Connect with us

Prémium cikkek

Teljes újjáépülés? – Buccaneers FA-kitekintő

A Buccaneers a keret erősségéhez mérten ismét egy csalódást keltő szezonon van túl. Mondhatni semmit nem változott a helyzet az elmúlt négy évben, de most van a legnagyobb esély rá, hogy radikális változások legyenek.

 

Egyrészt azért van erre lehetőség, mert a csapatnak közel 80 millió dollárja van a szezon indulásakor, illetve ezzel szorosan összefügg, hogy Jameis Winston szabadügynök lesz, így elindulhat egy teljesen új irányba a gárda. Winston és a Tampa házassága már azelőtt megfáradt, mielőtt valójában gyümölcsöző lehetett volna és még így is mindig megkapta az új esélyt az irányító a bizonyításra. Az új QB miatt tehát kelleni fog a költőpénz, de a meglévő 80 millión felül nem igazán tudnak többet csinálni.

 

Mindössze Cameron Brate és William Gholston vágható ki szívfájdalom nélkül, ebből pedig összesen további 10 millió dollár gyűjthető össze. A többiek vagy megszolgálták a szerződésük árát vagy olyan keveset lehet felszabadítani velük, hogy nem érdemes elküldeni őket.

 

Szabadügynökök

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A közel 90 millió dollár nem hangzik rosszul, de ha ránézünk a szabadügynökeik listájára, akkor már láthatjuk, hogy nem egyszerű a történet. Winstonról ejtettem már szót, nem szerződnék újra a fiatal irányítóval, ami persze nem old meg semmit, de új irányt adhat. Rajta kívül lejár a csapat legjobb pass rusherének, Shaquil Barrettnek is a szerződése, aki a legtöbb sacket gyűjtötte össze, nemcsak a csapatban, de a ligában is. Nehéz lesz nem nagy szerződést adni neki. Mindenesetre Barrett hálás a Tampának, hogy megadták neki az esélyt, mikor legutóbb szabadügynök lett, így valószínűleg hasonló ajánlatok esetén maradna a Buccaneers játékosa.

 

Rajta kívül lejár a front7-ből Ndamukong Suh, Jason Pierre-Paul és Carl Nassib szerződése is, így a passzsiettetés jelentős károkat könyvelhet el, ha hagynak elmenni mindenkit. Pierre-Paul és Nassib elvesztése nem lenne annyira fájó, de Suh még mindig erős kezdő szintet képvisel, így érdemes lenne nála is bepróbálkozni valamilyen ajánlattal. Ő és Barrett azonban 28-30 milliót körülbelül elvinne a sapkából, ezt pedig észben kell tartaniuk, mert nagy halakra kell lőniük a piacon is.

 

Áttekintve a támadóoldalra nem ilyen vészes a helyzet, itt Winston mellett csak Demar Dotson szerződése jár le azok közül, akik stabil kezdők voltak. A Buccaneers fala végre kezdett összeállni és Dotson elvesztése akkor sem pozitív, ha tudjuk, hogy nem ő volt a legerősebb láncszem. Amennyiben távozik a csapattól, akkor célszerű lesz másik right tackle után nézni, de aligha ússzák meg ezt 10 millió dollár alatt. Breshad Perriman az év végére ugyan összekapta magát, de továbbra sem sikerült teljesen lemosnia magáról a bust címkét. Talán egy prove-it szerződést kaphat valahol, de nem gondolnám, hogy a Buccaneersnél.

 

Hiányposztok

 

Kezdjük a legfontosabbal, azaz Winston pótlásával. A csapat draft pozíciója nem a legjobb, így a top QB prospectekre nem lesz esélyük, a második-harmadik körben pedig nehezen fognak megbízható kezdőt draftolni. Valószínűbbnek tartom, hogy egy veteránra fáj a foguk, a sajtó pedig Riversszel boronálta eddig össze őket. Mint ismeretes Rivers biztosan távozik Los Angelesből, ellenben van még benne szufla, hogy 2-3 évet lehúzzon valahol. A kérdés inkább itt, hogy mekkora fizetést vállalna be a Tampa egy korosodó, kicsit megkopott, de egykor stabil franchise irányítóért. Talán egy 25 és 30 millió dollárt közti összeg lehet a megoldás, de ennek nagy része teljesen garantált. Rivers mögé pedig lehetne draftolni egy project irányítót, akiért nem kell magas picket áldozni.

 

Ebben az esetben kulcskérdés lenne, hogy a támadófalat mennyire tudná stabilizálni a gárda. Az alapok sokkal jobbak, mint a Chargersnél voltak, így Rivers szép évek elé nézhetne, de úgy gondolom, ha így alakul, akkor a Tampának le kellene csapnia a legjobb elérhető right tackle-ök egyikére is. Szerencséjükre Jack Conklin és Bryan Bulaga is szabadügynök lesz, mindketten jó megoldás lehetnének a veterán irányító elé. Egy ilyen támadófallal és két szupersztár elkapóval lenne félnivaló Riverséktől a divízióban.

 

A tetemes összeget ezzel el is költené a gárda, mindössze pár rotációs vagy kisebb nevet tudna begyűjteni a védelembe. Tre Boston például méltatlanul alulértékelt safety, tökéletesen tudná pótolni Andrew Adamset a pálya hátsó részén és még nem is kerülne nagyon sokba. Felvetődhet az is, hogy a corner sorba érkezzen egy veterán a fiatalok mellé, de ekkor valószínűleg be kellene áldozniuk a pass rush egy részét, hogy legyen pénz egy Chris Harris szintű veteránra. Ez azért lenne jó ötlet a részükről, mert Harrisben lehet már nincs több 2-3 évnél, de a fiatalok sokat tudnának tanulni tőle és addig is stabilizálnák a secondaryt.

 

Érdekes helyzetben vannak tehát a Buccaneers vezetői, akiknek szerintem merőben más irányba kell fordulniuk Winstontól. Persze az is lehet, hogy meglepetést okoznak és megtartják a fiatal irányítót valami jól kialkudott szerződés keretében, de akkor nem gondolnám, hogy előrébb tudnak jutni. Kulcskérdés lesz továbbá, hogy a védelemmel mit szeretnének kezdeni. Itt két út is áll előttük. Vagy megtartják az egész jó pass rusher mélységüket vagy a secondaryt turbózzák fel veteránokkal. Mindenesetre izgalmas offseason elé néznek Tampában.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!