Connect with us

Hír

Néhány új infó a javasolt CBA kapcsán

Írtunk arról reggel, hogy a tulajdonosok elfogadtak egy javaslatot a Kollektív Szerződése (CBA) kapcsán, amelyről ma a 32 csapat 32 játékosképviselője fog szavazni, hogy a túloldalról is elfogadják-e a feltételeket (az első reakciók alapján nem lesz a válasz erre a kérdésre). Most Mike Garafolo jóvoltából még pár infót megtudhattunk az asztalon lévő szerződéstervezetről.

Egyrészt a 17. mérkőzés nem lenne mindenki számára nemzetközi, hanem a külföldi találkozók maximalizálva lennének. Így nem lenne mindenkinek semleges pályán játszott mérkőzése, hanem a csapatok egyik évben 9, másik évben 8 hazai meccset rendeznének. Az jó kérdés, hogy ezt menetrend-összerakás szempontból hogy kivitelezik, de minden bizonnyal erre is van egy terv.

A rájátszás bővítése korábbi pletykákkal ellentétben ennek a CBA-nek az elfogadásához lenne kötve, tehát ha ezt nem fogadják el, akkor 2020-ban még nem lenne 14 csapatos a playoff.

A csapatok évente 2 helyett 3 játékost hozhatnának vissza IR-ről a szezon során, emellett anélkül mozgathatnak a roster és a gyakorlócsapat közt játékosokat, hogy ki kellene vágniuk őket.

Ugyan a pályán kívüli kihágások egy független döntéshozó kezébe kerülnek, a fellebbezések továbbra is Goodell kezébe kerülnének. A liga pedig ugyanúgy lefolytathatná a saját nyomozását bizonyos ügyekben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!