Connect with us

Hír

Taysom Hill: Franchise irányító vagyok!

Nagyon érdekes a New Orleans Saints irányítóhelyzete jelenleg, ugyanis mindhárom QB-ja szabadügynök lesz jelen állás szerint a csapatnak. És amíg Sean Paytonék várnak, hogy milyen döntést hoz Drew Brees a pályafutása folytatását illetően, gondolkodniuk kell, hogy mit kezdjenek Teddy Bridgewaterrel és Taysom Hill-lel. Most utóbbiról lesz szó, aki nagyon magabiztos képességeit illetően.

Egyértelműen franchise irányítónak tartom magam. A kérdés az, hogy vajon a Saints, vagy valaki más is így látja-e. Szabadügynökké válva megtudod, mit gondolnak rólad az emberek.

Hogy távozni akarok-e? A helyzet az, hogy nem. De ahogy közeledünk a szabadügynökpiac felé, meg kell találnom a legjobb lehetőséget számomra. Olyan helyzetet kell találjak, ahol tudok gondoskodni a családomról. Irányítót szeretnék játszani az NFL-ben. Ha New Orleansben nem így tekintenek rám, akkor el kell menjek.

– mondta Hill az Associated Pressnek.

Nyilvánosan a Saints irányítónak, sőt, franchise irányítónak látja Hillt, de azért ez könnyen lehet, hogy csak a publikus álláspont.

Hill korlátozott jogú szabadügynök lesz, tehát rakhat rá egy tendert a csapat (feltehetőleg első-, legfeljebb második köröset), majd bárkivel tárgyalhat, és ha kap egy számára elfogadható ajánlatot, akkor a Saintsnek joga van ezt szintén megadni neki és így megtartani – ha pedig nem él ezzel a jogával, akkor a tendernek megfelelő kompenzációt (draft pick) kaphat játékosáért.

A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Saints rak rá egy magas tendert és egy évre megtartja (sok esély nincs arra, hogy valaki a sok pénz mellett még egy elsőkörös picket is beáldozna Hillért), jövőre pedig korlátlan jogú szabadügynökként tesztelheti a piacot. Vagy ha senki nem jelentkezik Hillért, mint irányítóért, akkor alacsonyabb összegért akár hosszabbíthat is New Orleansben.

Hill három évet játszott eddig az NFL-ben tight end, elkapó, irányító és special teamer szerepben, azonban nyáron már 30 éves lesz, és rájátszással együtt mindössze 7 sikeres passza van 15 kísérletből (169 yardért, 0 TD-ért és egy interceptionért). Ennyi sikeres passza egyébként Mohamed Sanunak is van karrierje során (7/8, 233 yard, 4 TD).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!