Connect with us

Beharangozó

Super Bowl LIV – Ezt várjuk mi

Holnap végre eljön a várva várt nap és lezárul a szezon egy utolsó öldöklő csatában eldől, ki viszi haza a Lombardi trófeát. Chiefs vagy 49ers? 49ers vagy Chiefs? Most megmondjuk, mit várunk mi a Super Bowltól. 

katonadani: A két évvel ezelőtti Eagles Super Bowlt leszámítva nem tudom mikor vártam ennyire nagydöntőt. És az nyilván szurkolói mivoltomból adódóan nagyon más érzés, másfajta várakozás volt. Két kedvenc edzőm, támadógurum csap össze, és mindkettőnek kívánom, hogy nyerjen Super Bowlt már csak a múltjukból is kiindulva. Imádom nézni mindkét támadósort, nem tudok betelni a főedzők kreativitásával, így egy biztos: én rendkívül élvezni fogom a Super Bowlt.

És hogy ki fog nyerni? Egy hajszállal a Chiefs felé húzok, szerintem ez az offense megállíthatatlan, a 49ers defense pedig annyira nem parádés, mint sokan beállítják. Nyilván elég jó, de szerintem a 49ers akkor tud nyerni, ha az offense nagyot megy és sok pontot tesz fel a táblára. Ez egyébként nem csak hogy elképzelhető, de szerintem valószínű is, szóval sok pontot várok, de végül szoros Chiefs győzelmet – legyen mondjuk 34-31.

Renningan: Az egyik oldalon adott egy stabil futójátékkal és elit védelemmel rendelkező csapat, a másikon meg elég jó védelemmel és egy elit passzjátékkal felfegyverzett gárda, a liga jelenlegi talán legjobb irányítójával – igazi csemege. Ha Mahomes a szokásos elit szintjét hozza, akkor nem nagyon van olyan csapat, ami képes tartani a tempót és Garoppolót pedig nem tartom olyan jónak, hogy ha égne a ház, akkor önerőből varázsoljon. Ugyanakkor benne van a pakliban egy Texans elleni meccshez hasonló leolvadás is a KC részéről, ami a 49ers ellen nem férne bele.

A lehető legjobb forgatókönyv valósult meg, legalábbis az én ízlésemnek megfelelően, így részemről mindenképp örömteli lesz, bárki is győzzön. Kyle Shanahan és Andy Reid is nagyon megérdemelné, kár, hogy nem nyerhet mind a kettő. Ami pedig a mérkőzést illeti, valamiért úgy érzem, hogy rettentő egyoldalú lesz a találkozó és nagyon ki fog ütközni a két irányító közötti különbség.

Jarred: Nehéz helyzetben vagyok a tekintetben, hogy kinek szurkoljak ezen a döntőn. Egyik oldalról ott van a Chiefs, ahol 50 év óta várnak egy Super Bowl győzelemre. Nekem a Chiefs elég közel áll a szívemhez, mert az egyik legtragikusabb sorsú edző, Marty Schottenheimer itt ért el nagy sikereket, de amikor igazán kellett volna, akkor valahogy minden elromlott. Nagyon sajnáltam a csapatot, és Schottenheimert is, mikor megnéztem, mik történtek velük a ’90-es években. Most abból a szempontból hasonló a felállás, hogy itt van egy hasonló sorsú edző Andy Reid személyében, akinek szintén szeretnék egy gyűrűt látni az ujján, amit vezetőedzőként szerez. Azok után, amiken keresztülmentek, mind ő, mind a Chiefs megérdemelné.

Másik oldalról meg ott van a 49ers, aminek az idei története az egyik legnagyobb feltámadástörténet lehetne. A tavalyi katasztrofális szezon után ide eljutni, és esetleg megnyerni… Na az lenne az igazi szenzáció. Mindezt úgy, hogy tudjuk milyen események zajlottak le az elmúlt években a felső körökben a csapatnál. Egy ilyen történetnek a szemtanúja lenni pedig igazi kincs lenne.

Szóval részemről az a helyzet, hogy nem tudok igazán elköteleződni egyik csapathoz sem, mert nem szeretném otthagyni a másikat. Nem tudom megmondani mi fog történni a döntőn, nagy összecsapásra számítok, aminek a végén lélekben mindkét szemem sírni fog. Csak éppenséggel mindkettő más okból.

rowi: Leginkább sok pontot, és így az “átlagos” NFL-szurker számára izgalmas, kiélezett meccset. Hogy a két főcsoportdöntőből ez a két csapat jutott tovább, az szerintem a semleges nézőknek mindenképpen öröm lesz. Másodsorban pedig azt, hogy a két QB közötti különbség lesz végül a döntő, értelemszerűen a Chiefs javára. Harmadsorban a játék képében pedig azt, hogy a 49ers az elején megpróbálja majd sokat futtatni a labdát, a kérdés az, hogy ezt meddig tehetik majd sikeresen. A Packers ellen ugye ez 60 percig működött, de a Chiefs Henryt és a Titanst 3 drive után gyakorlatilag lenullázta. Én arra számítanék, hogy erre a Kansas City megint képes lesz, legalábbis annyira, hogy csak futással ne tudjon a Frisco nyerni. Ha pedig Garoppolónak kell megnyernie, akkor már elhúzom a szám, és sokkal inkább Mahomesékra tennék. 34-30 Chiefs, Mahomes SB MVP.

g495sr: Végre egy döntő, ahol mindkét csapat szimpatikus, így már “csak” magának a meccsnek kell jól sikerülnie, hogy maradéktalanul elégedettek lehessenek a pártatlan szurkolók. Szerencsére ehhez is szinte minden adott, hisz a Chiefs támadósorát még a legvérmesebb védelem pártaik is szívesen nézik, a 49ers pedig egy elit D# alapjain tudott a döntőig masírozni.

Bőven látok rá esélyt, hogy a Super Bowl a Texans – Chiefs div. körhöz hasonlatos forgatókönyv szerint alakuljon, amennyiben hamar el tud húzni a 49ers, úgy a győzelemre is lehet esélyük. Előnyben játszva, sok futásra építve, a Chiefs ezúttal jóval nehezebb fordítás elé nézne, így egy kiélezett, szoros meccsre lehet kilátás. Szerencsére egyik támadókoordinátort sem kell félteni a túlzott konzervativizmus miatt, így mindkét oldaltól várak néhány váratlan play-hívást.

Az én tippem egy hosszabbításos Chiefs győzelem, az MVP címet azonban Raheem Mostert viheti haza, aki a legtöbb futott yard rekordját is megdönti. (Timmy Smith, 204 yard, 1988)

balentin: Én nem arról az oldalról fogom meg a dolgot, hogy melyik csapat felé húz a szívem, mert leginkább egyikhez sem, vagy megfordítva: mindkettőhöz ugyanannyira. Ami jó, mert nem fog csalódás érni, bármi is történik. És azért sem fog csalódás érni, mert arra számítok, hogy egy rendkívül színvonalas, a szurkolói szemnek is felüdülést keltő meccset fogunk látni, amit nagyban a támadójátéknak köszönhetünk majd. Nem ragoznám túl a két főedző zsenijét, de az biztos, hogy sem Reid, sem pedig Shanahan nem fog egyetlen ütőkártyát sem hátrahagyni, minden lap ki lesz játszva, minden fegyvert be fognak vetni, hogy több pontot szerezhessenek, mint a másik.

Hogy ténylegesen mit várok, arról még nem esett szó. Nálam a Chiefs aratja le idén a babérokat, bennük van meg az az x-faktor, amivel nehéz mit kezdenie a védelmeknek. Sebesség, kreativitás, pontosság, a meglepetés ereje – ezekkel kell majd szembenéznie a 9ers egyébként nagyon összeszedett védelmének, de azt érzem, hogy hiába fog erőn felülit nyújtani az egység, egy apró pici lépéssel le lesznek maradva a Chiefstől. Ha pedig a pontháborúba torkollik a meccs, akkor számomra nem kérdés, melyik egység felé billen a mérleg nyelve. Ez pedig a Kansas City, akik nem fognak tökéletes futballt hozni, de 60 percen keresztül fogják nyomni a gázpedált és nem veszik majd le a lábukat róla.

A tippem pedig 36-29, ami egy egy scorigami lenne, tehát NFL-meccs még nem ért véget ilyen eredménnyel – ezúttal ez a kis rubrikát ki fogja pipálni a két csapat.

leonidasz véleményét pedig visszahallgathatjátok a Super Bowlról szóló Triple Coverage adásunkban.

Végül pedig álljanak itt a tippjeink:

[quote]Kommentben várjuk a Ti tippjeitek is! [/quote]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!