Connect with us

Hír

Marcell Dareust és Jake Ryant is elengedte a Jaguars

Bár egyelőre még nem hivatalos, de több forrás (köztük Ian Rapoport) azt állítja, hogy a Jaguars nem fogja lehívni Marcell Dareus opcióját, ami gyakorlatilag egy kivágással egyenlő. A csapat ezzel nem kevesebb, mint 20 millió dollárt spórolt (a Jaguars FA-lehetőségeiről bővebben itt írtunk).

 

 

Dareus a Bills 1/3-asa volt 2011-ben és sokáig úgy tűnt, hogy meg is felel a várakozásoknak. Karrierje első négy évében 28,5 sacket gyűjtött, ami egy belső védőfalembertől nagyon szép teljesítmény, kétszer Pro Bowler, egyszer pedig All-Pro lett. 2015-ben kapott is egy 6 éves, 95,1 millió dolláros szerződést, azóta viszont szinte árnyéka önmagának.

 

2015 óta összesen kilenc sacket szerzett, pedig még csapatot is váltott közben (2017-ben a Bills egy 5. körös pickért cserébe passzolta le a Jaguarsnak). Futás ellen ugyan még mindig rendben van, de ezt egy 4-5 milliós szituációs nose tackle is tudja, nem véletlen, hogy kivágta a Jax. Ezzel együtt nem kell aggódnia, még mindig csak 29 éves, lehet benne pár korrekt év, egész biztosan lesz piaca (még ha nem is fog 15+ milliót keresni).

UPDATE:

A Jaguars emellett nem hívja le a linebacker Jake Ryan opcióját sem, ezzel pedig $6 milliót spórolt a fizetési sapkában.

Érdekesség, hogy eddig az opciók le nem hívása azt jelentette, hogy a csapatok kaphattak kompenzációs picket a távozó játékosok után, az idei évtől viszont – mint kiderült – ez is kvázi kivágásnak számít, így sem Dareus, sem Ryan nem fog beleszámítani a kompenzációs pickek formulájába.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!