja a tag-et.

 2. 2

  renningan

  Igazából megígérték neki, hogy nem kap és megpróbálnak hosszú távon megegyezni vele. Én sehol nem olvastam, hogy erre lenne záradék is. Szerintem az lesz vele, mint Julióval tavaly: megígérik neki, hogy ha taget is kap, adnak neki hosszú távra valamit és a határidőig megegyeznek (Julionak ugye csak a nagy pénzt ígérték, de végül megkapta).

 3. 3

  Hurrá Torpedó

  non-exclusive tag esetén az említett “két első körös választási jog kompenzációként” részt hogy kell pontosan érteni?
  aki elviszi a játékost attól elvesznek két első kört? melyiket? már rögtön az ideit, meg a jövő évit, vagy el lehet tolni?
  vagy olyan kompenzációs pick ez mint a későbbi körösök, és kap a csapat egy 1/33 és 1/34-et? mióta nézem az NFL-t erre még nem láttam példát, és nem is nagyon értem hogy ez miért is következne be.
  Mittudomén jobban megérheti a csapattól rendes tag-et tenni, és ha a játékos nagyon jó, utána elcserélni, többet is kaphat érte, mint csak két első kör. A másik félnek meg csak akkor érné meg, ha a játékos tényleg olyan űberjó, hogy 2 első kört felad érte (de ha tényleg olyan jó, akkor miért adja meg az esélyt az első csapat, hogy valaki elvigye)

 4. 4

  katonadani

  igazából nem reális forgatókönyv ez az egész, mert akkor már inkább megállapodnak a csapatok egy kompenzációban. De egyébként alapesetben idei és jövő évi első kör. Nyilván ha valamelyik nincs, vagy idén kettő van, akkor változik a helyzet

 5. 5

  acsdav2

  Én nem teljesen értem, hogy Clowney miért vált volna be. 3 sack + 7 TFL. Borzasztó számok. Még ha a hurry és QB hit mutatókat is hozzáveszem a nyomásgyakorlásokban is csak 27. Nem nagyon látom, hogy egy top 15 közelében se lévő pass-rushernek miért kellene nagy szerződést adni.

 6. 6

  katonadani

  a franchise tag értéke vagy a cikkben lévő táblázat alapján meghatározott, vagy az előző évi fizetés 120%-a, amelyik kedvezőbb a játékosnak (tehát amelyik magasabb).
  Ha Clowney tavaly is DE taget kapott volna, akkor most annak a 120%-át kapná. (Hülyeség az NFL rendszere, hogy a 3-4es rendszerben lévő edge rushereknek LB tag jár, mert hivatalosan outside linebackerek, pedig ugyanaz a feladatuk, mint a 4-3-as defensive endeknek)

 7. 7

  Brain Schottenheimer

  A sackek száma félrevezető lehet, a pressure rate sokkal fontosabb. Clowney pedig egy olyan vedofalban jatszott, ami majdnem ligautolso volt sackekben es nyomasgyakorlasban, ezert lenyegeben mindig double-teamelték, ez pedig erőteljesen megnehezíti a dolgát. Egyébként Clowney egy kurvajó playmaker, elég csak a pick6re gondolni, amit visszavitt. Siman megeri a top penzt.

 8. 8

  acsdav2

  Ahogy írtam a pressure-ök számában is elég gyengus Clowney. Persze arról már nincs infóm, hogy mennyivel több double-teamet kap mint a többiek. De nem hiszem, hogy Top 15-be beférne. Én nagy pénzt csak top 15-ös játékosnak adnék. Kérdés mondjuk Clowney mit ért nagy pénz alatt. Mert az igazán elit Bosa szerintem évi 25-ért fog aláírni és ha Clowney egy 20-assal megelégszik akkor végül is korrekt deal köttetett.

 9. 9

  Peti

  Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem arról volt szó Clowney tavalyi szerződésekor,hogy nem rakhat rá taget a Seahawks?

 10. 10

  zg

  Ezt nem értem. Valaki elmagyarázná pls? Mi az a 120%os szabály? Miért járna rosszul?
  “Egyébként Clowney kifejezetten rosszul járna egy taggel: mivel tavaly OLB-ként kapott taget 16 millió dollár értékben, így idén a 120 százalékos szabállyal is csak annyit kapna, mint egy sima DE-taggel.”

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team