Connect with us

Prémium cikkek

Értékeljük az új igazolásokat és cseréket

Hamarosan nyit a piac, és mivel már több csere és igazolás is végbement, így itt az ideje megkezdeni az értékelőnket! 

Megjegyzés: Csak az évi $5 millió feletti igazolások kerülnek be az értékelőnkbe, illetve a cserék. A március előtt megköttetett üzletek nem kerültek be az értékelőbe.

AZ ÉRTÉKELŐT MÁRCIUS 22-ÉN LEZÁRTUK

[tabs style=”h1″ ]

 

[tab title=”03.20-22″ ]

2020.03.20-22

 Emmanuel Sanders, WR
 2 év, $16 millió

Tökéletes, egyszerűen tökéletes. Thomas mellé kellett egy másik célpont, Brees utolsó két évére hibátlan lesz Sanders, ennél jobbat nem léphetett volna a Saints.

Értékelés: A+

(katonadani)

 Melvin Gordon, RB
 2 év, $16 millió

Eh. Miért? Minek? De tényleg. Nem értem, mi szükség van Gordonra, mikor Lindsay és Freemant tökéletes ellátták a feladatokat. Ráadásul nem is vágható ki egy év után Gordon, tehát biztosítva van a helye 2021-re is.

Értékelés: D

(katonadani)

 TRADE!
 Ravens adja: Chris Wormley, iDL + 2021/7.kör
 Steelers adja: 2021/5.kör

Fura a két csapat közt cserét látni, de igazából mindkét oldalról rendben van ez. Wormley még újonc szerződésen van, a futást jól fogja, feleslegessé vált a Ravensben, a Steelersben pedig még lehet is helye, rotációban mindenképp.

Ravens: B
Steelers: B

(katonadani)

 Eric Ebron, TE
 2 év, $12 millió

Ebron még mindig hihetetlenül inkonzisztens és nem tudom mennyire lehet bízni abban, hogy megint összejön egy 13 TD-s szezonja. Nem tudom egyáltalán upgrade-e Vance McDonaldhoz képest, de az biztos, hogy ennyit nem fizettem volna neki.

Értékelés: C

(katonadani)

 Andrus Peat, OL
 5 év, $57,5 millió

Az rendben lenne, hogy újraigazolják Peatet, de ennyiért?! Ráadásul nagyon sok a garantált tartalma is, pedig nem egy jó játékos, legfeljebb átlagos és mindenképpen pótolható, teljesen felesleges ennyit költeni rá, főleg hogy azért nincs is ellátva tízmilliókkal a Saints a fizetési sapkában.

Értékelés: D

(katonadani)

 De'Vondre Campbell, LB
 1 év, legfeljebb $8,5 millió

A 8,5 millió rendkívül sok lenne Campbellért, viszont egyelőre csak annyit tudunk, hogy legfeljebb ennyit kereshet, szóval valószínűleg ennél kevesebb lesz az összeg, ezáltal nehéz is értékelni. Futás ellen jó, coverage-ben gyenge, így ennyit semmiképp sem ér. Kíváncsi leszek a részletekre.

Értékelés: C- (ez jobb lesz, ha kiderülnek a szerződés részletei és kevesebbet fog keresni)

(katonadani)

 TRADE!
 Lions adja: Darius Slay, CB
 Eagles adja: 3.kör + 5.kör

Eagles oldalról nézve az ellenérték korrekt, egy második körtől eléggé féltem, az nem tetszett volna, ez így rendben van (főleg hogy mindkét körben van még egy pickje a csapatnak). Emellett Slay a legjobban fizetett CB lett egy új szerződésnek hála, ez is rendben van, a tavalyi gyenge éve ellenére szerintem a liga legjobbjai közt van még mindig. Ha top cornert akarsz és nem tudsz draftról kinevelni (és az Eagles megmutatta, hogy nem tud), akkor ennyit kell neki fizetni. Nagy előrelépés lesz ez a csapatnak. Persze még jobb lett volna, ha Byron Jonest le tudja akasztani az Eagles, és akkor ugyanennyit fizetve pickeket nem kellene feladni, és körülbelül ugyanitt tartana a gárda. Akkora need volt a CB poszt az Eaglesnél, hogy mindenképp nagy befektetés kellett ide, Slay pedig megoldhatja a problémák jelentős részét. Ha Amari Coopert leveszi kétszer a pályáról egy évben (és le tudja), akkor már megnyerheti a csoportot megérte.

Szóval összességében Eagles oldalról ez egy korrekt trade volt, nem lehet nyertesnek hívni a Sasokat, de rendben van ez. A Lionsnél pedig nyilván örülnek, bár szerintem maradéktalanul ott sem lehetnek elégedettek (egy második körrel azok lettek volna).

Lions: B+
Eagles: B

(katonadani)

[/tab]

[tab title=”03.19″ ]

2020.03.19

 Jordan Phillips, iDL
 3 év, $30 millió

Ez kimaradt valahogy az utóbbi napokban, így most pótoljuk. Rengeteg sacket szerzett (9,5), de mindössze 28 nyomásgyakorlása volt Phillipsnek tavaly (előtte pedig 10, 25, 27 pressure-t hozott össze az időben visszafelé haladva, ami szintén nem sok). Ez az arány egészen hihetetlen, és azt mutatja, hogy közel sem játszott olyan jól, mint a sack-száma mutatj, így várható volt, hogy nagyon túl fogják értékelni. Így is lett.

Értékelés: D

(katonadani)

 Michael Pierce, DT
 3 év, 27 millió

A Vikings lecserélte Josephet, ráadásul egy kicsit olcsóbban is csapott le Pierce-re, aki minőségbeli javulást is eredményez. Eddig ez szuper, de azért Pierce szerepköre (futásmegállító DT) már nem olyan értékes manapság, nem erre költenék elsősorban szűkös anyagi helyzetben.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Desmond Trufant, CB
 2 év, 21 millió

Egészségesen még mindig jó lehet Trufant, de az mondjuk furcsa, hogy Harrisnél drágább volt.

Értékelés: B+

(katonadani)

 A'Shawn Robinson, DT
 2 év, 17 millió

Jó kis futás elleni védő, Donald mellett rendben lesz, de azért izgalomba sem jövök tőle, mert pass rushban gyenge.

Értékelés: B-

(katonadani)

 Anthony Brown, CB
 3 év, 15,5 millió

Rendben van, semmi különös. Kicsit talán drága egy kiegészítő játékosnak, de nem vészes.

Értékelés: B-

(katonadani)

 Brandon Shell, OT
 2 év, 11 millió

A Seahawks úgy tűnik betáraz átlagon aluli támadófalemberekből a holtszezonban. Furcsa taktika.

Értékelés: C+

(katonadani)

 Davon Kennard, LB
 3 év, $20 millió

Kennard egy nagyon jó kis linebacker, aki pass rush-ban is kiemelkedik. Abszolút kezdő potenciál, az elmúlt két évben 14 sacket jegyzett. Tökéletes igazolás.

Értékelés: A+

(renningan)

Hasonló szerződést kapott, mint Kwiatkosi, pedig nála gyengébb játékos.

Értékelés: B

(katonadani)

 Andrew Whitworth, OT
 3 év, 30 millió

Whitworth még mindig elit szinten játszik, prioritás volt a megtartása.

Értékelés: A

(renningan)

 Chris Harris, CB
 2 év, $20 millió

Hihetetlen, hogy a liga egyik legjobb cornere ennyire alul van értékelve. Én 13-14 millió dollárra számítottam, évi 10 millióért ajándék.

Értékelés: A+

(renningan)

Elég félelmetes ez a Chargers secondary jelenleg.

Értékelés: A

(katonadani)

 Leonard Floyd, Edge
 1 év, $10 millió

Egyértelmű bust (négy év alatt 18,5 sack nem valami sok), de anno Dante Fowler is így érkezett ide. Hiányposztra jött, még fiatal, talán sikerül belőle kihozni valamit.

Értékelés: B

(renningan)

Floyd egy közepes szinten elkaristol, ezért 10 milliót fizetni tök felesleges, főleg ha ennyire szarul áll a csapat anyagilag és lyukakkal.

Értékelés: C-

(katonadani)

 Dante Fowler, Edge
 3 év, $48 millió

Jól megszedte magát, pedig a Jaguarsban még ordas nagy bustnak tűnt. Tavaly 11,5 sacket gyűjtött, minden téren karrierje legjobbját nyújtotta – egy jó szezon után én sokallom az összeget, de ha hozza ezt szintet, akkor jól járt vele a Falcons.

Értékelés: B+

(renningan)

Nem adtam volna ennyit Fowlernek, még ha a Ramsben jól is nézett ki tavaly. Bár ezerszer inkább ő ennyiért, mint Floyd közel ennyiért.

Értékelés: B-

(katonadani)

 Linval Joseph, iDL
 2 év, $19 millió

Nagyon ráfért már a védőfalra az erősítés, Joseph pedig tökéletes fogás. Ár/érték arányban hibátlan, a Vikings is csak a szűkös cap miatt küldte el. Top 5-ös védelem épül a Chargersnél.

Értékelés: A

(renningan)

Joseph az utóbbi két évben már visszaesett azért. Pass rushban használhatatlan, de futás ellen azért még mindig elég jó. Nem tudom, ez ér-e közel 10 milliót, hiszen csak limitáltan lesz a pályán. Az biztos, hogy needre jött, meg hasznát is veszi majd a Chargers.

Értékelés: B-

(katonadani)

 TRADE!
 Bears adja: 4. kör 
 Jaguars adja: Nick Foles, QB

Csak sikerült elboltolni Nick Folest. A Jaguars mindenképp nyert, még egy ráfizetést is el tudtam volna képzelni, a 4. kör vége ajándék (nagy kár, hogy Doug Marrone és társai tönkre teszik a franchise-t, hülyeség volt rájuk bízni az újjáépítést – végtére is ők tették tönkre eleve a csapatot). A Bears részéről nem tetszik a csere, pláne hogy nem is kezdőnek jön Foles, hanem versenyezni fog Trubiskyvel. Akkor már inkább Cam Newton, még ha drágább is.

Bears: C-
Jaguars: A

(renningan)

Malcolm Jenkins, S
4 év, $32 millió

Chester mondta a minap, hogy az elmúlt 1-2 évi teljesítménye után Howie Roseman nem kerülne be a top 5 GM közé. Abszolút egyetértek, aki Jenkinst inkább kivágja, mintsem hogy évi 8 milliós fizetést adjon neki… Ez legalább annyira zseniális döntés volt, mint amikor a Milan elengedte Andrea Pirlót ingyen a Juvéhoz. A Saintsnél ma Rosemanre koccintanak.

Értékelés: A+

(renningan)

 TRADE!
 Titans adja: Jurrell Casey, iDL
 Broncos adja: 7. kör

Ezt még mindig nem értem. Egy veterán klasszis, még ha sokat keres is, egy ötödik körös picket szokott érni (Damon Harrison, Calais Campbell). Egy hetedik körös még a semminél is alig jobb, nem hiszem el, hogy ennél nem akart senki többet adni. Denverben lehet koccintani, Pro Bowler védővel erősödött a DLine, óriási hiányposzt lett betöltve.

Titans: D
Broncos: A+

(renningan)

 TRADE!
 Patriots adja: Duron Harmon, DB + 2020/7.kör
 Lions adja: 2020/5.kör

Harmon jó kis safety, bár én inkább Tavon Wilsont tartottam volna meg. Ismeri Patriciát, a Patriots pedig ezek szerint szabadulni akart tőle. Nem egy nagy csere, kb. mindenki nyert, ellenértéktől függetlenül (már ha tényleg csak pick-csere lesz).

Patriots: B
Lions: B

(renningan)

 Gerald McCoy, DL
 3 év, $18,3 millió

A nap egyik legnagyobb fogása. McCoy futás ellen még mindig elit, pass rush-ban sem kopott olyan sokat, legalább 9-10 millióra számítottam vele kapcsolatban. Ez már szinte rablás.

Értékelés: A+

(renningan)

[/tab]

[tab title=”03.18″ ]

2020.03.18

 Tom Brady
 Várhatóan évi $30 millió

Marketing szempontból ennél jobbat nem lehetett volna húzni, de ezt az Arians-Brady duót pár évvel korábban néztem volna meg inkább. Super Bowlt remélnek ettől az igazolástól, de félek csalódás lesz.

Értékelés: B

(chester)

Érdekes lesz ez az Arians-Brady házasság, elsőre ugyebár tök ellentétesek stílusra, de szerintem működni fog a dolog, mert Arians tud rugalmas lenni. A fegyverek nagyon jók, a védelem sokkal jobb, mint azt a legtöbben gondolják (vagy az engedett pontokból következtethető), nálam ez a Buccaneers most playoff-esélyes lett. És mivel Winstonnal nem lett volna az a szememben, így nálam ez egyértelműen egy jó lépés.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Drew Brees, QB
 2 év, $50 millió

Ez így elég csapatbarátra sikeredett. Kíváncsi vagyok, a második év struktúrájára, hogyan vágható ki Brees, vagy visszavonulás esetén mi lesz.

Értékelés: A

(katonadani)

 Philip Rivers, QB
 1 év, $25 millió

Így, hogy az 1/13-at elcserélték, másképp nem tudtak volna irányítót szerezni. Ha Super Bowl a cél, ahhoz szerintem Rivers kevés, így én ezt feleslegesnek érzem – aztán ha nyernek jövőre, majd max elvonulok a hegyekbe.

Értékelés: C

(chester)

Nekem tetszik ez a kicsit all-in felfogás Ballardtól, szerintem abszolút a csoport esélye lett ezzel az igazolással a Colts, én többet látok Riversben még erre az egy évre, mint a többiek (ha a Super Bowl a cél, akkor valóban kevés ez a roster hozzá). A pénze meg egyáltalán nem sok a mai viszonyokhoz képest.

Értékelés: B+

(katonadani) 

 Teddy Bridgewater, QB
 3 év, $63 millió

Hogy miért jobb Bridgewater 21 millióért mint Newton 20-ért, az rejtély. Camből még ki tudnak sajtolni talán egy draftpicket, ami a rebuildre mindig jól jön, míg Bridgewater “ingyen” volt, ez is egy szempont. Joe Brady edzette korábban Teddyt, ez is védhető. De aki tankolni akar (mert nem tudom mi más a cél ezzel az offseasonnel, elég csalódás), annak nem ilyen move-okat kéne meglépnie. Hacsak nem adnak fel mindent és cserélnek fel Tuáért…

Értékelés: C

(chester)

Tartok attól, hogy nincs igazán terv Charlotte-ban, mert a lépések erre engednek következtetni. Ez nem tankolás, nem is egy agresszív újjáépítés, ez egy ilyen langyos állóvíz – pedig én nagyon vártam a forradalmi lépéseket. Önmagában Bridgewaterrel nincs nagy bajom (meg a fizetése is oké), egy kiváló rostert bőven playoffba tudna juttatni, csak hát ez a Panthers közel sincs olyan szinten, így szerintem a több évnyi középszerűségben maradnak ezzel és ezekkel a lépésekkel.

Értékelés: C

(katonadani)

 Quenton Jefferson, DL
 2 év, $13,5 millió

Tavaly remekelt a Seahawksban Jarran Reed eltiltása után, talán jobban is játszott, mint a 10+ millióért aláírt kollégája. Ennek ellenére nagyon baráti szerződést kapott – igazi minőségi csere, akiben kezdőpotenciál is van.

Értékelés: A-

(renningan)

 Vernon Butler, iDL
 2 év, $16 millió

Butlernek négy év alatt egy korrekt szezonja volt, a tavalyi (14 meccsen 32 tackle, 6 sack). Szerencsére senki nem gondolta, hogy az egykori első körös védő most kezd beérni (mint például Armstead), pedig félő volt, hogy akár 10 milliót is kaphat. A Bills óvatos volt, ennyiért megéri kockáztatni, talán tényleg előjön belőle az állat.

Értékelés: B

(renningan)

 Tre Boston, S
 3 év, $18 millió

Meglepő, hogy két ilyen szezon után is mindössze évi 6 milliót tesz zsebre, szerencsétlen… A Panthersnek viszont ez álomszerű így.

Értékelés: A+

(chester)

Én nem vagyok oda túlzottan Bostonért, de a szerződése korrekt.

Értékelés: B

(katonadani)

 Conner McGovern, C
 3 év, $27 millió

Na végre valami értelmes a Jetstől! Jó játékos korrekt fizetésért.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Vic Beasley, Edge
 1 év, $9,5 millió

Nagyon nem vagyok Vic Beasley rajongója, szerintem nem jobb, mint a lentebb említett Carl Nassib és pláne nincs egy szinten Mario Addisonnal. Nem vészes ez az összeg (2-2,5 millióval kevesebb lett volna nálam a max.), pláne nem egy évre, de sok haszon így sem lesz belőle.

Értékelés: B-

(renningan)

 Rodney McLeod, S
 2 év, $12 millió

Ez így önmagában rendben van, de inkább fizettem volna egy kis pluszt Jenkinsnek és őt tartottam volna meg. Az pedig továbbra is érthetetlen, miért nem történik semmi CB és WR posztokon…

Értékelés: B-

(katonadani)

 Carl Nassib, Edge
 3 év, $25 millió

12,5 sack az elmúlt két évben, minden téren korrekt játék. A Raiders védőfala elég jól nézett ki már eddig, Nassib mélységet és talán egy kis minőségi javulást is hozhat. Tetszik.

Értékelés: B+

(renningan)

 Trae Waynes, CB
 3 év, $42 millió

Istenem, ez a franchise… A világ minden pénzén ültek, erre sikerült pont Waynest gazdaggá tenni? Értem, hogy nem az 1/1-es csapat a legvonzóbb a piacon egy kevésbé vonzó városban, meglátjuk hogy az éves lebontásban mennyi idő után szabadulhatnak meg tőle.

Értékelés: C+

(chester)

Feleennyiért tetszene.

Értékelés: D

(katonadani)

 DJ Reader, iDL
 4 év, $53 millió

Brutális védőfal lehet a Bengalsnál, bár azt hittem inkább Billingset tartják meg olcsóbban.

Értékelés: B

(chester)

Nagyon bejön, Reader pazar volt tavaly és nem is lett túlfizetve.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Alex Lewis, G
 3 év, $18,6 millió

Cserének jó ötlet lenne megtartani, de akkor kevesebbet kellene neki fizetni… De legalább emberszámra meglesz a támadófal…

Értékelés: C

(katonadani)

 Bryan Bulaga, OT
 3 év, $30 millió

Alakul az a támadófal, jöhet egy top OT a draftról.

Értékelés: A-

(chester)

Kiváló igazolás, főleg ránézve mondjuk Fant vagy Vaitai szerződésére.

Értékelés: A

(katonadani) 

 Joe Schobert
 5 év, $54 millió

Szétbarmolták a védelmet, erre a linebacker sorba kezdik el önteni a pénzt. Szívből gratulálok.

Értékelés: D

(chester)

A játékos jó, a szerződés is rendben van, a csapat nem. A Jaguarsnak semmi szüksége egy 10+ milliós linebackerre, miután elcserélte Campbellt, Bouyét és Ramsey-t – mint szarnak a pofon. Csak ismételni tudom magam, ezt már a Fekete Hétfőn elszúrta a csapat, amikor nem vágta ki a tulaj az egész menedzsmentet.

Értékelés: C-

(renningan)

 Cory Littleton, LB
 3 év, $36 millió

A nem létező LB sorba ő és Kwiatkowski remek erősítés, ráadásul meglepően olcsón sikerült őt megszerezni. Így tetszik.

Értékelés: B+

(chester)

Parádé. Főleg Kwiatkoskival együtt nézve.

Értékelés: A

(katonadani)

 Robert Quinn, Edge
 5 év, $70 millió

Nagy kedvencem Quinn, de nem tudom mennyire jó döntés ennyit fizetni érte a kórlapja után. Főleg hogy Chicagóban akadnak más problémák is mint Mack túloldalára edge rushert találni…

Értékelés: C

(chester)

Volt idő, amikor Quinn a legjobb volt a posztján, és bár voltak nagyon csúnya mélypontjai, sikerült újjáéleszteni a karrierjét. A Cowboysban nagyon jól játszott, évi 14 millió dollárt simán ér a játéka, de hiába fog a Bears meccsenként csak 10 pontot engedni, ha az offense hármat sem tud feltenni. Egyetértek Chesterrel, nem erre kellett volna költeni a Leonard Floyd után felszabaduló összeget.

Értékelés: C+

(renningan)

 Mario Addison, Edge
 3 év, $30,4 millió

Ha nem nézzük Addison korát, csak a számokat, akkor ez egy nagyon jó deal. Az elmúlt négy évben 39 sacket szerzett, nem elit, de top közeli kategória. A Bills pazar védelmében akár még ennél is eredményesebb lehet, pláne, hogy anno Sean McDermott tette fel őt a térképre.

Értékelés: A

(renningan)

Már 33 éves lesz, annyira meg azért nem jó, hogy így, várható visszaeséssel 10+ milliót fizessek neki.

Értékelés: B-

(katonadani)

 Emmanuel Ogbah, DL
 2 év, $15 millió

Tavaly 10 meccs 5,5 sacket jegyzett, a Dolphinsban kezdő lehet. Ár/értékben nagyjából stimmel, de egy ilyen igazolást egy jobb csapattól vártam volna, a Miaminak nem ilyen játékosokra van most szüksége.

Értékelés: B

(renningan)

 TRADE!
 Browns adja: 2021/7.kör
 Broncos adja: Andy Janovich, FB

GIGATRADE! Ezt talán nem is érdemes értékelnünk.

[/tab]
[tab title=”03.17″ ]

2020.03.17

 TRADE!
 Vikings adja: Stefon Diggs, WR + 2020/7.kör
 Bills adja: 2020/1. kör + 2020/5.kör + 2020/6. kör + 2021/4. kör

A Bills nem talált volna jobb elkapót 1/22-re Diggsnél, így ebből a szempontból tetszik a csere a Bills részéről, hiszen kiváló játékossal gazdagodott a gárda, nehezen lehetett volna jobban megoldani a WR1 posztot, ráadásul a szerződése is bőven rendben van. Az viszont nem tetszik, hogy négy picket is fel kellett adni érte, ezt le kellett volna szorítani valahogy, ráadásul kérdés, Diggs mennyire lesz ideges Josh Allen rossz passzaitól. A Vikings oldaláról mondhatnánk, hogy nem jó, nem is tragikus, de ha Diggs tényleg ennyire elégedetlen volt Cousinsszal és a helyzettel, akkor végülis szerintem kihozták a helyzetből a maximumot, az első körös ellenértéknek és a plusz két picknek mindenképp lehet örülni. Persze így gyengült a gárda, az elkapószekció jelenleg elég problémás, így ezt (vagy a másik) első kört lehet is lőni egy WR-re.

Összességében mindkét fél oldaláról van benne logika, egy kicsit a Bills részéről jobban tetszik.

Értékelés:

Vikings: B-
Bills: B+

(katonadani)

Bármilyen elkapó segítség jól jött most a Billsnek, de talán kicsit sokat áldoztak be érte. Egyrészt brutális WR-class jön a draftra, ahol az 1/22-es picken is lehetett volna kezdő kaliberű játékost draftolni, másrészt ott van még Robby Anderson vagy Emmanuel Sanders is az FA-ról. Diggs nekem túl stílusidegen Allenhez, de ott garantáltan első számú elkapó lesz, szemben Minnesotában. A Vikings meg csak örül, mert egy drámakirálynővel kevesebb, nőtt a cap space, és lett egy plusz első körös pick is.

Értékelés:

Vikings: A
Bills: B-

(chester)

 Amari Cooper, WR
 5 év, $100 millió

Rekordfizetésre számítottam, ehelyett évi 2 millióval elmaradt a csúcstól. Abszolút rendben van, főleg, hogy más csapatok is licitálhattak rá, és a Cowboysnak nagyon kellett Cooper. Jerry Jonesék egyelőre jól keverik a lapokat, nem fogadtam volna rá, hogy sikerül Prescott mellett a kiváló elkapót is megtartani.

Értékelés: A

(renningan)

Ennyire azért nem lennék pozitív, hogy hű de jó a szerződés, hiszen mégiscsak a második legjobban fizetett elkapó, ráadásul teljes szerződés szerint a legjobban fizetett elkapó lett Cooper, ezen a szinten pedig azért nincsen. Kétségtelen, nagyon jó játékos, rendkívül fontos ő a csapatnak és Prescottnak is, meg is kellett tartani, de én azért A-val csak olyan igazolásokat értékelek, ahol nagyot nyert a csapat, áron alul tartotta meg esetleg játékosát, stb.

Értékelés: B

(katonadani)

 Jimmie Ward, S
 3 év, $28,5 millió

Gyorsan változik a világ, tavaly még kiutálták volna az egész front office-t hogy megtartották, idén meg azért utálták volna ki, ha elengedik Wardot. De legalább nem volt túl drága…

Értékelés: B-

(chester)

Top fizetésre számítottam, legalább 10-12 millióra a tavalyi játéka után, ezzel szemben 10 millió alatt sikerült megtartani. Ennél jobban nehéz lehetett volna csinálni.

Értékelés: A

(renningan)

 Blake Martinez, LB
 3 év, $30 millió

Kellett a linebacker a csapatba, de én Martinezzel kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok. A kora mellette szól például Jamie Collins ellenében, de a játéka nem, és mivel mindkét játékos három évre szerződött ugyanakkora összegért, így ez a deal annyira nem tetszik. A Packersnek volt igaza, 8 millió volt a max.

Értékelés: B

(renningan)

 Randall Cobb, WR
 3 év, $27 millió

Amikor kinevezték Mike McCarthyt, én papírformának gondoltam, hogy megtartja őt a Cowboys, de nem. Teljesen jó szerződés, de Nuk mellé, és nem helyére lett volna az igazi.

Értékelés: B

(chester)

Nem tudom, lehet én állok már minden O’Brien üzlethez alapból szkeptikusan, de én Cobb-ban sem látom azt az évi $9 milliót így 30 évesen, ahol már elkezd hanyatlani egy elkapó. Főleg hogy Cobb épp a fürgeségére és irányváltására alapoz, és épp ez kopik meg leggyorsabban, ráadásul Cobb még sérülékeny is.

Értékelés: C-

(katonadani)

 Kendall Fuller, DB
 4 év, $40 millió

Én rettentően kedvelem a játékát, bár többet kapott mint amennyit vártam. Jól fog járni a Redskins a hazatérésével.

Értékelés: B+

(chester)

Az egyik kedvenc sleeperem volt. A 10 millió talán kicsit sok, de ismét ott játszhat, ahol a legjobbját nyújtotta rövid karrierje alatt. Rivera kihozza belőle a maximumot.

Értékelés: A-

(renningan)

 Jarran Reed, iDL
 2 év, $23 millió

Ő is sleeper volt nálam, és egy kicsit ő is többért írt alá, mint amire számítani lehetett. Nem vészes, kvázi két prove it évet kapott, ha hozza a 10 sackes formáját, akkor parádés igazolás.

Értékelés: B+

(renningan)

 AJ Klein
 3 év, $18 millió

Én szeretem Klein játékát, a maga módján kifejezetten hasznos, Buffalóban pedig kihozzák belőle a maximumot. Hiányposztra is érkezett, a top LB-fizetésekhez képest nem is keres sokat – tetszik.

Értékelés: A

(renningan)

 Jamie Collins, LB
 3 év, $30 millió

Az egyetlen igazolás, ami tetszik a detroiti csapattól. Collins az egyik kedvenc sleeperem volt, tavaly kiválóan játszott a Patriotsban, most pedig korábbi DC-jével, Matt Patriciával dolgozhat ismét együtt. Az ár is korrekt, tökéletes fit és óriási hiányposztra érkezett. Kár, hogy ő az egyetlen ilyen érkező eddig.

Értékelés: A

(renningan)

Én Collins kapcsán vagyok szkeptikus, ahogy Van Noynál is, hogy a Patriotstól távol mire lesz képes. Oké, itt is korábbi mesterhez igazol, de akkor is.

Értékelés: B

(katonadani)

 George Fant, OT
 3 év, $30 millió

Az a durva, hogy jelenleg ebbe a falba Fant is erősítés… A jelek szerint pedig a Fant-Vaitai-Flowers szintű játékosok évi 10 milliókat szakítanak le, ami nonszensz. Ő is megkapja ugyanazt az értékelést, mint a másik két kolléga.

Értékelés: D

(katonadani)

 Eric Murray, DB
 3 év, $20,25 millió

Murray egy kiegészítő ember, leginkább jó csereszintű játékos. Hogy miért kellett neki közel $7 milliót adni évente, nem is értem.

Értékelés: D

(katonadani)

Lásd fentebb. Én ma már nem vagyok hajlandó Bill O’Brien munkáját minősíteni.

Értékelés: D

(renningan)

 Javon Hargrave, iDL
 3 év, $39 millió

Önmagában tetszik az igazolás, Hargrave egy kiváló játékos, meg is ér ennyit, még brutálisabb lesz a védőfal. DE! Önmagában ez semmit nem ér, amíg senki nincs a secondaryben, aki képes jól teljesíteni coverage-ben. Hogy arról ne is beszéljek, mekkora lyuk tátong WR poszton a csapatnál. Ezért nehéz is értékelni egyelőre, így opciós grade-eket adok.

Értékelés: C+ (ha érkezik legalább egy top corner, akkor B. Ha még elkapó is vagy még egy jó corner, akkor A-)

(katonadani)

Jim Schwartz mindig is a brutális védőfalak híve volt, a többi meg majd jön magától. Láthattuk már, hogy kisebb nevű DB-kből is ki tudott hozni egy jobb periódust, valószínűleg ebben a tudományában bízik. És ahogy Rosemant ismerjük, biztos igazol még más hiányposztokra is.

Értékelés: B

(chester)

 Kyle Van Noy, LB
 4 év, $51 millió

Kiváló igazolás. Van Noy zseniálisan játszott tavaly, egy tökéletes linebacker/pass rusher hibrid, imádni fogják Miami-ben. Ár/érték arányban is rendben van, sőt – én ennél magasabb összegre számítottam. Már nem tankol a Dolphins.

Értékelés: A

(renningan)

Én félek Van Noy kapcsán, hogy a Patriotstól távol hogyan fog teljesíteni. Persze Brian Flores személyében ismerős edzője lesz, de akkor is.

Értékelés: B

(katonadani)

 Jimmy Graham, TE
 2 év, $16 millió

A felét talán kifizettem volna neki. Talán. Blokkolni sosem tudott, most pedig már 33 évesen fizikálisan sem nő az ellenfelei fölé, így nem látom, mire is lehet használni.

Értékelés: D

(katonadani)

Részvétem minden Bears-szurkolónak (bővebben itt).

Értékelés: F-

(renningan)

Továbbra sem értem, hogy miért minden áron tight endet akar hajkurászni a Bears. A garantált tartalmat látva ez egy 1+1 éves szerződés, de a bosszúvágy adta motiváción kívül nem tudom mi szólhat még Graham mellett.

Értékelés: D

(chester)

 Michael Brockers, DL
 3 év, $30 millió

A Ravenst szétfutották a rájátszásban, szemlátomást ennek még a lehetőségét is csírájában el akarja fojtani a csapat 2020-ban. Calais Campbell után Brockers is óriási fogás a védőfalba – ha senki nem lesz sérült, nincs ember, aki futni tud majd ez ellen a DLine ellen. Brockers ráadásul pass rush-ban sem olyan gyenge, mint Pierce, nehéz belekötni az üzletbe.

Értékelés: A

(renningan)

Látszik ki alatt tanulta a szakmát Eric DeCosta: bivaly secondary és brutális belső védőfal remek védőkoordinátorral megtámogatva a siker titka, és így klasszis OLB sem szükséges. Irány a bajnoki cím?

Értékelés: A

(chester)

 Stephen Weatherly, Edge
 2 év, $12,5 millió

A top fizetésekhez képest rendben van, ennyit lehet egy rotációs, de kezdő potenciállal bíró pass rushernek adni, bár a 4 év alatt szerzett 6 sacktől nehéz elájulni.

Értékelés: B

(renningan)

Meh, nincs nagy hozzáadott értéke Weatherlynek, egy ilyen könnyen helyettesíthető és egyébként is legfeljebb rotációs játékosért nem kapkodtam volna.

Értékelés: C

(katonadani)

 Byron Jones, CB
 5 év, $82,5 millió

Érdekes helyzet: a Dolphinsé a liga két legjobban kereső cornere, miközben egyiküket sem lehet top 5-ösnek tartani a posztján. A piac persze ilyen, Jonest nem lehetett nem rekordszerződésért megszerezni, ráadásul még az emlegetett évi 17 milliót sem lépte túl. Nem vagyok meggyőzve arról, hogy jó az, ha a csapat egyetlen posztra költ irdatlan mennyiségű pénzt, de mivel Jones hiányposztra jött és ár/érték arányban ez rendben van, így nagyon belekötni sem lehet a dologba.

Értékelés: B+

(renningan)

Megszerezték a piac legértékesebb cornerbackjét rekordfizetését, nincs új a nap alatt. És nem mondhatjuk a rosterüket látva hogy nem volt erre szükség…

Értékelés: A

(chester)

 James Bradberry, CB
 3 év, $45 millió

Csak meglett a 15 milliós fizetés. Bradberry egy korrekt játékos, de nem nevezném topnak, ellenben fiatal és hiányposztra érkezett. Lehetett volna sokkal rosszabb is.

Értékelés: B

(renningan)

Tele vannak fiatal CB-vel, kell oda egy tapasztalt arc, és nem garasoskodtak. Kicsit Janoris Jenkins szaga van, talán ez jobb kimenetellel zárul.

Értékelés: B

(chester)

 Dennis Kelly, OT
 3 év, $21 millió

Kelly elég sok meccsen kezdett az utóbbi években Conklinék sérülései miatt, nem is vészesen rossz, bár érezni lehet majd a minőségi visszaesést, ha konstans kezdő lesz. Ugyanakkor nem rosszabb, mint például Fant, így mindenképp jár a Titansnek a pozitív értékelés.

Értékelés: B

(renningan)

[/tab]

[tab title=”03.16″ ]

2020.03.16

 TRADE!
 Texans adja: DeAndre Hopkins, WR + 2020/4.kör
 Cardinals adja: David Johnson, RB + 2020/2. kör + 2021/4.kör

LOL. Ilyen nincs. Nálam David Johnson negatív értékkel bír ebben a cserében a szerződése miatt, tehát ha nullának számoljuk, ami szerintem már hízelgő, akkor egy második kör volt DeAndre Hopkins ára, ami nevetséges. Nem emlékszem ennél egyoldalúbb cserére, mióta követem a sportot.

Értékelés:

Texans: WTF?
Cardinals: A+++

(katonadani)

Elképesztő. A Cardinalsnál már az A+ hogy nem röhögték szarrá magukat amikor a részletekről beszélgettek.

Értékelés:

Texans: ZS
Cardinals: A+

(chester)

 TRADE!
 49ers adja: DeForest Buckner, iDL
 Colts adja: 1/13-as pick

Buckner egy nagyon jó játékos. De azért annyira nem, hogy egy 1/13-as picket és évi $21 milliót adjak érte (még ha meg is engedhetik maguknak). Inkább draftoltam volna ott Javon Kinlaw-t, vagy olcsóbban megszereztem volna mondjuk Javon Hagrave-et vagy DJ Readert a piacról, mindent egybevetve jobban járt volna a Colts ezekkel az opciókkal. A Colts oldaláról egyértelműen nem tetszik a trade, a 49ersről pedig nehezen tudom eldönteni. Önmagában a 49ers nyerte a cserét, ez nálam biztos, de összességében nem igazán tetszik, hogy Buckner helyett Armsteadet fizették meg – oké, utóbbiért nem kaptak volna 1/13-at, de akkor is.

Értékelés:

49ers: B
Colts: C

(katonadani)

John Lynch úgy döntött, hogy Armstead az egyetlen értékelhető szezonjával fontosabb, mint az évek óta kiemelkedő Buckner – lelke rajta. Az érte kapott draftpickkel viszont lehet húzni nagyobb needekre, mint amilyen az elkapó, de akár Staley utódját is kiviheti. A Colts részéről ezzel minden bizonnyal ugrott a top irányítókból való választás, és bár vannak jó iDL-ek a classban, azért Buckner szintjét egyik sem éri el.

Értékelés:

49ers: B
Colts: B

(chester)

 TRADE!
 Ravens adja: Hayden Hurst, TE + 4. kör
 Falcons adja: 2. kör + 5.kör

Csak annyit jegyeznék meg, hogy az új Ravens GM ott folytatja, ahol Ozzie Newsome abbahagyta. Eric DeCosta néhány napja már lehúzta a Jaguarst, most pedig a Falconst is. Hurstért bárkiből kisajtolni egy második kört nagyon szép teljesítmény. A Falcons részéről sem tragikus ez, Hurst nem annyira öreg (26), és a Ravens is máshogy használta Jacksonnal, mint ahogy a Falcons fogja Ryannel.

Értékelés:

Ravens: A
Falcons: C

(rowi)

A Ravens oldaláról mindenképp jó a csere, mert a harmadik számú tight endért kaptak DeCostáék egy második körös picket, ennél többet nem lehet remélni egy ilyen játékosért. Különösen nagy szükségük nem volt rá, jobban is fel tudják használni azt a második kört. A Falconsnál is lehet pozitívumokat találni. Hurst újonc szerződésen van, így olcsónak számít, ez pedig kifejezetten fontos egy pénzügyi gondokkal küzdő csapatnál. Ráadásul a drafton nem találtak volna jobbat, elég gyenge a class. Hiányposztra jött Hooper elengedésével, ráadásul jó eséllyel többet fogják elkapásra használni, mint a Ravensnél, így van benne fejlődési lehetőség. Ennek ellenére soknak találom az árat, a második kör közepén jobb játékosokat lehet találni Hurstnél, aki ráadásul már 27 éves lesz a szezon kezdetén, tehát már újoncnak is elég öreg volt a 25 évével.

Értékelés:

Ravens: A
Falcons: C+

(katonadani)

 Jack Conklin, OT
 3 év, $42 millió

Csak ennyi? Azt hittem legalább évi 2 millióval többet fog leakasztani Conklin, ha nem 4 millióval. Ez így nagy fogás a Brownstól, amelynek óriási needje volt a tackle poszt. Az egyiket meg is oldotta, a bal oldalra meg jöhet a draftról valaki az első körben. Needre, jó játékos, a vártnál olcsóbban, nem sok kivetnivaló van ebben.

Értékelés: A

(katonadani)

18 millió fölötti fizetésre vártam, ehhez képest nevetségesen alacsony összegért sikerült megszerezni. Ugyanakkor kérdés, hogy ha mindössze ennyiért írt alá, akkor vajon a többi kérő ajánlata mennyi lehetett?

Értékelés: A+

(chester)

 Case Keenum, QB
 3 év, $18 millió

Jó mentora lesz Mayfieldnek, hasonlítanak is, tökéletes backup.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Graham Glasgow, iOL
 4 év, $44 millió

Végül csak megkapta a nagy pénzt, sokat köszönhet a Redskinsnek és a Patriotsnak, hogy kivette a képből Thuney-t és Scherffet. Ezzel együtt is korrekt a szerződés: fiatal, több poszton bevethető, átlag feletti játékos. Bárhol használja a Broncos, jól járt vele.

Értékelés: A-

(renningan)

 Halapoulivaati Vaitai, OT
 5 év, $50 millió

A Lions futásra akar építeni, Vaitai meg jó futásblokkolásban… És akkor itt kis is fogytam pozitívumokból, mert ez az összeg nagyon sok ahhoz képest, hogy Vaitai ideális esetben egy hatodik támadófalember, most viszont egy elég gyenge kezdő RT lesz, aki pass protectionban erősen problémás.

Értékelés: D

(katonadani)

Inkább tartotta volna meg Rick Wagnert a csapat – már a padlója is magasabb,mint Vaitai plafonja. Szörnyű igazolás.

Értékelés: F

(renningan)

:DDDDDDDDD

Értékelés: D

(chester)

 Arik Armstead, Edge
 5 év, $85 millió

Ha az a kérdés, hogy Buckner évi 21 millióért vagy Armstead évi 17-ért, akkor nálam egyértelműen utóbbi. Ha viszont úgy nézem, hogy Buckner és egy jobb esetben kompenzációs 3. kör vagy Armsted és egy 1/13-as pick, akkor már más a leányzó fekvése. Armstead kiváló volt tavaly, fiatal és ha tudja ezt a szintet konzisztensen hozni, akkor abszolút rendben van a dolog.

Értékelés: B+

(renningan)

No, nálam egyértelműen inkább Buckner évi 21 millióért, mint Armstead évi 17 millióért. A másik összevetésben pedig inkább az a kérdés, mennyit kaphatott volna Armsteadért egy csere kapcsán a 49ers. Ha mondjuk egy 2/13-at, akkor is lehet inkább Buckner megtartása tetszett volna jobban. Szerintem Bucknert fontosabb lett volna megtartani, az Edge poszt nagyon telített a 49ersnél, így Arsmteadnel belülről kell majd rohamoznia, ami megy is neki, de nem lesz mellette még egy erős ember.

Értékelés: B-

(katonadani)

Mindössze egy jó szezonért odaadták neki a világ pénzét, valamint megváltak az évek óta kimagaslóan teljesítő Bucknertől. Hát, jó. Lynchet ismerve biztos tele van menekülő útvonalakkal a szerződés, és sokat dobhat majd a későbbiekben, hogy kit választanak az 1/13-on.

Értékelés: C

(chester)

 Jason Pierre-Paul, Edge
 2 év, $27 millió

JPP megújult Tampában, ismét képes Pro Bowler szinten játszani. Az elmúlt két évben 21 sacket gyűjtött 26 meccsen, ha nem lenne már 31 éves, ennél nagyobb fizetést is leakaszthatott volna (sőt, talán még így is). Már csak Brady hiányzik.

Értékelés: A

(renningan)

 Nick Kwiatkoski, LB
 3 év, $21 millió

Nagyon bírom Kwiatkoskit, coverage-ben kifejezetten jó. Viszont kelleni fog mellé egy másik jó linebacker, amit szerintem a Raiders be is fog gyűjteni legkésőbb a draft első körének végéig.

Értékelés: A- (B-, ha nem jön újabb LB)

(katonadani)

 Blake Jarwin, TE
 4 év, $22 millió

Vártam volna vele még egy évet, hogy kicsit többet mutasson, mert számomra eddig kevés volt, amit láttam. Az első hírek három évről szóltak, de végül kiderült, hogy négy évre kapott $22 milliót, így azért már jobban tetszik.

Értékelés: C+

(katonadani)

 Shaq Lawson, Edge
 3 év, $30 millió

10 millióval kevesebbért még esetleg tetszene is… Lawson egy alsókategóriás kezdő, vagy ideális esetben jó rotációs játékosért, ezért nem fizetnék ennyit, az fix.

Értékelés: D+

(katonadani)

 Ereck Flowers, OG
 3 év, $30 millió

Mennyi??? Oké, hogy lett Flowersből egy korrekt, kezdő szintű guard, de nem lett egy jó játékos, hogy ekkora fizetést kapjon.

Értékelés: D

(katonadani)

 Austin Hooper, TE
 4 év, $42 millió

Több pénzt vártam Hoopernek, aki csak minimálisan lett a legjobban fizetett TE a ligában. Mármint ezzel nem azt akarom mondani, hogy meg is adtam volna neki több pénzt, vagy jóra értékeltem volna, mert egyáltalán nem, sok pénz ez egy nem kivételes képességű tight endnek. Viszont a Hooper-Njoku duó pedig elég jól fog mutatni a Stefanski által sokat használt 12 personnelben. Ugyan önmagában Hooper nem olyan nagy szám, de Njokuval ketten azért halálos páros lehetnek – már amennyiben utóbbi marad.

Értékelés: B 

(katonadani)

 Rick Wagner, OT
 2 év, $11 millió

Papíron ez baromi jól néz ki! Mindössze 3,5 millió garantáltat kapott, és vélhetően annyit kap két év alatt, amennyit Bulaga egy év alatt fog. Kicsi visszalépés, de a roster szempontjából nagyobb nyereség.

Értékelés: B+

(chester)

 Christian Kirksey, LB
 2 év, $13 millió

8 milliót szántak egy LB-re, ez végül Kirksey lett. Ő sem váltja meg a világot, de legalább van egy tapasztalt játékos a poszton, aki mellé fel lehet építeni egy fiatalt, és Pettine is ismeri a képességeit.

Értékelés: B+

(chester)

Önmagában ez a szerződés így rendben van, de csak akkor, ha nem egyedül Kirksey-t akarta megszerezni LB posztra a holtszezonban a Packers. Kiegészítő embernek, második LB-nek tökéletes, a pénze is jó, de ha egyedül benne látja a megoldást a csapat, akkor nagy hibát követ el szerintem, ugyanis az utóbbi két évben 23 meccset hagyott ki Kirskey, erre pedig nehéz alapozni egy ennyire gyenge egységnél.

Értékelés: C+ (újabb LB igazolás vagy magas pick esetén B+)

(katonadani)

 Devin McCourty, S
 2 év, $23 millió

33 éves lesz már a szezon kezdetére, de még mindig nagyon jó teljesítményt nyújt, így védhető a Patriotstól, hogy megtartotta egy utolsó hajrára, amennyiben nem kezdődik nagyobb újjáépítés. Ellenben így egyre kevesebb pénz marad az offense megerősítésére. Nem tudom még pontosan mi Belichick terve, kíváncsian várom a további fejleményeket.

Értékelés: B

(katonadani)

Korrekt értéken maradt a védelem egyik legjobb és legmeghatározóbb védője. Némileg meglep ez a hozzáállás, nagyon kíváncsi vagyok, hogy jut így majd pénz az offense-re.

Értékelés: A-

(renningan)

 Bradley Roby, CB
 3 év, $36 millió

Legjobb formájában megér ennyit Roby, csak sajnos ritkán jön ez elő nála. Vannak kiváló meccsei, de nem tudja ezt konzisztensen hozni és befigyelnek nagyon csúnya teljesítmények is, így nehéz rá építeni. A Texans CB-során egyébként erősítés, óriási bajom nincs a túlfizetésével, sokkal jobbat nehéz lett volna találni, de azért nyugodt sem lennék a játszatása kapcsán.

Értékelés: C+/B-

(katonadani)

Tipikus Bill O’Brien-döntés. Roby egy jobb esetben korrekt védő, de ennyi. Ha rádob még 1-2 milliót, akkor egy nála jobb cornert is leakaszthatott volna a csapat a piacról – de ha nem jön össze, Robyért akkor sem olyan nagy kár.

Értékelés: C

(renningan)

[/tab]

[tab title=”- 03.15″ ]

2020.03.15 és korábban

 Ryan Tannehill, QB
 4 év, $118 millió

Továbbra sem értem miért kellett egy 3+1 éves szerződést elé tolni a franchise tag helyett, erre nagyon rá fognak kefélni.

Értékelés: C

(chester)

Az éves átlag teljesen rendben van, de nem értem, miért ment bele egy ilyen struktúrába a Titans. Ha két év után kivágható lenne, még tetszene (bár akkor is jobban tetszett volna a franchise tag), de most három évig kötve vannak Tannehillhez. Kétségtelen, a tavalyi éve zseniális volt, de azért nem fogadnék arra, hogy ezt megismétli, főleg három éven át. Ha tud hozni végig egy top10 végi formát, akkor teljesen rendben lesz ez a szerződés, és nem is elképzelhetetlen ez a forgatókönyv, de számomra ez a 3 év lekötés sok mindent figyelembe véve.

Értékelés: C

(katonadani)

Én erről itt írtam le a véleményem.

Értékelés: C

(Renningan)

 Anthony Castonzo, OT
 2 év, $33 millió

Tökéletes szerződés: 1+1 éves úgy, hogy a káposzta is jól lakjon ($17M 2020-ra) , de a kecske is megmaradjon (2021-ben $0 dead money).

Értékelés: A+

(chester)

Nem nagyon lehet belekötni.

Értékelés: A+

(katonadani)

 TRADE!
 Jaguars adja: Calais Campbell, DL
 Ravens adja: 5.kör

Judon pótolva, innentől már mehet is a trade. A Jags megszerezte 11. draftpickjét 2020-ra, és felszabadított 15 milliót a capből, nekik idén ez az érdekük.

Értékelés:

Ravens: A
Jaguars: B

(chester)

Szerintem nem Judon helyét veszi majd át Campbell, eléggé más stílusú játékosok, utóbbi nem igazán tudna kétpontos beállásból indulva rohamozni, így jóval többet lesz kvázi iDL, belülről rohamozva az irányítót. Mindenesetre óriási fogás, még mindig elit szinten játszik, hiányposztra is jön, a Ravensnek pedig Lamar Jackson újonc fizetése mellett beleférnek az ilyen sokat kereső veterán sztárok, mehet a win now ezerrel. A Jaguars részéről sok jót nem lehet elmondani, az 5. körös pick igazából semmilyen értékkel nem bír (15% körül válnak be a játékosok), csak a pénzfelszabadításnak örülhetnek…

Értékelés:

Ravens: A
Jaguars: C

(katonadani)

 Danny Trevathan, LB
 3 év, $21,75 millió

Lehet inkább Kwiatkoskit tartottam volna meg a Bears helyében, mert Trevathan 30 évesen túl van már a zenitjén, de azért olyan nagy bajom ezzel sincs, egészségesen még mindig egy jó kezdő játékos szintet képvisel.

Értékelés: B

(katonadani)

Korrekt áron egy egészségesen remek védő. Most kell nyerni, csak hogy lesz így megerősítve az offense?

Értékelés: A

(Renningan)

 Josh Norman, CB
 1 év, $6 millió

Nem nagyon hiszek már Normanben, de egy évre belefér annak a Billsnek, amelynek a második legtöbb elkölthető pénze van. Nem tudom, befér-e egyáltalán a kezdőbe, de ennél jobb esélye nem lesz egy megújulásra, az biztos – Sean McDermott miatt, akivel korábban legjobb éveit hozta.

Értékelés: B

(katonadani)

 Austin Ekeler, RB
 4 év, $24,5 millió

Hogy őt, és nem Gordont fizették meg, az dicséretes. Hogy sikerült ennyi pénzért leláncolni, az pláne, hiszen a liga egyik legjobb running backje.

Értékelés: A+

(chester)

Ha a Titansnél nem értettem, miért ment bele a csapat egy olyan struktúrába, akkor itt Ekelerről tudom elmondani ugyanezt. Oké, végre rendes pénzt kap az eddigi minimálbérhez képest, szóval ezt a részét persze értem, de ennél szerintem bő tízmillióval többet leakaszthatott volna jövőre. A Chargersnek nagy fogás.

Értékelés: A+

(katonadani)

 TRADE!
 Chargers adja: Russell Okung, OT
 Panthers adja: Trai Turner, OG

A Panthers relációs jelet tett a tackle és a guard poszt közé, míg a Chargers felszabadított nem kevés pénzt, és szerzett egy hosszabb távú megoldást a felsült guard pickjei után.

Értékelés:

Chargers: A
Panthers: B+

(chester)

Érdekes csere ez, és valamiért az az érzésem, hogy ennek lesz még következménye – akár egy Cam Newton cserével, akár úgy, hogy a Panthers továbbpasszolja Okungot. Mert önmagában a Panthers oldaláról nem igazán értem ezt, nem látom milyen elképzelésbe illik be Okung az építkezés legelején, hacsak nem úgy gondolják, hogy érte többet kaphatnak cserealapként.

Értékelés: 

Chargers: B+
Panthers: C- 
(ha továbbpasszolják, sokat javul ez az értékelés)

(katonadani)

 TRADE!
 Jaguars adja: AJ Bouye, CB
 Broncos adja: 4.kör

Mivel a harmadik napos pickeket nem értékelem sokra (semmire?), így a Jaguars oldaláról nyilván nem tetszik. Bouye a tavalyi kilengése ellenére egy nagyon jó képességű játékos, ezektől pedig ritkán jó megszabadulni, még ha sokat is keresett. Teljesen a Broncos oldaláról sem vagyok megelégedve, de egyértelműen jobban tetszik innen nézve, hiszen egy nagyon jó corner érkezik a csapatba, illik is Fangio elképzeléseibe, de persze a rossz formája és a pénzösszegben mért ára miatt nem lehet tökéletes.

Értékelés:

Jaguars: C
Broncos: B

(katonadani)

 Greg Olsen, TE
 1 év, $7 millió

Sok mondanivalóm nincs az igazolás kapcsán, Olsen eléggé kiöregedőben van már, de egy évre még be lehet vele próbálkozni.

Értékelés: B

(katonadani)

 DJ Humphries, OT
 3 év, $44,25 millió

Drága, az biztos, de minden tackle opció drága manapság, így pedig kicsit szabadabban lehet kezelni az első körös picket, nem kell feltétlen ragaszkodni egy tackle-höz (még ha nem is lenne hülyeség). Ha tavalyi formáját tudja állandósítani, akkor nem fognak panaszkodni a szerződése miatt a csapatnál.

Értékelés: B

(katonadani)

[/tab]

[/tabs]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!