Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Tua Tagovailoa

Tuanigamanuolepola Tagovailoa – mert hogy ez Tua teljes neve – az idei draft konszenzus második legjobb irányítója Joe Burrow mögött. Hawaii legendaként érkezett meg Tuscaloosába, és a 2017-es szezon nemzeti döntőjében csereként beállva a Georgia ellen 13-0-s hátrányból hosszabbításos győzelemre vezette a Crimson Tide-ot és MVP is lett. Ezzel Tua berobbant az egyetemi foci körforgásába és nem is nézett vissza, két kiváló szezont nyomott le az Alabamán, most pedig a draft egyik legjobb játékosaként várhatja a játékosbörzét, ahol kiderül, melyik csapatot kell majd felvirágoztatnia. 

Úgy gondolom, hogy Tua kapcsán megkerülhetetlen a sérülés-kérdés, így rendhagyó módon most nem az erősségeivel kezdem az ismertetőjét, hanem a negatívumokkal, a kérdőjelekkel, fejlődési lehetőségekkel.

Negatívumok, kérdőjelek, fejlődési lehetőségek

Tua novemberben összeszedett egy nagyon durva csípősérülést, műteni kellett és véget is ért a szezonja, a Combine-on sem tudott részt venni és a Pro Dayek törlése miatt nagy közönség előtt nem is fog tudni dobálni már az NFL Draftig – legfeljebb videós formában, de a scoutoknak fontos élőben is látniuk a prospecteket. A hírek szerint nagyon jól halad a rehabilitációja és teljes felépülés várható. Persze nem vagyunk doktorok, szóval ennek kapcsán elég kevés információnk van, és minden csapatnál a saját orvosi stábnak kell áldását adnia az esetleges draftolásához. Biztos lesznek csapatok, ahol lekerül a boardról emiatt, és lesznek olyanok, ahol nem okoz majd problémákat a csípősérülése.

Én úgy vélem, hogy ha csak ez a csípősérülés lenne, és tényleg rendben lenne a vizsgálatok alapján, akkor nem kellene problémát okozzon ez az egy kirívó eset. Azonban Tuának többször is voltak kisebb sérülései, főleg a bokájával kapcsolatban, amik nagyobb aggodalomra adhatnak okot a hosszú távú tűrőképessége kapcsán. Szerintem ez az igazi kérdőjel Tuánál, az általános sérülékenysége, nem pedig a csípője önmagában. Ezt pedig minden csapat eldönti majd maga, hogy mekkora kockázatot jelent.

Ez a legnagyobb negatívum, vagy kérdőjel Tua Tagovailoa kapcsán, ugyanis a játékában sok kivetnivalót azért nem találunk. Oké, a fizikai paraméterei nem felelnek meg a prototípusnak, hiszen alacsonyabb a megszokottnál, de manapság ennek már nem kellene problémát jelentenie a játékosmegfigyelők szemében. Emellett ki kell emelni, hogy balkezes, ami nem negatívum, csak egy megállapítás, így az elkapóinak hozzá kell majd szokniuk ahhoz, hogy másképp, más spirállal érkezik a labda a kezükbe.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!