Connect with us

Prémium cikkek

Még egy utolsó dobás – Patriots FA-kitekintő

Régóta nem volt ilyen izgalmas a Patriots holtszezonja – most először van rá reális esély, hogy véget érjen a Tom Brady-éra. Ez a csapatot is komoly kihívások elé helyezi, hisz még rájátszásesélyes a keret, némi foltozással és egy potens irányítóval (aki nem feltétlenül Brady) pedig benne lehet a levegőben egy újabb Super Bowl. Bradyvel vagy sem, még nem jött el az újjáépítés ideje, bár lassan azért lehet készülni a generációváltásra.

 

 

A Patriots alapvetően két irányba indulhat el. Elengedi a kiöregedő sztárjait, megelégszik egy Marcus Mariota-szintű bridge QB-val és elkezdi keresni Brady utódját, vagy megpróbálja kisajtolni az utolsó cseppet is a jelenlegi garnitúrából egy még mindig top közeli irányítóval. Szerintem az utóbbira van nagyobb esély.

 

A csapatnak jelenleg ~35 millió dollárnyi cap space-e van (azzal számolva, hogy Brady szerződésének lejárta után 13 millió dollárnyi halott pénz keletkezik). Ez konkrétan a 12. legkevesebb, miközben alapemberek szerződése jár le. Még szerencse, hogy van lehetőség a keret növelésére.

 

A legelső játékos, akitől el kell köszönni Mohamed Sanu. Várható volt, hogy nem szolgálja meg az érte adott második körös picket, de csak emiatt nem kell megtartani. 6,5 milliót lehet spórolni az elküldésén, ezt a pénzt csak jobban el lehet költeni. Rögtön utána Stephen Gostkowski következik, egyszerűen már nem top rúgó és pláne nem érdemel 3,5 milliós fizetést.

 

A fizetési sapka legnagyobb nevű áldozata Dont’a Hightower lehet, akin közel 10 millió dollárt lehet spórolni. Nem mintha nem játszott volna jól, de kifejezetten sok érv van ellene (a lejáró szerződésű játékosoknál ezeket ki is fejtem), a felszabaduló összegre pedig nagy szüksége lenne a csapatnak.

 

A fenti hármason kívül már csak kisebb neveken lehet spórolni. Jason McCourty kivágásával 3,75 milliót lehet megtakarítani, tavaly ő volt a secondary leggyengébb tagja, 33 évesen pedig már nem lesz jobb (és nem is kell a Gilmore-Jonathan Jones- J.C. Jackson hármas mellé). Deatrich Wise-t sem érdemes marasztalni 2,1 millióért, hozzá hasonló csere DE-t a hátsó körökben is lehet találni, ahogy a futó Rex Burkhead is bőven a pótolható kategória, nem szolgált rá a 2,9 milliós fizetésére.

 

A Patriots egy némileg agresszívabb tisztogatással ~30 millió dollárt szabadíthatna fel, amivel rövid távon bőven ott lehet tartani a csapatot a tűz közelében.

 

Fontosabb szabadügynökök és hiányposztok

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!