Connect with us

Érdekességek

370-szer több halott pénzt nyel be idén a Panthers, mint a Bucs

Mindig érdemes ránézni a csapatok halott pénz (DM) táblázatára, ebből ugyanis kiderül, kik kötöttek pocsék üzleteket az elmúlt években, illetve kik kezdtek újjáépítésbe. A listát idén a Panthers és a Jaguars vezeti (48,2 és 34 millió dollár), a 49ers és a Bucs pedig még félmillió dollárnyi halott pénzzel sem rendelkezik – összesen.

 

 

A Panthersnek Luke Kuechly visszavonulása duplán fájt, hisz nemcsak a liga legjobb linebackerét veszítette el, de még 11,8 millió dollár DM is keletkezett. Továbbá nagyon sokba került két korábbi kezdő falembere, Matt Kalil és Trai Turner – mindketten 9,5+ millió dollárnyi halott pénzt generáltak idén. Mellettük a safety Eric Reid elbocsátása is sokba került ($5M), illetve a TE Greg Olsen és Dontari Poe (iDL) is betett a közösbe 3+ milliót. Tiszta szerencse, hogy Cam Newton kivágása után csak 2 millió dollárnyi DM keletkezett.

 

A Jaguarsnak csak egy igazán pocsék döntése volt, Nick Foles – utána 18,75 millió dollárnyi DM keletkezett, ami a legmagasabb idén az egész ligában. Telvin Smith váratlan kvázi visszavonulását még mindig nyögi a csapat ($5,6M), rajta kívül pedig még AJ Bouye visz el nagyobb összeget ($4M).

 

A harmadik legtöbb DM-mel rendelkező csapat idén a Patriots 26 millió dollárral, ami elég fájó, tekintve hogy jelenleg csak 1,4 millió dollárnyi cap space-e van a gárdának. Többek között Tom Brady után 13,5 millió, Antonio Brown után 4,75 millió, Stephen Gostkowski után pedig 3,2 millió dollárnyi halott pénz maradt.

 

Van persze, aki egész jól igazolgatott az utóbbi időben. A Seahawks, a 49ers és a Bucs idén 1 milliónál is kevesebb DM-et könyvelt el, a Bucs konkrétan csak 130 ezret az Over The Cap adatai szerint. Ez 370-szer kevesebb, mint amit a csoportrivális Panthers hozott össze.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!