Connect with us

Draft

A Combine negyedik napjának nyertesei és vesztesei

Lezárult a 2020-as NFL Scouting Combine, mindenki szedheti a sátorfáját Indianapolisban. Tegnap este a defensive backeken volt a sor, hogy megmutassák tehetségüket, és többen is elég jó napot zártak. No meg persze nem feledkezünk el a vesztesekről sem, amelyek közt ott van maga a Combine is, mint esemény. 

Nyertesek

Jeff Okudah, CB, Ohio State

A legjobb CB-prospect már a mérlegelést is megnyerte, tökéletes cornerback prototípusként érkezett Indianapolisba, tényleg mintha egy laborban fejlesztették volna ki. Majd jöttek a gyakorlatok a pályán… Nehéz leírni, mennyire tökéletesen mozgott az Ohio State CB-je a drillek során, inkább nézzétek meg videón:

Aztán a szívbajt hozta ránk, majdnem belesérült a drillekbe, egy elkapás után rosszul érkezett, és a fejét, illetve nyakát is beütötte. Majd hogy megmutassa, semmi baja, nyomott egy 41 inches súlypontemelkedést és egy 11’3″-as távolugrást, mindkettő a legjobb volt a cornerbackek közt. Az idei draft három legjobb játékosa közt kell, hogy emlegessük Okudah nevét.

CJ Henderson, CB, Florida

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

És ha már tökéletes mozgásról volt szó: Deniel Jeremiah azt mondta, hogy senki nem mozgott jobban a drillek során, mint CJ Henderson. Esetleg Okudah-val vitatkozhatnánk, de tény, kiválóan mutatott a Florida cornerbackje, nagyon lazán mozgott és minden labdát elkapott. No meg ne feledkezzünk meg a 4,39-es 40 yardos idejéről sem, ami a harmadik legjobb volt a poszton! Egyértelmű első körös játékos, a top20 sincs kizárva nála.

Javelin Guidry, CB, Utah

Egy cornerbacknél nagyon fontos a sebesség, tudnia kell tartani a lépést az elkapókkal. Nos Guidrynél ezzel kapcsolatban biztosan nem merülnek fel problémák, ugyanis egy hihetetlen 4,29-es időt repesztett, amivel a legjobb volt a posztján. Emellett belenyomott 21-et a 102 kilóba, ennyit még soha senki nem tudott teljesíteni, ha 4,3 alatt futotta a 40 yardot. Nyilván a fevkenyomásból sok következtetést nem lehet levonni az NFL-pályafutásra vonatkozóan, de a hozzáállást, az elköteleződést és a kemény munkát jól mutatja ez a gyakorlat.

Kyle Dugger, S, Lenoir-Rhyne

Már eddig is volt top50 buzz a rendkívül kis iskolából érkező Dugger körül, most pedig még több okot szolgáltatott erre és egyértelműen javított az értékén. Későn érő típus, ezért is érkezik az ismeretlen Lenoir-Rhyne egyetemről, ahonnan a football database információi szerint 2000 óta nem draftoltak senkit, és soha senkit nem draftoltak a 150. picknél előbb. Na ezt a rekordot biztosan megdönti Dugger idén.

A fiatal safety produkált egy 42 inches súlypontemelkedést (felső 3 százalék all-time a safetyk közt), egy 11’2″-es távolugrást (felső 2 százalék), futott egy jó, 4.50-es 40 yardos időt (felső 25 százalék), miközben nagyon hosszú karokkal is rendelkezik (felső 11 százalék). Ezen kívül állítólag az interjúkon is parádésan szerepelt.

Jeremy Chinn, S, Southern Illinois

Nem annyira kis egyetem, mint Duggeré, de a Southern Illinois-ról sem draftoltak a top100-ban senkit 1987 óta, és azóta csak hat játékos kelt el a játékosbörzén innen. Chinn hasonló napot tartott, mint a Lenoir-Rhyne-ra járt társa, hiszen parádés méretekkel rendelkezik (felső 5 százalék magasságban, felső 3 százalék súlyban), emellé pedig lehozott egy 4,46-os 40 yardot (felső 14 százalék), egy 41 inches súlypontemelkedést (második legjobb idén, felső 5 százalék all-time) és egy 11’6″-os távolugrást (legjobb idén, felső 2 százalék all-time).

Chinn és Dugger tehát kibérelték maguknak az első és második helyet a súlypontemelkedésnél és a távolugrásnál is, megmutatva hihetetlen robbanékonyságukat. Emellett pedig a gyakorlatok során is jól teljesítettek, de persze a számaikkal hívták fel magukra elsősorban a figyelmet.

Tanner Muse, S, Clemson

Az egyik legnehezebb safetyként futott egy 4,43-as 40 yardot, ami a második legjobb volt posztján. Ezzel gyorsabb volt Deshaun Watsonnál és DeAndre Hopkinsnál, két korábbi Clemson Tigernél.

Vesztesek

Cameron Dantzler, CB, Mississippi State

Dantzler jól mozgott a gyakorlatok során, azonban ha nem tudod 4,6 alatt futni a 40 yardot, akkor nagy problémáid lehetnek a profik közt. A Mississippi State cornerbackje pedig 4,64-et futott mindössze, ilyen vagy ennél rosszabb idővel pedig egyedül Josh Norman futott be jó karriert a profik közt. Nem jó előjel ez Dantzlernek, aki egyébként egy magas, fizikális játékos, de ilyen sebességgel folyamatosan meg fogják égetni mélyen. Ráadásul a karhossza sem volt semmi különös, és elég vékonydongájú is.

Stanford Samuels, CB, Florida State

Ha már 40 yardos idő és lassúság, akkor Samuels is óriásit bukott, egy 4,65-öt és egy 4,70-et futott, Deion Sanders egyből mondta is a közvetítésben, hogy így mehet át safetynek.

Xavier McKinney, S, Alabama

McKinney egy elég lassú 4,64-es 40 yardot futott, és még futás közben belesérült. Ezáltal persze nem igazán szabad figyelembe venni ezt az időt, mégis ez fog megmaradni a neve mellett. A Pro Dayén javíthat majd, de az első körbe, akár annak közepére várt safety biztosan nem segített magán.

Damon Arnette, CB, Ohio State

A Buckeyesból elég jó cornerbackek szoktak profinak állni, Arnette körül is volt már első kör végi “buzz”, azonban kisebb személyiségbeli problémáktól is tartanak a játékosmegfigyelők, most pedig még több red flaget gyűjtött a neve mellé. A méredzkedésen kiderült, hogy rövidek a karjai, majd ezt megfejelte egy gyenge 4,54-es 40 yarddal. Ez a két adat pedig elég fontos egy cornerbacknél.

Az új Combine időbeosztás

Végül pedig említsük meg, hogy elég sok kritika érte a Combine idei lebonyolítását. Ugyebár az eseményt áttették főműsoridőbe, ami önmagában még nem is jelentene akkora problémát, viszont a menetrendet valahogy nem sikerült a játékosok számára optimálisan kialakítani (elsősorban a tévés időnek köszönhetően), így a prospectek akár 4-6 órával a drillek előtt megérkeztek a Lucas Oil Stadiumba és nem csináltak szinte semmit, ráadásul rengeteget kellett várniuk egyes gyakorlatok között is, az pedig a megszokottnál több sérüléshez vezetett, hiszen nem tudtak órákon át folyamatosan hidratláltak maradni, illetve a bemelegítésekkel is problémák adódtak. Ezen kívül az is gond, hogy főleg reggel és délelőtt edzenek a játékosok alapvetően, ezek a feladatok pedig este kerülnek megrendezésre.

Ezért több ügynök is jelezte, hogy ha ez így lesz a továbbiakban is, akkor a legnagyobb játékosok nem fognak részt venni a gyakorlatokon, nem kockáztatják a sérüléseket olyan pénzekért, amelyekből ők egy centet sem látnak.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!