Connect with us

Hír

Már idén kibővülhet a rájátszás

Adam Schefter információi szerint már idén kibővítheti a rájátszást a liga, mindkét konferencia kapna plusz egy PO-csapatot. Ennek értelmében csak az első kiemelt kapna pihenőhetet, a hetedik kiemelt pedig rájátszásba jutna. Ehhez persze az kell, hogy aláírják az új Kollektív Szerződést (CBA), de a héten mind a tulajdonosok, mind a játékosok összeülnek egy komolyabb egyeztetésre a jelenleg asztalon lévő javaslat kapcsán. Az insiderek szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy még az új ligaév kezdete (március 18) előtt nyélbe üssék az üzletet.

 

 

Az NFL-mindent megtesz azért, hogy rávegye a játékosokat, bólintsanak rá a 17 meccses alapszakaszra. Korábban volt arról szó, hogy a jól teljesítő első körösök az 5. éves opciójuk helyett franchise taget kaphatnak, ami komoly milliókat jelentene a számukra, illetve a marihuánafogyasztást is kvázi legalizálná az NFL (drasztikusan csökkenne az ellenőrzési időszak, illetve a kiszabott büntetések is). E mellé jön a plusz egy PO-csapat, illetve az előszezon egy meccsel való csökkentése.

 

Jelenleg a játékosok a bevételek 47 százalékát vihetik haza. A liga ajánlata, hogy 16 meccses alapszakasznál ez 48 százalékra nőne, 17 meccsesnél pedig 48,5 százalékra. Mivel az NFL 2021-től, a tévés szerződések újratárgyalása után 25 milliárdos bevételt tűzött ki céljául, ez a 1,5 százalékos emelés nem is tűnik kevésnek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!