Connect with us

Érdekességek

Tízből nyolcszor nem jutott be a rájátszásba a legnagyobb cap hittel rendelkező QB

Az NFL Research egy érdekes statisztikát osztott meg a nagyvilággal: az elmúlt 10 évben a legmagasabb cap hittel rendelkező irányítók nem jutottak be a rájátszásba. Ez így elég durván hangzik, bár a cap hit pont nem egy jó mutató (de ha hiszünk a statisztikának, akkor nem lesz jó éve a Ramsnek, ugyanis Jarred Goff cap hitje lesz a legmagasabb idén 36 millió dollárral).

 

A cap hit azt jelenti, hogy az adott játékos mennyit foglal el az adott évben a fizetési sapkából. Csakhogy mivel a szerződéseket millióképpen lehet alakítani, ez egy rettentően félrevezető adat: az évi 16 millióért hosszabbító Brandin Cooks például első évében csak 5,4 millió dollárt foglalt el a Rams fizetési sapkájából.

Így fordulhatott elő, hogy az NFL 10. legjobban kereső irányítójának, a Russell Wilsontól 8 millió dollárral kevesebbet kereső Matt Staffordé volt a legmagasabb cap hit az irányítók között 2019-ben. Egyszerűen így jött ki a szerződés struktúrája, idén például már csak 21 milliót fog elfoglalni a sapkából.

 

2018-ban Jimmy Garoppolóé volt a legmagasabb cap hit a ligában, egy évvel korábban pedig Drew Brees büszkélkedhetett ezzel – egyikük sem jutott be a rájátszásba. De nem jött össze ez 2014-ben és 2013-ben Eli Manningnek, 2011-ben Mark Sancheznek (!) és 2010-ben Donovan McNabbnek sem. Az elmúlt tíz évben mindössze kétszer jutott PO-ba a legmagasabb cap hittel rendelkező irányító: 2016-ban Eli Manning, 2012-ben pedig Peyton Manning, bár mind a ketten elvéreztek a rájátszás első körében.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!