Connect with us

Prémium cikkek

Érthetetlen, értelmezhetetlen és értékelhetetlen – Texans FA-értékelő

Körülbelül egy hónappal ezelőtt, amikor a Texans kitekintőt írtam, ironikusan azt a címet adtam a cikknek, hogy bízni kell O’Brien zsenijében. Én soha nem voltam nagy fanja a Texans edzőjének és valahogy nem akartam elhinni, hogy general managerként majd zseniális húzásai lehetnek. Ettől függetlenül álmaimban sem gondoltam volna, hogy első szabadügynökpiacán ilyen ámokfutást rendez.

 

Kezdjük azzal, hogy a csapatnak elég sok pénze volt a nyitás előtt, de lehetett volna még teremteni némi mozgásteret, szinte minimális dead money mellett (Stills, Fulton), de lényegében csak a kötelező Hargreaves kivágást húzták meg. A fiatal corner kivágása majd olcsón visszaigazolása jó lépés volt, de igazából annyira nyilvánvaló volt, hogy ezt kell tenni, hogy már maga a játékos könyörgött, hogy történjen meg. Ezt akár nevezhetjük egy jó lépésnek is, mert a corner sor foghíjas, ilyen minimális összegért pedig lehetett egy utolsó utáni esélyt adni Hargreavesnek.

 

 

 

Aztán pár csendesebb nap következett és O’Brien ledobta az atombombát. A HC/GM ugyanis elcserélte a csapat legjobb játékosát (Watson és Watt mellett), DeAndre Hopkinst, Arizonába. Magában ezt a tényt sem értenénk, de az ellenérték után egyenesen csak fogtuk a fejünket. A Houston ugyanis David Johnsont, egy idei második kört és egy jövő évi negyedik kört kapott cserébe és még küld is egy idei negyediket Hopkins mellé. Ez nem csak ordítóan kevés ellenérték, de David Johnson szerződése annyira borzasztó, hogy azért kellett volna fizetnie a Cardinalsnak, hogy ezt átveszi a Texans. Egyszerűen bárhonnan nézi az ember, nem tud napirendre térni a csere felett. A Texans keveset kapott, átvett egy nagyon rossz szerződésű futót, valamint a liga egyik legjobb elkapóját is elveszítette.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A háttérben állítólag az volt, hogy O’Brien és Hopkins többször is összeszólalkozott már a múltban, az edzőnek nem tetszett hogy az elkapónak túl nagy befolyása van az öltözőben és a WR jövőbeli szerződéstárgyalásától is félt. Mégis mit lehet ezekre mondani? Cserébe most nyöghetik Johnson szerződését, mert úgy tűnik vele képzeli el a Texans a jövőt, miután se Miller, se Hyde kontraktusát nem hosszabbítják meg.

 

Eggyel kevesebb elkapó tehát a keretben, így evidensnek tűnik, hogy hozzanak valakit. Ez a valaki pedig Randall Cobb lett évi 9 millióért. Egy elrontott döntésre egy hasonlóan rosszal válaszoltak, mert Cobb már nagyon régen túl van a zeniten, így a 27 millió dolláros szerződés három évre iszonyúan sok. Ráadásul nem is igazán illik a képbe, Coutee tökéletesen el tudta volna látni a slot feladatokat, nem ilyen típusú elkapóra lett volna szüksége Watsonnak.

 

 

 

Ez a csere és utóhatásai alapjaiban határozták meg a Texans tevékenységét, de nézzük meg, mit csináltak mellette. Viszonylag okos lépésként gyorsan hosszabbítottak Bradley Robyval, mert jól tudták, hogy sok a corner hiányos csapat és kevés a jó/közepes corner a piacon, így gyorsan felmehet az ára a fiatal játékosnak. Roby nem a legjobb játékos a piacon, így a 12 millió dolláros átlagfizetés sok, én nem is adtam volna neki ekkora szerződést, de kétségtelen, hogy rosszabbul is járhattak volna, nagyon vékony mezsgyén kellett egyensúlyozniuk. Ugyanez viszont már nem mondható el Eric Murray esetében, ahol egyértelmű túlfizetés történt. Nála sokkal jobb képességű safetyk kaptak kisebb fizetést, Murray-ről egyelőre nehezen feltételezem, hogy kezdő vagy legalább 40-50%-os snaparánnyal rendelkező rotációs játékos lehet, így mindenképen rossz deal született.

 

A három legjobbra értékelhető húzást a végére hagytam, de csupán azért, mert nem ezekkel a lépésekkel lesz kint a gödörből a gárda. Lejárt szerződésű rugójuk, Ka’imi Fairbairn a jelenlegi gyenge mezőnyben stabilnak mondható, ennek megfelelően érdemes volt rá áldozni, ahogy Darren Fells és Brandon Dunn szerződése is korrekt. Kár hogy egy közepesen elkapni tudó tight end és egy rotációs védőfalember ritkán határozza meg egy franchise jövőjét. Hab a tortán, hogy DJ Readert sem tudták megtartani, ami annak fényében felemás érzéseket kelt bennem, hogy a nose tackle hatalmas szívvel és jól játszott az előző idényben, de elfogadom, hogy nem akartam feltétlenül sokat adni neki.

 

Összességében ez egy pocsék piac volt a Texans részéről és könnyen lehet, hogy ezzel most évekre kihúzták magukat a playoff esélyesek listájáról. Mennyiségileg kevés poszton van igazán hiányuk, de minőségileg meg kevés poszton van átlag feletti kezdőjük. Nem sok ilyen pocsék FA tevékenységet láttam; D az értékelésem. A drafton igazából sok helyre húzhatnak, a legégetőbb egy minőségi corner lenne, de a támadófal sincs kész és új elsőszámú elkapó is fontos lehetne.

[/ppp_patron_only]

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2020-03-26 09:02

én kicsit túlzónak érzem a D-t… ez szerintem olyan F- mint a huzat.. sőt.. ha van F- alatti osztályzat akkor az :D

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
Reply to  Sestertius
2020-03-26 11:36

Zs?

Bandi
Bandi
Reply to  Sestertius
2020-03-26 13:20

WTF

bjeela
bjeela
2020-03-26 09:13

Ezek a sztár elkapók úgy tűnik tényleg kezelhetetlenek. Vagy a HC-k nem tudnak bánni a játékosokkal. BoB esetében nem kétséges, hogy az utóbbiról van szó.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  bjeela
2020-03-26 12:27

Azt értem, hogy személyes problémája volt vele (bár az hogy nem tudta kezelni…), nade hogy ingyen (ső) adta a Cardinalsnak, az felfoghatatlan. Sorban álltak volna érte a jelentkezők.

camillo 7777
2020-03-26 14:14

Kelly-nek nem adtak ennyi időt az ámokfutásának.

SteelerPadi
SteelerPadi
2020-03-26 19:59

Abszolút ,,ZS” kategória..
Külön tetszett, hogy a táblázatban a hiányposztok felsorolás HC, GM kezdődik!
;)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  SteelerPadi
2020-03-26 21:14

Végre vki észrevette az easter egget :D

Debreceni József
Debreceni József
2020-03-27 07:31

Már eléggé kiengedtem magamból, mint Texans szurkoló hogy mit érzek, ezért itt már nem teszem. Egyetlen dolgot nem értek: Cal McNair nem néz tévét?! Milyen kibaszott világban él ez? Megengedi hogy ez a bohóc közröhej tárgyává tegye a család üzletét? Kibaszott eunuk…

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x