Connect with us

Prémium cikkek

Legjobb szabadügynök belső védőfalemberek

Tavaly a draft szólt a belső védőfalemberekről, idén a szabadügynök-piac fog. Nagyon bő a felhozatal, akár sztárjátékos, akár szituációs játékos hiányzik a rosterről, ahogy veterán opciókból sincs hiány, ha csak egy szezonra kell egy minőségi ember.

A sztárok

Chris Jones, Kansas City Chiefs, 25

Kérdés nélkül a legnagyobb név a friss Super Bowl-győztes játékos, aki tökéletes korban van, illetve rövid pályafutása ellenére a legjobb játékosok közé tartozik a posztján, leginkább a kiváló passzsiettetése miatt. Érdekes, hogy korábban a “friss Super Bowl-győztes” jelző nem feltétlen számított pozitívnak a general managereknél, hiszen az ilyen játékosok bérigénye ugrásszerűen megnő, és az esetek nagy százalékában eligazol más csapathoz. Jones esetében viszont a hosszabbításról lehet olvasni inkább, de persze a káoszelméletek nála is megvannak. Az viszont biztos, hogy mocskosul sok pénzt fog majd kapni, akárki adja neki végül.

DJ Reader, Houston Texans, 25

Tavaly még fel lehetett hozni, hogy a Clowney-Watt-Mercilus hármas miatt rá nem jutott nagy figyelem, idén viszont bebizonyította, hogy önerőből is képes teljesíteni. Nose tackle-ként nem meglepő, hogy futás ellen jól teljesít, de a pass rushban is rengeteget fejlődött, ami a piacát is megdobta. Szintén 25 éves mint Jones, ami plusz növelheti az értékét, de mivel a Texansnak elég sok költeni valója van, lehet hoppon maradnak a rivális GM-ek.

Javon Hargrave, Pittsburgh Steelers, 27

A napokban töltötte be 27. életévét a Steelers NT-je, aki elég hasonló utat járt be, mint Reader. Tuitt és Heyward között nem nehéz kiemelkedni, de Hargrave nélkülük is képes volt jó teljesítményre, és hozzátette a magáét a Steelers idei brutális védelméhez. Érdekes, hogy mindhárom fenti játékos a 2016-os draft class terméke, de egyikük sem első körben lett kiválasztva, pedig…

Akik már túl vannak a zeniten

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ndamukong Suh, Tampa Bay Buccaneers, 33

Suh évekig a liga meghatározó játékosának számított, ám amióta vándorcirkusz-szerűen vált csapatokat, már nem az igazi, de még így is a jobb opciók közé tartozik. Ehhez a visszaeséshez az életkora is biztos rányomja a bélyegét, és nem véletlen, hogy már csak egy szezonra számolnak vele a franchise-ok. Kérdés, hogy az egykor ligaelit fizetést kapó játékosnak hol vannak az igényei jelenleg.

Gerald McCoy, Carolina Panthers, 32

A hónap végén 32 éves játékos hosszú évek után hagyta ott Floridát, de egy új közegben sem vallott szégyent – igaz, a régi önmagától is messze volt. Nincs már sok hátra karrierjéből, így inkább a gyűrűt tekintheti prioritásnak a dollárok helyett, ennek pedig minden bizonnyal rengeteg csapat örül, hiszen a jelenléte nagyon sok rosteren jelentene erősítést.

Derek Wolfe, Denver Broncos, 30

Wolfe a lehető legjobbkor hozta karrierje legjobb teljesítményét, ami egyrészt gazdaggá, másrészt a Broncos játékosává tette újabb évekre. Sajnos a sérülések nem kegyelmeztek számára, és a szerződése óta lejátszott 4 szezonjából mindössze csak egyet játszott végig, emiatt számomra kérdéses, hogy mennyi marad neki a karrierjéből. Vélhetően emiatt nem kap hosszú távú szerződést, vagy csak minimális garantált tartalommal, pedig még képes lehet lendíteni egy védőfalon – de ahhoz játszania kellene.

Mike Daniels, Detroit Lions, 30

A Packers ismét remek érzékkel vált meg egy 30-ot taposó játékostól. Daniels alig tudott a Lions hasznára válni a folyamatos sérülései miatt, cserébe ez a mostani fizetésén is meg fog látszani. Már ha lesz számára visszaút, nem ő lenne az első játékos, aki eltűnne a süllyesztőben egy ilyen szezont követően.

Az alulértékeltek

Michael Brockers, Los Angeles Rams, 29

Kicsit csalás lehet ide pakolni egy 11 milliót kereső játékost, de ő tényleg alulértékeltnek számít. Erősen meglepne, ha a Rams megpróbálná újraigazolni a szegényes cap space-e mellett, hiszen Brockers értéke azért még mindig elég nagy. Mindig is egy megbízható játékosnak számított, aki a az átlag fölött, de az elit alatt van, az ilyen állandóság pedig sokat ér. Vélhetően utolsó hosszú távú szerződését kaphatja meg most.

Andrew Billings, 23, Cincinnati Bengals

A korábban említett 2016-os draft classban ő mindegyik mostani sztárjátékos felett állt, mégis óriásit csúszott a játékosbörzén. Az első két éve konkrétan kuka volt, de a Bengals bízott benne, és ő meghálálta. Nem ő a legjobb játékos ebben a blokkban, viszont szemtelenül fiatal (márciusban lesz 24 éves), és én szeretem a potenciált is nézni az ilyen cikkeknél. Billingsben pedig bőven van még mit kihozni.

Jarran Reed, Seattle Seahawks, 27

Egy 10,5 sackes szezont követően eltiltás miatt csak 10 alapszakasz meccsre volt bevethető, de azokon sem játszott jól. Ha van definíció a pocsék formaidőzítésre, az ez, de ennek a Seahawksnál örülhetnek, mert így nem kerül annyiba, mint mondjuk tavaly kinézett.

Leonard Williams, New York Giants, 25

Nagyon röhögnék meglepne, ha egy harmadik kör feláldozása után nem tartaná meg a Giants. Én elfogult vagyok vele egy kicsit, bár sokak szerint csak a neve és a korábbi magas draftpickje miatt emlegetik a legjobb opciók között, de még mindig nem láthattuk meg milyen az, ha valaki kihozza belőle az állatot.

Danny Shelton, New England Patriots, 26

Szegény Shelton örökké billogként hordhatja magán, hogy a Browns n+1. bust játékosa, pedig egyáltalán nem olyan rossz képességű nose tackle ő. Persze nem is ér fel egy elsőkörös tehetséghez, de bőven használhatóak a képességei egy jó védelemben.

Shelby Harris, Denver Broncos, 28

A Broncos védője számára a pénz lesz a prioritás a piac nyitásakor, az már mindegy, hogy ki adja ezt meg számára. Persze reméli, hogy az a csapat lesz, ahol sikerül kiaknáznia a képességeit, de erre vélhetően más franchise is felfigyelt. Most végre megkaphatja azt a pénzt, ami már járna neki.

Szituációs játékosok

A’Shawn Robinson, Detroit Lions, 24

Hatalmas termetű nose tackle, aki a futások ellen nagy segítség lehet.

Maliek Collins, Dallas Cowboys, 24

Sosem számított a legjobb Cowboys védőnek, de évről évre javult a teljesítménye, ami leginkább a passzsiettetésre volt jó hatással.

Jordan Phillips, Buffalo Bills, 27

9,5 sackes szezonnal várja a free agency időszakot, aminek a pénztárcája örül a legjobban.

Mike Purcell (RFA), Denver Broncos, 28

A harmadik Broncos játékos a listán, de őt lehet a legkönynebben megtartani. Ő tényleg csak futójátékoknál válik a csapat hasznára, de akkor brutálisan.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!