Connect with us

Draft

A Combine harmadik napjának nyertesei és vesztesei

A szombati napon a védőké volt a főszerep, a belső falemberek mellett az edge rusherek és a linebackerek kerültek középpontba, és ahogy az előző napokban is, ezúttal sem maradtak el azok a teljesítmények, amik után csak keressük a szavakat. Persze, voltak olyanok is, akik nem az elvártak szerint teljesítettek, de nézzük is meg, ezúttal kik segítették és kik nehezítették a helyzetüket.


Győztesek

Isaiah Simmons, LB/S, Clemson

Azt már a Combine előtt tudtuk, hogy Isaiah Simmons nem egy átlagos védőjátékos, tekintve, hogy karrierje során mind safetyként, mind linebackerként, mind nickelbackként és mind edge rusher is átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Nem sok kérdés merült fel atletikus képességeivel kapcsolatban, de akiben akadt volna bármi kételkedni való, azt is elcsitította tegnapi teljesítményével. A linebackerek között tesztelt, de olyan számokat produkált, amilyeneket bármelyik defensive back megirigyelne. Ráadásul 2003 óta ő a első olyan játékos, aki legalább 104 kg, 4,4 mp alatt futotta a 40 yardot, távolabbra ugrott, mint 335 cm és nagyobb a súlypontemelkedése, mint 97 cm. Egyszerűen nincsenek szavak arra, amit ő produkált, még annak ellenére is, hogy kihagyta az edzők által vezetett labdás gyakorlatokat.

Willie Gay, LB, Mississippi State

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Gay egy némileg kevésbé ismert játékos az idei drafton, amit annak is köszönhetünk, hogy nem láttuk sokat 2019-ben a pályán, mindössze öt meccsen szerepelt eltiltásoknak köszönhetően. Amikor viszont beöltözött és teljes erőbedobással futballozott, akkor megmutatta, hogy milyen tehetséges, elég csak azt a példát kiragadni, amikor a szezonban eltöltött legelső snapje során egy 52 yardos pick sixet jegyzett. Akkor és most sem nagyon habozott megmutatni mire képes, hiszen tegnap ez egyik legkiemelkedőbb teljesítményt hozta a linebackerek között. Simmons mögött ő volt a második leggyorsabb 4,46-os idejével, távolugrásban verte az egész mezőnyt 347 cm-es teljesítményével, valamint 100 cm-es súlypontemelkedése is a top2-be repítette a posztján. Atletikus képességei tehát megvannak ahhoz, hogy kiemelkedő linebacker lehessen az NFL-ben, játéktudása is adott, kérdés csupán, hogy karakterével mit tudnak majd kezdeni a profik között, de aki a zavarosban akar halászni, nagyot foghat vele.

Naville Gallimore, DL, Oklahoma

Az utóbbi napokban-hetekben egyre több olyan mock draft látott napvilágot, ahol az ex-Sooner Gallimore be-befért már az első körbe, szombati teljesítményével pedig rá is szolgált azokra a jóslatokra, hogy valaki már az első napon ki fogja választani őt. Robbanékonyságáról és gyorsaságáról már a filmjeiben is tanúbizonyságot tett, de azt csak a hozzá legközelebb állók gondolták, hogy képes lesz 4,79 mp alatt lefutni a 40 yardot. Ez az adat önmagában nem árulkodó, de ha hozzávesszük, hogy Gallimore 138 kg, akkor már mindjárt más megvilágításba kerül a dolog. Főleg úgy, hogy 2000 óta nem láttunk példát arra, hogy egy legalább 136 kilós védőfalember ilyen gyorsasággal repesszen. De nem csak az egyenes vonalú sebessége volt szemet gyönyörködtető, a gyakorlatok során is könnyedén mozgott.

Malik Harrison, LB, Ohio State

Harrison sem abba a kategóriába tartozik a linebackerek között, melyben az elit neveket jegyzik, de a teszteken bemutatta, hogy ő is magas színvonalat képvisel a posztján idén. Egy nagyobb termetű, 192 cm magas 112 kg-os játékosról beszélünk, akinek a sebességét és atletizmusát sokan kétségbe vonták, de Harrison egy pillanatig sem engedte szombaton, hogy bárki kritikával illesse. Termetéhez mérten a 4,66-os ideje jó, de ami igazán kiemelkedő, hogy a 3-cone drillt ő teljesítette az LB-k között a leggyorsabban a maga 6,83 másodpercével. Ez pedig arra utal, hogy milyen könnyedén és jól tud irányt váltani, amiből sok előnye fakadhat a profik között. Nem kész játékos, de tegnapi teljesítményével sok pénzt keresett és sokaknál bérelt helye van a legjobb öt linebacker prospect között.

Justin Madubike, DL, Texas A&M

Aki szintén ott van a jól teljesítők listáján, az Madubike, hiszen tegnap megmutatta, hogy milyen gyors és robbanékony, ami nagyon fontos ahhoz, hogy egy kiváló belső falember lehessen az NFL-ben. A robbanékonyság egyik fokmérője  a 40 yardos sprint első tíz yardja, ahol Madubike 1,73 másodperccel csekkolt be, ami a testalkatához mérten (192 cm, 133 kg) egy kiemelkedően jó idő. De amellett se menjünk el szó nélkül, hogy magát a sprintet 4,83 mp alatt teljesítette, ami szintén elit teljesítmény ezen a poszton. Sok gyakorlatot ő sem végzett, de érdemes még kiemelni, hogy a fekvenyomásnál 31-szer nyomott bele a 102 kilogrammba, ami a hihetetlen erejéről ad némi ízelítőt. Nem kiforrott játékos még, de valaki óriásit fog vele nyerni, amikor a draft második napján felírja a nevét arra a bizonyos cetlire.

Vesztesek

AJ Epenesa, EDGE/DL, Iowa

A draft egyik legkevésbé megfogható játékosa Epenesa, hiszen 198 cm-es magasságával és 125 kg-os testtömegével se nem egy tipikus belső falember, se nem egy tipikus edge rusher, valahol a kettő között van. Ez nem jelent feltétlenül problémát, mert van az a séma, ahová őt be lehet illeszteni, az viszont sokakat elriasztott, hogy milyen gyengén tesztelt a Combine harmadik napján. A pass rushereknél nagyon fontos a sebesség, a robbanékonyság és a “hajlékonyság”, ezekben pedig nem nyújtott kiemelkedőt az Iowa kiválósága. 5,04-es ideje a 40 yardon elmaradt a várakozásoktól, 7,34-es 3-cone-ja pedig nem arra utal, hogy szuper hajlékony lenne, bár ezt a filmjeiből sem gondoltuk róla, de vártuk, hogy ránk cáfoljon. Érdemes megemlíteni, hogy a fekvenyomó gyakorlatnál 17-nél állt meg a számlaló, aminél kevesebbet se DL, se pedig edge rusher nem produkált az eseményen. Sok kérdőjelet hagyott a teljesítménye, a felkészültsége, de a legnagyobb talány vele kapcsolatban, hogy egy adott csapat hol képzeli el őt a frontvonalon, mert ha szélső passzsiettetőként tekintünk rá, akkor ez a teljesítmény igen gyenge volt, ha viszont a falemberekhez mérjük a számait, akkor már több fokkal jobb képet fest Epenesa teljesítménye. Azt viszont nem állíthatjuk, hogy segített volna az értékén, sokkal inkább a fejünket vakarjuk még.


Derrick Brown, DL, Auburn

Egy nagynevű prospect után egy újabb sztárt kell a vesztesek között emlegetnünk, hiszen a legmagasabban jegyzett defensive tackle, Brown sem szerepelt úgy, ahogy azt sokan remélték. Ki kell emelni, hogy ő sem teljesített katasztrofálisan, csupán nem segített azzal az értékén, amilyen számokat hozott a szombati napon. 5,14-es ideje nem kiemelkedő, jó eséllyel, illetve több felkészüléssel tudna ennél jobbat is futni, mint ahogyan a 8,22 mp-es 3-cone drillje se volt a legjobb, amit valaha lehozott. Ez utóbbi adat konkrétan a legrosszabb volt idén a belső védőfalemberek közt. Távolugrásban (274 cm) és magasugrásban (69 cm) sem szerepelt kimondottan jól, de az on field gyakorlatoknál azért odatette magát és megmutatta, hogy nem árunak el mindent a számok. Összességében nem zárt jó napot, de nála is az a fontos, hogy milyen filmeket produkált, mennyire dominánsan játszott az elmúlt években. Sokan azt mondják, nem szabad túlgondolni azt, amit Brown szombaton mutatott, az viszont tényleg felvet néhány kérdést, hogy vajon milyen hozzáállással és felkészültséggel közelítette meg ezt az eseményt.

Michael Divinity, LB, LSU

A Combine mindig nagy lehetőség azoknak a játékosoknak, akik valamiért nem tudtak mindent megmutatni a pályán vagy éppen olyan szerepkörben játszottak korábban, ami az NFL-ben nem bevett. Divinity erre pedig mintapélda, hiszen a 2019-es szezonnak úgy ment neki, hogy az LSU egyik legnagyobb sztárja lehet, de ő is mindössze öt meccsen szerepelt, számos alkalommal megszegte a csapat által a játékosok elé támasztott szabályokat, sokáig úgy volt, hogy elhagyja az egyetemet. Mindemellett a szerepköre pedig sokrétű volt, hagyományos linebackerként középen és szélen is játszott, de voltak olyan csomagok, ahol a passzsiettetés volt a feladata. Az NFL-t tekintve inkább LB-ként tekintenek rá, de nagy kérdés, milyen karrier jut majd neki, mert a rengeteg kérdőjel mellé szombaton felvésett még néhányat. Gyakorlatilag valamennyi feladatnál a leggyengébbek között teljesített, sem sebességben, sem pedig ügyességben nem mutatta meg, miért vártak tőle annyit a 2019-es szezon előtt. Egy esetleges jó teljesítménnyel sokat kúszhatott volna a draft boardokon, de ezzel a tesztelésével nem a második naphoz került közelebb, hanem ahhoz, hogy draftolatlanként búcsúzzon a 2020-as játékosbörzétől. Nagy kár érte, mert nagy potenciál van benne, csak még nem találta meg az útját, hogyan hozza ki magából.

Kíváncsi vagy, hogy a korábbi napokon hogy teljesítettek a prospectek? Az első nap legjobb és leggyengébb szereplőit ITT, a második nap nyerteseit és veszteseit pedig ITT éred el.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!