Connect with us

Szabadügynök

A műtét sikerült, a beteg meghalt – Jets FA-értékelő

Úgy fordult rá a Jets a 2020-as free agencyre, hogy a problémák egészen egyértelműen látszottak. Ahogy a kitekintőben már tárgyaltam, az elsődleges feladatuk a jó anyagi helyzetből az volt, hogy vegyenek egy jó falat Sam Darnold elé. A nap végén ugyan Joe Douglas elmondhatja, hogy igazolt a támadófalba, de Darnold helyében azért én igen csak aggódnék az egészségemért. 

Távozók

A csapat közel 50 millió szabad cap space-szel fordult rá a holtszezonra. Bár volt jó pár lejáró szabadügynökük, egyikük se volt olyan kategóriájú, akit mindenképpen meg kellett volna tartania a csapatnak. Sőt, további játékosok elküldésével ezt az összeget még feljebb is tudták tornázni. Az előzetesen tippelt 3 cutból a csapat kettőt meg is ejtett és bár én elgondolkoztam volna Bell elcserélésén, utólag talán jobb is, hogy nem lépte meg a csapat, mert akkor tényleg sírva fakadt volna szegény Darnold.

A lista elején azon két játékos, akik szerződése nem lejárt a csapatnál, hanem a Jets vágta ki őket. Roberts esetében 6-, míg Johnsonnál 11 millió extra helyet kreáltak a sapka alatt. Noha Roberts sem volt egy igazi megnyugtató megoldás a poszton, Johnson az elmúlt évek legfélresikerültebb igazolása volt New Yorkban (pedig pályáznak páran a helyre). A két évvel ezelőtt még rekordigazolásnak számító cornerback (5év, 72 millió, melyből 34 garantált) teljes csőd lett és a 2019-es szezonban már a kezdőből is kiszorult. A “remek” igazolás után a csapat idén 4, és jövőre is még 8 millió halott pénzt kénytelen lekönyvelni, de a lépés teljesen érthető volt, ahogy a post june cut választása is, hisz így most lényegesen több pénz szabadult fel és két év alatt könyvelik le a halott pénzt.

A további távozók között talán egyedül Robby Anderson neve láttán érezhetjük, hogy megérte volna visszaigazolni (ő a Panthershöz írt alá 2 évre). A lista többi játékosai vagy kiegészítő embernek számítottak vagy olyan kezdőnek, akiket az ember nem sajnál, ha le tud cserélni.

Érkezők

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások