Connect with us

Szabadügynök

Még a bajnokok sem pihenhetnek – Chiefs FA-kitekintő

A Chiefs játékosai és vezetősége még a Super Bowl ünnepség utóhatását nyögi, de Bill Belichick szavaival élve már most 1 hónap hátrányban van a csapat és bizony még a bajnoknak is lesz feladata az offseasonben.

 

Alapvetően nincs sok égető hiányposztja a Chiefsnek és ez a szerencséjük, mert sok pénzük sincs. Körülbelül 16 millió dollárral számolhatnak, amit nem igazán tudnak növelni. A Chiefs alapvetően nagyon okosan és jól mérte fel a játékosait és azok az emberek keresnek sokat, akik meg is érdemlik a pénzt. Ennél fogva nem igazán lehet kivágni senkit. A legérdekesebb eset Sammy Wakints példája, akit ha kivágnak, akkor 14 millió dollár üti a markukat, de a veterán elkapó a playoffban megmutatta, hogy képes a fizetésének és tehetségének mérten játszani (és jelentős dead money is maradna utána). A dilemmát az oldhatja meg, hogy az elkapó maga nyilatkozta, hogy egy Super Bowl győzelem esetén elgondolkozna egy év kihagyáson is.

 

 

Wakinson kívül Sorensen, Okafor és Erving kivágásán lehet elgondolkodni, de rengeteget egyikükkel sem spórolna a csapat és körülbelül a spórolás mértékének megfelelő halott pénzt is benyelne. Talán Okaforon érdemes elgondolkozni, mert a passzsiettető elég sokat volt sérült és nem is igazán megbízható.  A Chiefs így egy erős 30 millió dollár körüli összeggel vághat neki a szabadügynök piacnak.

 

Szabadügynökök

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások