Connect with us

Hír

Egyben tartja elkapósorát a Chiefs

A Chiefs idei terve a szabadügynökpiacra láthatóan az volt, hogy egyben tartsa a Super Bowl győztes brigádot, ez pedig nagyrészt sikerült is – egyelőre mindössze Kendall Fuller és Emmanuel Ogbah távozott azok közül, akik több játékidőt is kaptak, illetve Bashaud Breeland van még csapat nélkül. Ellenben kivágások nem voltak (például Watkins volt várható), Chris Jones kapott egy franchise taget, még páran maradtak a mélységet növelni, most pedig a csapat újraigazolta Demarcus Robinsont is, aki a legjobb elérhető elkapó volt a piacon – írja Tom Pelissero.

Robinsont a negyedik körben draftolta 2016-ban a Chiefs, az újonc szerződése utolsó évében pedig karrierje legjobb szezonját produkálta, alapvetően negyedik számú elkapóként 10 meccsen 32 elkapásból 449 yardot és 4 TD-t ért el. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az idény végén pedig Super Bowlt nyert. A 25 éves játékos karrierje során 75 elkapással, 949 yarddal és 8 TD-vel rendelkezik.

Robinson szerződése még érdekes lehet. Az elkapó egy évre $2,297,500-at fog kapni, teljesen garantáltan, azonban a Chiefs fizetési sapkájában mindössze $1,047,500-at fog foglalni. Az új Kollektív Szerződésben bevezettek egy úgynevezett “veteran salary benefitet”, ami lehetővé teszi, hogy csapatonként maximum két játékos többet keressen, mint amennyit elfoglal a fizetési sapkából – Robinson ennek megkapta a teljes maximumát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!