Connect with us

Prémium cikkek

Látványos erősítés kell – Bills FA-kitekintő

Pozitív meglepetést okozott mindenkinek a Bills azzal, hogy könnyedén jutott rájátszásba, majd ott majdnem továbblépett a következő körbe is. Azonban offense oldalon egész évben inkonzisztens volt a gárda és a megfelelő alapanyag sem volt meg az edzők számára a fejlődéshez. Ezen kell most javítani.

 

Kényelmes helyzetben van a Bills, mert több, mint 82 millió dollárral várhatja a szabadügynökpiacot, így jó esélyük van Buffolóba csábítani játékosokat. Üröm az örömben, hogy ezt az összeget nem nagyon tudják növelni, ha akarják sem, mert elküldeni csak olyan játékosokat tudnának, akik stabilan jó teljesítményt nyújtottak vagy nagy hiányposzton játszanak. John Brown viszonylag sokat keres és nem egy sokoldalú elkapó, de elküldése esetén csak még nagyobb gondban lenne Allen, hogy kit dobjon túl a következő szezonban. Így ez aligha járható út.

Hasonló problémába ütköznének Trent Murphy elküldésével is, mert közel 8 millió dollár érkezne a kasszába, de pótolni kellene a kezdőben és például a rájátszásban láttuk, hogy megszolgálja az árát. Két játékost találtam, akik elküldése semennyire nem lenne fájdalmas és minimálisan meg is dobnák az elkölthető pénzmennyiséget. Ez egyik Tyler Kroft, aki jobbára észrevehetetlen, elkapásokban alig segítette csapatát, cserébe 5 milliót lehetne vele spórolni. A másik pedig Jon Feliciano, aki a közepes támadófalból is messze lefele lógott ki. Utóbbi két játékos elküldésével már 90 millió körül jár a Bills, de van is kire költeni.

 

Szabadügynökök

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Szerencséjük van a saját szabadügynökeikkel is, mert úgy gondolom a legnagyobb sztároknak van szerződése, ellenben pár fontos rotációs játékos vagy stabil kezdő távozhat. A támadófalra mindenképpen költeni kell a jövőben, de Quinton Spaint sem hagyhatják elmenni, mert pótolni csak nehezebben és drágábban lehet, ő pedig már legalább ismeri a rendszert. Éppenséggel dönthetnek az elengedése mellett is, mert nem a legjobb guardok közül való, de ez esetben nem árt nagy erőkkel guard utánpótlás után kutatniuk.

 

A front7-ből lejár Jordan Phillips és Shaq Lawson szerződése is. Amennyiben Murphyt nem vágja ki a gárda, nem gondolnám, hogy bármelyikért komolyan harcolna. Rotációba nagyon hasznos kis játékosok, de elég telített a Bills védelme, hogy túlfizetni egyiküket se kelljen. Mindenesetre ha sikerül velük megállapodni egy mindkét fél számára kedvező szerződésben, akkor maradhatnak a csapatnál. Alexanderrel régebben ez már több ízben is sikerült, nem kizárt, hogy most is hasonló dolgokban gondolkodik a gárda Lawsonékkal kapcsolatban is. 1-2 éves szerződésekkel számolnék az esetükben és közepesen magas bérrel.

A jó hír a Bills számára, hogy ezzel véget is ért a potenciálisan megtartandó játékosok listája. Kevin Johnson tett róla, hogy ne kapkodjanak két kézzel érte a csapatok, Frank Gore pedig már réges-rég túl van karrierje zenitén, így nem gondolom, hogy bármelyikük marad a csapatnál. Ellenben az ERFA játékosokat mind meg kellene tartani, mert hasznos kiegészítő elemek voltak a szezonban és semmibe nem kerülne a csapatnak, hogy Levi Wallace vagy Robert Foster a keretben maradjon. Az egyetlen RFA, Isaiah McKenzie-t pedig akár szintén itt tarthatják, mert támadóoldalon és special teamben is bevethető.

 

Hiányposztok

 

Kellemes gondjai lesznek a Bills vezetőinek, mert még abban az esetben is lesz bőven pénzük, ha minden kicsit is fontosabb játékost visszaigazolnak. Ellenben az már kevésbé kellemes, hogy kire költsék. A legégetőbb hiányposzt az egy stabil elsőszámú WR lenne, ilyenből pedig nem túl sok van a piacon. Amari Cooperre szerintem nem lesz esélyük, de AJ Green adja magát. Green tapasztalata rengeteget érhet a fiatal Allen számára és végre lenne egy magas, az elkapási ponton is jó WR a keretben. Mellé akár Robby Andersonra is lecsaphatnak, ha szeretnének, és akkor rögtön a piacon befoltoznák a komplett WR sort. Ilyen egységgel már könnyebb lenne a fiatal QB helyzete.

 

 

Számoljunk azzal, hogy a védelemből sem sikerül mindenkit megtartani, ellenben szeretnék fenntartani a dominanciát a jövőben is. A távozók helyére így jöhetne pár nagyágyú akár, Arik Armstead, Yannick Ngakoue vagy DJ Reader például mind más-más játékosok, de határozottan erősítést jelentenének még a Bills számára is. Egyenként sem lenne olcsó mulatság a megszerzésük, így arra például semmi sansz sincs, hogy egyszerre az említett három névből kettő itt köt ki, de megjósolhatatlan, hogy kit tartanak meg és ebből kifolyólag kire lehet szükségük.

 

Fontos megemlíteni még a corner posztot is, ahol jelenleg talán a liga legjobb, de biztosan az egyik legjobb cornerbackje játszik. White mellett viszont nincs hasonló kaliberű társ, Kevin Johnson távozásával pedig kellene egy slot corner is. Ide szerintem nem kell durva beruházást tevezni, akár a draftra is hagyhatják a probléma megoldását.

 

Végül pedig a támadófal. A fal két széle adottnak tekinthető, még ha nem is a legnagyobb sztárok, de a Dawkins, Ford, Nsekhe hármasból ki lehet nevelni két stabil kezdőt. Melléjük a fal közepe is adott, Mitch Morse nagyszerű igazolás volt, így egyedül a guard posztok a kérdésesek. Ide jó lenne találni egy, de akár két kezdő szintű arcot is, akár a piacon, akár a drafton.

 

Összességében én all-int mennék a Bills helyében az elkapó poszttal, mert hiába jó az idei draft class, én egy tapasztaltabb játékosban nagyobb segítséget látok jelenleg. A védelem félelmetes, de valamennyire figyelniük kell a kiegészítő emberekre is, mert sokat jelentett a gárdának, hogy minden downnál teljes gőzzel tudtak menni, még akkor is, amikor a kezdők egy része pihent.

 

 

[/ppp_patron_only]

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x