Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Joe Burrow

Felfoghatatlan. Ez a legjobb szó, ami leírja azt, amit Joe Burrow 2019-ben művelt, a teljesítményt, amilyet korábban soha senki nem tudott véghez vinni. Röviden jellemezve a szezonját, annyit mondhatunk, hogy jött, látott és győzött, kicsit hosszabban pedig úgy, hogy ő volt az a legfélelmetesebb hurrikán, amitől egész nyáron tartanak a Karibi-térségben.

Háttér

Ahhoz hogy picit jobban megismerjük a Burrow körülötti ujjongást és hype-ot, érdemes pár lépéssel hátrébb állni és megnézni, honnan is jött ő. Ahogy sokakra, úgy rá is igaz, hogy egy igazi focista családból származik, édesapja, Jimmy a Nebraska Egyetemen volt defensive back, akit 1976-ban a Packers draftolt, majd játszott öt szezont a CFL-ben, ezzel ért véget aktív karrierje. Később edzősködésbe fogott és 37 éven keresztül dolgozott egyetemi szinten, többek között a Washington State, az Iowa State, a Nebraska, a North Dakota State és az Ohio kötelékében. De nem csak édesapja, hanem Burrow testvérei is egyetemi szinten focista karrierrel próbálkoztak, Jamie és Dan is egyaránt Nebraska-játékosok voltak.

Burrow középiskolás focista éveit az Ohio állambeli The Athens High Schoolban töltötte, ahol összesen 11.400 yard és 150 touchdown felett passzolt, de lábon is igen veszélyes volt azzal, hogy további 2000 egység és 27 hatpontos felett zárt. Ezek az impozáns számok és a mutatott játék pedig szemet szúrt Tom Hermannek, az Ohio State Buckeyes akkori támadókoordinátorának, aki igyekezett minden követ megmozgatni, hogy Burrow az ő játékosa lehessen. A feladat viszont nem volt egyszerű, hiszen az akkori főedzőt, Urban Meyert kellett meggyőznie, hogy Burrow képes lehet felnőni az egyetem nívójához. Herman pedig nem adta fel, tudta, hogy egy csiszolatlan gyémántra lelt, sok energiát fektetett az irányító scoutolásába és a családdal való ismerkedésbe, rengeteg meccsre és találkozóra ment el velük. A befektetett munka pedig meghozta a gyümölcsét, Joe Burrow az Ohio State mellett köteleződött el, államon belül maradt, mikor 2014 májusában meghozta a döntését.

Az élet azonban nem a tervei szerint alakult, hiszen Herman 2015-ben egy kihagyhatatlan ajánlatot kapott, hogy a Houston Cougars főedzője lehessen, elhagyta a Buckeyest és ezzel meg is szakadt a kapcsolata Burrow-val és a családdal. Az irányító azonban kitartott, nem változtatta meg a döntését és 2015-ben csatlakozott a JT Barrett és Cardale Jones fémjelezte irányítógárdához a csapatnál. A buckeyesos karrierje viszont nem úgy alakult, hogy sikeres lehessen, a stílusától nagyon eltérő rendszert futtatott Meyer, ami nem segített rajta, hogy kitörjön a kvázi mostohagyermek szerepkörből. Valamint az sem az ő malmára hajtotta a vizet, hogy a 2017-es szezon elején, mikor Dwayne Haskinsszel meccselt a kezdő pozícióért, eltörte a kezét, ezzel pedig végleg ki is hullott a versenyből.

A félrement korai évek pedig transfereléshez vezettek, ahol óriási verseny volt a Texas Longhorns és az LSU Tigers között, végül azonban a Texast vezető Tom Herman helyett Ed Oreronékat válaszotta Burrow. A 2018-as év szintén nem sikerült úgy, ahogy azt sokan várták, Burrow nem érezte a rendszert, nem mutatott kiemelkedő játékot, egy hátsó körös prospect képét festette, ezért inkább maradt redshirt senior évére, ami – utólag nézve – a valaha volt legjobb döntésnek bizonyult az életében.

Erősségek

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!