About the author

91 Comments

 1. 1

  Bélabá a csótány

  Mármint hetedik körre gondoltál?

 2. 2

  Viktor Gál

  A lejárt szavatosságú rúgótokat a patses blogokban 2. körért szeretnék elcserélni, ehhez képest a 4. kör egy irányitóért tényleg kidobott pénz az ablakon.

 3. 3

  acsdav2

  Az NFL remélem kicsit ösztönzi mindkét csapatot, hogy ezt összehozzák, mert óriásit szólna :) És lenne ősszel egy Pats@9ers is :)

 4. 4

  acsdav2

  1.Szerintem ez a 9ers oldaláról lenne kicsit neccesebb dolog, mert 1-2 lehetséges jobb évért eldobnák a távolabbi jövőt. De ha megszereznék az óriási reklám értékkel bírna nekik. Illetve San Franciscoba nincsenek igazán szurkolók, csak nézők. Akik csak akkor mennek ki ha felkapott a csapat. Ezt a lehetőséget kár lenne kihagyni.
  2. A Patsnek szerintem egy első kört gondolkodás nélkül oda kell adnia Jimmy G-ért. Nevetségesen jó szerződése van és ismeri már az edzőket a rendszert is. Szerintem Bradyvel már nem jön össze az újabb SB részvétel. Jimmy G-vel se idén, így, hogy nem lesz első körük, de jó csapat lennének vele is és nem kellene aggódni a jövőért.
  3. Bradynél pedig mondani se kell, hogy mennyire jól járna. :)

 5. 5

  Raist

  4. és ahogy a cikkben is van, kedvenc csapatába is kerülhetne végre (gondolom a 3.-ban főleg a jelenlegi csapaterőre gondolsz és nem az érzelmire).

  Én meghúznám Lynch-ék helyében (már ha a másik oldalról is lenne rá hajlandóság). Eddig sem az irányítón múlt elsősorban a siker, hiszen azért tavaly két gyengébb irányítóval sem volt kutyaütő a csapat (játéka!) és idén is inkább Shanahan rendszere volt zseniális és az teljesedett ki. 2 év baromi hosszú idő, addig bőven kitalálhatják mi legyen Brady után. És ha van egy Brady a csapatban, idén is nyugodtabb lettem volna az utolsó fél negyedben.

 6. 6

  Goodell

  Pats – Colts – 49ers, szerintem ezek a csapatoknak jöhet szóba Brady-nél mert superbowl esélyes mindegyik. kérdés ki mondja neki a legjobb ajánlatot, Pats ha ad egy Gronkot meg 1-2 elkapót szerintem nem fog lelépni.

 7. 7

  acsdav2

  És miből ad a Pats?

 8. 8

  renningan

  LOL, tényleg. Az mennyire mellé ment :DD akkor egy 2021-es 2. kör, mert smucigok :D

 9. 9

  renningan

  Szerintem is csak annyi akadálya lehet a dolognak, hogy a 49ers bevállalná-e az öreget 2 évre a fiatalért cserébe, akibe akár 10 év is lehet, még ha nem is lesz soha HoF.

  A Coltsot annyira nem tartom potens csapatnak Brady szemében, de a gyerekkori kedvenc csapatát, a példaképének korábbi csapatát, pláne, hogy az ennyire jó, már igen. Nyilván ez egy nagyon erős és sok “ha”-s tényező, de kivételesen ebben tényleg lenne ráció és még a feltételek adottak.

  Kvázi semlegesként félek, hogy simán marad a Patsben, de nagyon remélem, hogy legalább egy kört tesz majd. Brutálisan megdobná az offseasont izgalmi szempontból a Hová megy Brady-saga.

 10. 10

  Akos Sarudi

  Más kérdés, hogy mennyire lenne fit Brady ebben a rendszerben.. mert ugye a 9ers nem pocket passer QBra van berendezkedve.. play action és RPO játékokra alapoznak.. oda pedig kell a láb egy QBtól.. azaz vagy nem megy Brady (ez esélyesebb jóval), vagy át kellene alakítani az idén is olajozottan működő sémát.. és akkor még nem tudni, hogy Brady játékán a következő szezonban mennyire látszik majd az újabb 1 év “öregség”. Imo kizárható, h Brady miatt lemondjanak Jimmyről.. idén is SB-t játszottak, amit Shanahan “besülése” miatt buktak el (lásd a futójáték teljes mellőzése a 4. negyedben és még nem is beszéltünk a töketlen 2 minute drilljéről).

 11. 11

  acsdav2

  Pontosan ezen múlik a dolog, amit elsőként felvetettél. Ha nem San Francisco, akkor Brady marad.

 12. 12

  Fetyke

  “…Brady még most is jobb, mint Garoppolo…”

  Nálam ez sehogy sem állja meg a helyét. A 2019 Jimmynél még a 2018-as Brady is rosszabb volt, nemhogy a legutóbbi. Értem én, hogy Brady a GOAT, meg minden, de ezen szakmailag csak bukhat a 49ers, de nem nyerhet.
  Pénzügyileg és marketing szempontból persze megérné, de szakmailag ezt hívnák öngyilkosságnak.

 13. 13

  Viktor Gál

  “oda pedig kell a láb egy QBtól” – Láttad te már menekülni Garoppolót? Mintha az öregotthon izomsorvadásos részlegének maratoni befutóját nézném.
  Nemcsak Shanahan múlt, JG 3szor nem vette észre az előtte üresen álló Kittlet, Sanderst pedig túldobta az utolsó driveban.

 14. 14

  Fetyke

  Ha már a hibákat keressük, akkor a védelmet se felejtsük ki. 7 perccel a vége előtt, 10 pontos vezetésnél sok mindent engedhetsz az ellenfélnek a saját 35 yardosán, de 44 yardos nagy játékot biztosan nem. Ez óriási hiba a volt a védelem részéről. Hillt akkor sem lehet ennyire egyedül hagyni, ha már lefújták a bírók a játékot.

 15. 15

  Viktor Gál

  Hiba volt, de nem akkora, mint a biróké. Bosan fogtak egy hatalmas holdoutot, 4és25 lett volna, ha nem akarják elengedni. A védelem korrekt volt a meccsen, a támadások voltak töketlenek.

 16. 16

  ahanem

  “napibrédi, a dinasztiának még nincs vége” rovatunkat hallhatták.

 17. 17

  acsdav2

  Én 2015 óta követem a focit. 2018-ig bizony nem a teltház volt jellemző a Levi Stadiumra :)

 18. 18

  acsdav2

  A 2018-asnál azért nem. Tavaly meg azért nem a legerősebb csapat volt Brady körül. Ellentétben Garoppoloval. Nálam nagyjából hasonló szinten vannak alapszakaszt tekintve, a rájátszásban viszont Brady rutinja és neve sokat számíthat.

 19. 19

  the12thman

  Nem gondoltam volna hogy ezt leirom valaha de ha csak egy Cousins van JG helyett akkor is nyer a 9ers

 20. 20

  Andras Daroczy

  Szerintem Garoppolóval soha nem fog super bowlt nyerni a 49ers.
  Ezen a Brady 9ers cserén meglepődtem, de eddig, ebben van a legtöbb ráció.
  Véleményem szerint nem fog sehova menni, bár Belicheck mindenre képes(jó értelemben a csapat érdekeit szem előtt tartva)

 21. 21

  renningan

  Hát, Garoppolo szerintem a top 15 legalja. Garoppolo semmit nem tett hozzá ehhez a csapathoz, annyira volt csak jó, hogy ne szúrja el a tökéletes rendszert, a szükséges minimumot hozta. Amikor meg teljesíteni kellett, nem ment neki. Brady egy sokkal rosszabb offense-ben volt overall jobb, nálam nem kérdés, kit választanék a kezdőbe a következő 1-2 évre.

  Amúgy 2018-ban szerintem Brady még mindig top 5 volt, max önmagához képest volt gyengébb, mert az előző három éve már már legendásan jó volt.

 22. 22

  bjeela

  A bírók következetesen végig leszarták a holdingokat pro és kontra.

 23. 23

  bjeela

  Baráccságbó. Ennyi év után már kijár ennyi…

 24. 24

  Bélabá a csótány

  “Láttad te már menekülni Garoppolót?”
  Igen.
  https://www.youtube.com/watch?v=VaFPFCAM-qs

 25. 25

  Bélabá a csótány

  Jerry Jeudy majd nyom egy “drewlock”-ot és lecsúszik a 3. körbe :”D

 26. 26

  bjeela

  Nem is menekült meg…

 27. 27

  Vicgeordie

  A Patriotsnak nincs második körös pickje (hello Sanu), így azért biztos nem jön JG :) (személy szerint negyedik körnél többet biztos nem adnék érte)

 28. 28

  Fetyke

  Ha már passzpontosság!
  Garoppolo 69,1%-os pontossággal dobált. És a szomorú valóság az, hogy Brady soha, még a legjobb évében sem tudott ilyet elérni. A 2018-as Brady passzpontossága is csak 65,8%-volt, pedig akkor volt Gronk, nagyon jó támadófal és még WR is a csapatban.
  Engem nem érdekel, hogy magukat elemzőnek tekintő ködszurkálók miket hadoválnak össze. A tények és a számok makacs dolgok. Persze nem muszáj elfogadni és tudomásul venni, de attól még a tény tény marad.

 29. 29

  Vicgeordie

  Tehát szted lényegtelen, hogy van-e a csapatnak életképes futójátéka (ami megalapozza a passzjátékot), van-e elit TE-je, egynél több használható, egészséges elkapója, megbízható, összeszokott támadófala, ahogy az is mind1, hogy egy meccsen 8 vagy 38 passzt kell megeresztenie a QB-nak, a lényeg a passzpontosság. Minden más csak sallang :)

 30. 30

  Fetyke

  Hogy lett volna már top5 2018-ban Brady? Kicsit nézz már rá a számokra könyörgöm! Ha nagyon megerőltetem magam és a csapat által neki megnyert bajnoki címet is figyelembe veszem, akkor a top10-be még épp befér valahogy. De nézd meg a konf döntőn és az SB döntőn nyújtott teljesítményét! Gyakorlatilag siralmas…
  Csak viszonyításképpen: a 2018-as Bradynél a 2018-as (nem a legutóbbi) Cousins is jobb teljesítményt tett le az asztalra, egy lényegesen szarabb fal mögött.
  Azért egy 88-as és egy 102-es rating között nehogy már csak a fal, meg az elkapók legyenek a különbség? Emlékszel még a tegnapi cikkre? Ott azt állítottad, hogy nem kell megfizetni a jó futót, mert nem éri meg. Akkor ezek szerint QB-ra is fölösleges áldozni? Viszont akkor csak nekem van igazam, hogy szakmailag nem nyerhet semmit a 49ers Brady leigazolásával.

 31. 31

  Vicgeordie

  Rájöttem! Jakab Ádám feltörte a Disqus-fiókodat és ő írogat a nevedben! Mit tettél Fetykével? 🙂

 32. 32

  Bélabá a csótány

  “Csak viszonyításképpen: a 2018-as Bradynél a 2018-as (nem a legutóbbi) Cousins is jobb teljesítményt tett le az asztalra, egy lényegesen szarabb fal mögött.”
  https://www.youtube.com/watch?v=ODLsmnykktI

 33. 33

  Fetyke

  Természetesen nem! Egy irányító teljesítményét sok minden befolyásolja.
  De! Figyelmedbe ajánlom Cousins egy évvel ezelőtt tett nyilatkozatát, amikor azt mondta, hogy könnyű lenne másokat hibáztatni azért, mert nem jutottak rájátszásba (és neki is igaza lett volna), de nem ezt teszi.
  Bocsi, hogy ezt mondom, de kicsit azt érzem a Pats szurkolói részéről, hogy a száraz tényeket ők sem akarják tudomásul venni, ahogy Brady sem. 3 éve mindig romlik TB teljesítménye, nyilván erre a legutóbbi szezonban rátett, hogy nem volt körülötte személyzet, de ettől még tény, hogy a legutóbbi két szezonban már nem azt az elit Brady-t láthattuk, mint korábban.

 34. 34

  Fetyke

  A rosszabb támadófalat szemrevételezés alapján állapítottam meg. :D

 35. 35

  Vicgeordie

  Ez így is van. Az elmúlt két szezonban egyértelműen gyengébben teljesített, rajta is látszik a kor. De ahogy renningan is írta, elsősorban magához, az elit önmagához képest lesz egyre ergyább, ami még így is TOP10 ligaszinten. JG nem az és ilyen játékkal nem is lesz az soha.

 36. 36

  Zsolt75

  Nekem JG elcserélésekor is volt egy olyan összeesküvés elméletem, hogy TB berágott azon, hogy BB JG-t tartotta volna meg kettőjük közül, miközben pont 49ers-hez ő is elcseréltette volna magát. Kb. azóta vág a padon ülve olyan durcimurci fejet…
  Azt gondolom, hogy egy TB-JG cserével elméletileg mindkèt fél jól járhatna.

 37. 37

  acsdav2

  A Patsnek nem nagyon van beleszólása a dologba. Brady szabadügynök lesz és ha megegyeznek a 9erssel akkor oda megy. Az egyetlen kérdés, hogy Garoppolonak találnak-e csapatot. Szerintem találnak. Chargers, Colts vagy Buccaners ugyanúgy lehet csere partner. Ha Jimmy G-nek nincs beleszólása a cserébe, akkor a Patsnek nem is biztos, hogy könnyű dolga lesz megszereznie, mert az ő pickjük a legértéktelenebb.

 38. 38

  the12thman

  100% hogy megy Californiaba

 39. 39

  Fetyke

  Én JG-t még nem írnám le ennyire. Nyilván engem sem győzött meg az az egy teljes éve, de még minden lehet belőle. Lehet Goff szerű projekt irányító (legvalószínűbb), lehet bust, és még akár ki is emelkedhet.
  Viszont a 49ersnek most egy nagyon tehetséges kerete van. Ha leigazolják Brady-t és kiderül, hogy már nem csak a csapat miatt, hanem önmagáért sem a régi, akkor mire megint szereznek egy potens irányítót ez a keret szétszéled. Viszont ez a keret még JG-vel is eljutott a döntőbe és nyerhetett is volna akár. Nem látom azt, hogy csak JG miatt ne tudnának egy szintet még feljebb lépni (bár én sem hiszem).

 40. 40

  ahanem

  de ha már menne is, inkább a Chargers, főleg ha elkapók kellenek neki, ott van príma TE, elkapó RB, WR1 és WR2 is.

 41. 41

  ahanem

  Winston vs Brees

 42. 42

  the12thman

  Játékrendszer és elkapó sort nézve lehet jobban feküdne neki de nem tudom elképzelni ott, ha megy szerintem marad ott ahol bíztak benne vagy tényleg szeretne játszani a 9ersben

 43. 43

  ahanem

  Garoppolo a playoff alapján a Dalton-skálán a gengszter alatt van, a szezon egésze alapján meg éphogy felette. Nem ezek a legjobb kilátások, főleg ha az edződ még Reidnél is nagyobb zárószelep.

 44. 44

  ahanem

  szerintem egyébként nem megy sehova, mert mégis kinek kéne egy 43 éves vénember
  süllyedjen csak el a pecc, bár ebben a csoportban nem lesz könnyű még így sem

 45. 45

  ahanem

  mondjuk ez nem is a menekülésen múlt, hanem nem tanították meg rendesen tacklet csinálni meg ütközni

  és amikor azt kérdezed hogy “mé minek kell az egy kúbénak?” hát pont ezért, mert ha gyökér és nem tud kitámasztani úgy, mint az előbb említett tartóberendezés, akkor 4-12es szezon lesz a vége

 46. 46

  ahanem

  azon azért néznék nem is kicsit

 47. 47

  ahanem

  “Illetve San Franciscoba nincsenek igazán szurkolók, csak nézők.”
  egyetértek, a szurkolók egészen Santa Claráig mennek

 48. 48

  Viktor Gál

  Mit tudsz te a Ninersnation-ről ? Hülyeségeket ne irjál más szurkolótáboráról a félinformációid és pár fotó megtekintése után:((( Van egy nagyon is széles és fanatikus, országos jelentőségű szurkolótábora a csapatnak, a lelátóra meg nem a St.Louis-i csendharmónia a jellemző.

 49. 49

  the12thman

  Elsődleges célja maradni ebben biztos vagyok, ha megy akkor 9ers.
  Hidd el nagyon sok csapat leigazolná 1-2 évre még így is.

 50. 50

  Jakab Ádám

  Hogy jövök én ide?

 51. 51

  Jakab Ádám

  A hírnév szép dolog azt elismerem, de jó lenne tudni mivel szolgáltam rá ha már itt tartunk.

 52. 52

  Zoltan Szilard v. Pinter

  Persze, mindenki mondhatja, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de tényleg ez jutott nekem az eszembe először, mikor egyáltalán felmerült, hogy TB máshol is játszhatna. :)

 53. 53

  Fetyke

  Azt hiszem ez a társaság, amely szerint Stefanski a 3. legjobb játékhívó volt a szezonban. Erre kérdezzük azt Vikings szurkolóként, hogy végignéztek ezek egyáltalán egy meccset is? Mert ha szerintük Stefanski volt a 3. legjobb, akkor milyen lehetett a legrosszabb? Csak középső futójátékot hívott 20 pontos hátrányban is?
  Csak hogy rendbe tegyük a dolgokat! Tény az, ami bárhol hozzáférhető nyers számadat, hogy Brady 613 passzából 373 lett elkapás, amely 60,8%-os passzpontosságot jelent. Ez a puszta számadat, amibe belekötni nem igen lehet, legfeljebb kimagyarázni.
  Na! VÉLEMÉNY pedig az, hogy Brady mindezek ellenére top5 volt idén is, mert például a passzai jó helyre mentek, csak nem volt (ott) aki elkapja őket.
  Ha nem érzed az objektív és a már bőven szubjektív adatok közti különbséget, akkor azzal nem tudok mit kezdeni. Ha szerinted Brady még mindig top5 irányító, ennek ellenkezőjéről sem kívánlak meggyőzni. Ha véleményed van rólam, mert rosszat írok Bradyről az sem baj. Van ilyen.
  De ha szeretnél te meggyőzni engem, akkor azt kérlek kevésbé arrogánsan és több ténnyel alátámasztva tedd meg, mert így biztosan nem fog sikerülni. Bár szerintem ez soha nem is volt célod…

 54. 54

  Fetyke

  Az mindegy! Fürödj a dicsőségben! :)

 55. 55

  Viktor Gál

  Meg Top 30-as támadófal . Ja bocs, az nincs.

 56. 56

  ahanem

  top 32es sincs, simán kiállítok csak cserékből egy ennél jobbat, de hát azt nem mondta hogy jó OL-t is szeretne, azért ne legyen ennyire telhetetlen :D

 57. 57

  ahanem

  nem, de ha ki tudna támasztani, mint egy form tacklenél, akkor nem olyan irányban hatott volna a nyíróerő a szalagokra, és megússza egy húzódással, vagy anélkül

 58. 58

  atis123Juve

  Jah, csak Jimmy G sajnos nem nagyon dobált 10 yardnál messzebbre. Ezt így itt hagyom. És emészgesd.

 59. 59

  atis123Juve

  Ez van pajtás. Remélem Schumachert is utálod, meg Hamiltont, meg gondolom Michael Jordant is. De már csak az ilyenek miatt is remélem még játszik még vagy 2 évet, hogy neked ne legyen egy jó napod sem. Segítek a következő 5-10-15 év Mahomesról fog szólni ameddig játszik. Ez a dolog így működik. Remélem őt bírod, mert különben keserű éveid lesznek. A dinasztiának nincs vége, mert BB csinált csapatot már Clevelandben is, mikor Bradynek híre-hamva sem volt. A Pats nem így fog kinézni, hanem pl visszatér a bivalyvédekezés meg a futójáték, amíg nem lesz egy jó irányító.

 60. 60

  ahanem

  Schumit szerettem, már ha Michaelről van szó és nem Ralfról, Jordant nemigen láttam, a félniggert mondjuk kevésbé szeressem, de az arroganciája miatt, nem az eredményessége miatt.

  Brekivel semmi bajom, de azt nem látom, hogy Reid még 10 évig nyomná, nála már az is tiszteletreméltó, hogy ekkora méretekkel még nem küzd egészségügyi problémákkal, de ezek záros határidón belül meg fognak jelenni. Az pedig különösképp jó kedvvel tölt el, hogy van még nála is nagyobb zárószelep a ligában.

  Az a clevelandi csapat 1 playoff szerepléssel meg nem volt különösképp meghatározó, de nincs ezzel semmi gond, hitegessétek csak magatokat ezzel, aztán majd meglátjuk, kinek mekkora a hite akkor, amikor a pecc csoportutolsó lesz folyamatosan évekig (remélem azért ezt is megérem, bár ahhoz lehet 1-2 fiatalító italt is el kéne fogyasztanom).

 61. 61

  atis123Juve

  A gyereke tudna erről mesélni.

 62. 62

  katonadani

  én csak annyit tennék hozzá ehhez a vitához, hogy nagyon, de nagyon rossz dolog csak a passzpontosság szerint megítélni egy irányítót.
  Ez valóban egy tényszerű adat, csak sok mindent nem lehet megmondani, kikövetkeztetni belőle.

 63. 63

  Nyílméregbéka

  Hát ezen még dolgozz kicsit mert így marhaság. :) Brady a legrosszabb évében is jobb volt mint JimmyG bármikor, pedig én szeretem a srácot és utálom, hogy mindent az ő nyakába akarnak most varrni. A mostani szenzonban is Brady passzpontossága a látszat ellenére a top5-ban volt, készült erről egy elég alapos elemzés, ahol megnéznék minden irányítóinál, hogy hova mentek a passzai, mennyire voltak elkapjatók, függetlenül attól, hogy volt-e elkapás. És ebben az elemzésben Brady a legjobbak között volt, csak éppen elkapni nem tudták a passzait, mert nem volt egy első számú szintű WR sem a csapatban, TE-ről nem is beszélve, nem véletlenül volt ennyire frusztrált.

 64. 64

  Fetyke

  Ezzel egyetértek!
  Én nem is csak ez alapján állítom, hogy Brady már nem a régi, és már nem nyújtott olyan teljesítményt, ami alapján azt lehetne mondani, hogy jobb, mint JG. Kevesebb INT-et dobott, de minden más mutatója elmarad TB-nek. És a tavalyi Brady sem volt top5, amiért érdemes lenne egy potens franchise QB-t eldobni…

 65. 65

  Fetyke

  Brady 60 darab 20+ és 6 darab 40+ yardos átadást csinált. Garopplonál ugyanez 61 és 8 darab. Brady átlagosan 6,6 yardot passzolt, JG 8,4-et, amivel Jimmy a 3. legjobb volt e téren Brady gyakorlatilag a legrosszabb.
  Emésztgessük…

 66. 66

  atis123Juve

  Na akkor te sem vagy álszent….. Kicsit sem….. Schumi sem ment arroganciáért a szomszédba.Voltak gusztustalan húzásai. Én nem hitegetem, magam. Simán benne van, hogy 5-10 évig nem lesz semmi. Nem fogok a kardomba dőlni. De hogy egy Boston Globe-os cikket idézzek, BB azon 3 edző közt van, aki tudja, hogy egy vesztes SB után hogy kell nyerni, a másik kettő Tom Landry és Don Shula… Amíg a Jets a csoportban van, addig nem félek a csoportutolsó lesz a Pats. Sőt, amíg az AFC-ben ilyen töketlenség van, szinte a PO is garantált. Amiatt aggódok, hogy Scharnecchia visszavonult,őt nehéz lesz pótolni.

 67. 67

  atis123Juve

  Én szurkolok a legjobban, hogy legyen belőle potens franchise QB, de amit eddig mutatott az nem az.

 68. 68

  Bélabá a csótány

  Utólag könnyű okosnak lenni.

 69. 69

  acsdav2

  Amit a Saints vagy a Seahawks ellen a 2.meccsen hozott az közel sem az a kategória, amit te itt előadsz, hogy semmit nem tett hozzá. Ha abból a kettőből csak egy is vereség elég valószínű, hogy nincs SB.

 70. 70

  katonadani

  ez megint fals adat, mert JG számait leginkább az elkapás után szerezték a társai.
  ezt alátámasztva: Garoppolo dobott az egész ligában a második legrövidebben átlagosan (Bridgewater mögött) (Avarage depth of target)

 71. 71

  Jakab Ádám

  Ám legyen, ha már ilyen ismert oldalon ilyen ismert név vagyok, akkor Hollywood már csak egy gyereklépés!

 72. 72

  ahanem

  a Jets idén 7-9 volt, persze még mindig fogalmuk sincs, hogy hogyan működik egy franchise a XXI. században, de lehet, hogy jövőre eljutnak addig, akkor meg már csak 2-3 győzelem kéne erre a teljesítményre.

  Egyébként meg nem vagyok álszent, csak fiatal. Schumi 7. vb-címénél voltam 10 éves, és ha egy 10 évest az zavar, hogy a kedvenc piros kocsijában a bácsi szeret győzni, akkor lehet, hogy gyerekpszcihológus kell oda. Most azért, mert 15 évvel később már más a felfogásom, a világnézetem, még nem fogom megváltoztatni az akkori véleményem.

  Scarnecchia visszavonulása jelenti a dinasztia valódi végét, de ezt abban a cikkben leírtam már.

 73. 73

  Tibor Fotó

  19,5 milliós cap space-el és számos FA-el sanszosnak látom. Azt is, hogy Brady elmegy egy 49ershez 30 milla alatt.

 74. 74

  Fetyke

  A rövid passzokat is meg kell tudni dobni. :)
  És azért az is kisarkítás, hogy a YAC-t csak az elkapó számlájára írjuk, hiszen az is függ a jól kivitelezett és időzített dobástól is, és még sok minden mástól. Például a játékrendszertől is.
  Persze, ha ilyen komplexitásában nézzük a dolgokat, akkor nagyon mélyre kell leásni, és a végén azt az eredményt kapjuk, hogy nem lehet összehasonlítani bármely két irányító teljesítményét egymással, hiszen két külön csapatban, két külön edző alatt, más-más játékrendszerben játszottak.

 75. 75

  Nyílméregbéka

  Azok a “magukat elemzőnek tartó ködszurkálók” a PFF csak szólok. Bár amilyen arrogáns vagy, gondolom az sem számit, hiszen a tények téged nem zavarnak, mivel neked VÉLEMÉNYED van és azt már nehogy felülírja a valóság ugye. :DDD

 76. 76

  ahanem

  “Bridgewater mögött”
  szóval az első volt, nem a második. :D
  egyébként meg nextgenstats (én nem tudom patreon moneyból megvenni a pff előfizetést :))) ) szerint Carr mögött a második, és akkor már szűrtem legalább 2000 passzolt yardra, bár itt average intended air yardsnak hívják

 77. 77

  bjeela

  Ne bomolj már, ebben mi a csótánykodás, ha már mindenki mondhatja? Így már nincs is hozzá kedvem…

 78. 78

  atis123Juve

  Gase-zel nem fognak nyerni semmit az egy idióta. Semmi bajom a schuni imádattal, de Hamilton arrogenciáját kiemelni, mikor Schumi egymillió alattomos dolgot elkövetett, kicsit kettős mérce.

 79. 79

  Remete

  BB mérlege Brady nélkül negatív. 7 szezonban volt HC más kezdő QB-val, ebből 6-szor nem volt meg a PO, közte a Pats-nél sem, konkrétan 5-13-mal nyitott 2000-2001-ben a korábbi 1/1-es SB-t is megjárt Bledsoe-val. Brady-vel 7 meccsen összejött utána az az 5 W. Még a 2008-as, Cassel vezetésével (és gyakorlatilag a 2007-es komplett világverő kerettel) lejátszott évvel sincs pozitív mérlege NE-ben sem!
  A 49ers idei védelménél nehéz sokkal jobbat építeni, de a mai NFL-ben, azzal, hogy a támadófocit erőltetik, egy jó QB nélkül nem nyersz. Nem nyert tavaly a Rams sem, hiába volt jó a védelem, egy TD-t sem tudtak feltenni, és nem nyert idén a 49ers sem, Jimmy G akkor mondott csődöt amikor a leginkább kellett volna hozza magát. Jah, Jimmy G az akit BB választott Brady utódjának, ezt ne feledjük! Az öreg sosem bizonyította még, hogy jó szeme van az irányítók kiválasztásához, Brady-vel belenyúlt a tutiba, maximum cserének vagy egy Edelman/Etling féle projektnek került oda, ráadásul kérdéses, hogy akkor is teljhatalma volt-e már BB-nek a drafton. Alapvetően sosem kezdett volna, ha Bledsoe nem sérül meg, nem utódnak nézte ki. Jimmy G pedig idén is szenvedett kb. Sanders érkezéséig, pedig azért elit fal és elit TE csak volt…
  A Jets pedig 2002 óta a legtöbb győzelmet, és legtöbb PO szereplést tudja magáénak az AFC East-ben, már nyilván a Pats-et leszámítva, akkor is, ha most épp elég balf*szok, bár Darnold-ot nem kell azért teljesen leírni, az idei 7-9 a kezdő QB-t nélkülözve több meccsre egyáltalán nem olyan rossz, kicsit erős azt mondani, hogy őket nem lehet alulmúlni…
  Ezt a 49ers vonalat egyébként Skip dobta be a minap, és egyáltalán nem hülyeség, főleg, hogy Brady kedvenc csapatáról van szó. Totálisan igaza van, hogy Brady-vel megnyerték volna ezt a SB-t, ez egyébként nem csak az ő véleménye.

  https://www.youtube.com/watch?v=8m8vUgDXf4M

 80. 80

  Remete

  Tedd Brady-t a 49ers fal mögé, a 49ers futójátéka és elkapó ill. TE sora mellé, aztán beszéljünk róla, ki a jobb. Tényekről beszélsz, de az a fő tény, hogy a játékosállomány NE-ben siralmas volt idén, és elit a 49ers-nél. Brady pedig ugyanolyan körülmények közt biztosan jobb, mint Jimmy G, pl. simán belement volna a sack-be és nem dob INT-et a SB-on abban a helyzetben.
  A PFF értékelése igen kiváló, de anélkül is, Brady 2. legjobb volt as ligában idén amikor 20 yardon túlra kellett passzolni tiszta zsebből. Pedig igen gyenge volt a WR sor, nem is volt igazi mélységi célpont, és mégis. Neki csak egy jó fal kell, elsősorban középen. Jimmy G pedig igencsak gyenge volt főleg míg nem volt Sanders. Kb. mindenki őt tartotta a csapat leggyengébb pontjának, ami sokat elárul.

 81. 81

  atis123Juve

  Sohasem mondtam, hogy jó szeme van az öregnek az irányítókhoz. Azt adom, hogy jók voltak korábban
  Darnold is biztató, de ahol Gase-nek teljhatalmat adnak, ott baj van.

 82. 82

  Viktor Gál

  Az ACL-szakadásának nem volt semmi köze a tacklehöz. No contact injury.

 83. 83

  Fetyke

  Ezek olyan fals dolgok. Egy évvel ezelőtt másról sem szóltak az elemzések, mint hogy a Pats támadófala milyen elit, mennyire jól megkomponált a futójátéka a csapatnak, milyen hasznos játékos Gronk, és ezzel együtt mekkora terhet vesznek le Brady válláról. Ami valóban így is volt.
  És akkor megnézem TB 2018-as teljesítményét, és nincs a legjobb 10 között az alapszakaszban. Megnyerik az SB-t, de ahhoz TB-nek nem sok köze volt. Bűn rosszul játszott.
  Én komolyan nem értelek titeket. Úgy beszéltek Bradyről, mintha még mindig Brees szinten dobálna, pedig ez már két éve nem így van.
  Helyezzük be Bradyt a mostani 49ers-be, rendben. Ha a csapat megnyeri a bajnokságot magától, irányító nélkül, mint ahogy megnyerte azt 2018-ban a Pats, akkor segítség Brady. Csak ehhez szerintem JG is elég. De pluszt mit vártok tőle?
  Mindig erre az elkapó hiányra hivatkozik Bradynél mindenki. Mintha Sanderssel az élen elit elkapósora lenne a 49ersnek. Kittle az. De az elkapók? Hol volt eddig Sanders? Meg az újonc Samuel? Demagógia, de kihozzátok belőlem. Az utóbbi időben agyonszidott Rodgers bárkiből képes jó elkapót varázsolni. Ezért (is) tartozik ő nálam top5-be most is. Idén is volt, amikor mindenki sérült volt és névtelen emberekkel kellett játszania és megoldotta. Na Bradynek ez viszont most nem ment (korábban egyébként ő is ugyanúgy megcsinálta), és akkor mindjárt mindenki más hibás lett csak az irányító nem romlott semmit?

 84. 84

  FitzMagic

  Ha jól tudom a play action és RPO játékokhoz sem kell mobilis irányító

 85. 85

  ahanem

  nem kettős mérce, hanem az egyik a pályán, a másik a pályán kívül az, előbbit megértem, utóbbit annyira nem
  persze akkor még nem volt ilyen, hogy szociális média, 2020-ban már könnyebb ráhúzni ezt adott emberre, amikor két nagyságrenddel több interakció áll rendelkezésre
  azért azt nem mondtam, hogy imádtam, mert az Kimi, annyit mondtam, hogy szerettem, mert gyerekként addig tudtam eljutni, hogy aki sokat nyer, az nekem jó.
  azt meg még hozzátenném hogy míg Hamiltonnak az egész pályafutását volt lehetőségem követni, Schumachernél ez nem volt adott, mivel mire megjött az eszem, már 2x nyert vb címet, azért ez sem egyenlő feltétel

  Gaseben egyetértek, a kérdés az hogy a játékosok mikor tessékelik ki, Dolphins példára alapozva

 86. 86

  wolandrule

  Nem csak QB-t nem tud draftolni.

 87. 87

  Kolskegg Thorleikrson

  Szerintem nem is kérdés,hogy hová menne,ha távozna a Patriotstól és a 49ers akarná.

 88. 88

  zsömi

  Hangsúlyoznám az elején véleményként (és nem Pats drukkerkent, sajnos itt is megy a szekertabor-logika), hogy szerintem már csak a csúnya végjátékat fogjuk Bradynek látni, mást nem nagyon… Viszont, ha ilyen baromsagokat beleböksz az érvelésnek szánt mondataidba (“Ha a csapat megnyeri a bajnokságot magától, irányító nélkül, mint ahogy megnyerte azt 2018-ban a Pats”), ne csodálkozz, ha nem lehet komolyan venni, amiket írsz. Így ez sajnos csak sok hűhó semmiért.
  Brady papa pedig már rég üzent Neked :)
  https://youtu.be/yFOxHlyoocY

 89. 89

  Savagex21_jet

  Egy még rosszabb system Qb a 49ers-be? Mindegy, úgyis jobban áll az NFC West-nek ha a Seahawks nyeri.

 90. 90

  Mr Foherty

  “Jah, Jimmy G az akit BB választott Brady utódjának, ezt ne feledjük! ”
  Ez, ugye, maximum egy közkeletű vélekedés, nem tény.

 91. 91

  Byk Djook

  Pont az a három csapat, ahol a ’16-os bajnokcsapat irányítói vannak? :)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team