Connect with us

Prémium cikkek

Minden cent számít – Vikings FA-kitekintő

Ha van csapat, amely visszafogott holtszezon elé néz, az a Vikings. A csapat fő oszlopai adottak, ráadásul az Over The Cap adatai alapján a liga második legkevesebb fizetési keretéből tudnak csak gazdálkodni. Sőt, ha a rookie class fizetését is beleszámolom, egyenesen mínuszból indul Rick Spielman general manager. 

Cap helyzet

Az a furcsa helyzet állt elő Minnesotában, hogy a csapat 80%-ban készen van egy Super Bowl runra, azonban a maradék 20% felzárkóztatására nincs pénz.

Ha a szívemre teszem a kezem, még ezt a picike cap felszabadítást is nehezemre esik meglépni, mert fontos kezdőket veszíthetnek el vele, azonban nagyon nagy szüksége van a csapatnak a pénzre.

Xavier Rhodes – bár nem élete szezonján van túl – elküldésével a csapat egy holtszezon alatt veszítheti el akár a kezdő első-, másod- és harmadik számú cornerét is. Mindazonáltal Xavier 2018-ban sem volt már olyan, mint régen, de 2019-re egyenesen a liga aljába tartozott a posztján. Az új ligaévben már 30 éves lesz, a jelenlegi cap helyzetben pedig az a 8,1 millió dollár felszabadítási lehetőség túl vonzó.

A másik potencionális név Linval Joseph, aki éveken át volt a liga legjobb védőfal játékosai között, ám 2,4 millió halott pénz ellenében a 10,5 millió felszabadítása itt is kézenfekvő. Linval játéka is vissza-vissza esett az elmúlt két szezon során, de annyira nem zuhant be, mint például Rhodes. Esetében ha kevesebbért vissza lehetne hozni, akár érdemes volna meglépni egy 2-3 éves szerződéssel, ahol a 2020-as sapkát csak kis mértékben terheli.

A két játékoson túl ráadásul nincs is más, akivel emelni lehetne a cap számot. A többi játékos legtöbbje a csapat kulcsfigurája és elküldése után több halott pénz keletkezne, mint ami felszabadulna. Két extra lehetőség van még. Az első Riley Reiff, de a felszabaduló 8,8 milliü hely mellé több, mint 4M halott pénz keletkezne és nem biztos, hogy találnánk 8M-nál olcsóbb megoldást Kirk vak oldalára. A második Harrison Smith. Ugyanakkor Smith továbbra is posztja legjobbjai között van és a védelem vezére, szerintem ő a játékával megszolgálja a fizetését.

A táblázatba felírtam őket, mint esetleges opciók, azonban egyiküket se küldeném el.

Szabadügynökök

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!