Connect with us

Hír

Az NFL ismét megerősítette: marad a draft időpontja

A sportvilág szinte teljesen megállt a koronavírus járvány miatt, azonban az NFL holtszezonja továbbra is a korábbi tervek szerint alakul, hiszen a ligaév menetrend szerint elkezdődött, a piac ugyanígy kinyitott, mentek az igazolások, komolyabb akadályokba azért nem ütköztek a csapatok ilyen szempontból. A következő nagy esemény az NFL Draft lesz április 23-25 között, Roger Goodell pedig most kiküldött egy memo-t a csapatoknak, ismét megerősítve, hogy az eredeti időpontjában fogják megtartani a draftot.

Goodell egyeztetett tulajokkal, vezetőkkel és edzőkkel is, az NFL Végrehajtó Bizottsága pedig egyhangúlag úgy döntött, megtartják a draftot az eredeti dátum szerint. Az már biztos, hogy Vegasban nem lesznek közösségi események a draft körül, de az esemény nem marad el, nem is tolják el, hiszen le lehet ezt bonyolítani úgy is, ha mindenki “otthonról” dolgozik.

Kisebb nehézséget okozhat egyébként, hogy a csapatok létesítményeibe nem mehetnek be a döntéshozók, így nem lesz teljesen optimális a folyamat és a döntéshozás, például cseréket kicsit bonyolultabb, vagy időigényesebb lesz megkötni, hiszen nehezebben fog áramolni az információ, mintha egy teremben ülne mindenki az adott franchise-tól (general manager, tulajdonos, edzők, játékosmegfigyelők).

Azt viszont fontos lenne az NFL-nek megoldania, hogy senki ne kerüljön versenyhátrányba a többiekhez képest, gondolok itt arra, hogy bizonyos államokban lesz kijárási tilalom, bizonyos államokban nem, így előfordulhat, hogy egyes csapatok vezetői össze tudnak ülni egy terembe, mások pedig nem.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!