Connect with us

Prémium cikkek

Érthetetlen, értelmezhetetlen és értékelhetetlen – Texans FA-értékelő

Körülbelül egy hónappal ezelőtt, amikor a Texans kitekintőt írtam, ironikusan azt a címet adtam a cikknek, hogy bízni kell O’Brien zsenijében. Én soha nem voltam nagy fanja a Texans edzőjének és valahogy nem akartam elhinni, hogy general managerként majd zseniális húzásai lehetnek. Ettől függetlenül álmaimban sem gondoltam volna, hogy első szabadügynökpiacán ilyen ámokfutást rendez.

 

Kezdjük azzal, hogy a csapatnak elég sok pénze volt a nyitás előtt, de lehetett volna még teremteni némi mozgásteret, szinte minimális dead money mellett (Stills, Fulton), de lényegében csak a kötelező Hargreaves kivágást húzták meg. A fiatal corner kivágása majd olcsón visszaigazolása jó lépés volt, de igazából annyira nyilvánvaló volt, hogy ezt kell tenni, hogy már maga a játékos könyörgött, hogy történjen meg. Ezt akár nevezhetjük egy jó lépésnek is, mert a corner sor foghíjas, ilyen minimális összegért pedig lehetett egy utolsó utáni esélyt adni Hargreavesnek.

 

 

 

Aztán pár csendesebb nap következett és O’Brien ledobta az atombombát. A HC/GM ugyanis elcserélte a csapat legjobb játékosát (Watson és Watt mellett), DeAndre Hopkinst, Arizonába. Magában ezt a tényt sem értenénk, de az ellenérték után egyenesen csak fogtuk a fejünket. A Houston ugyanis David Johnsont, egy idei második kört és egy jövő évi negyedik kört kapott cserébe és még küld is egy idei negyediket Hopkins mellé. Ez nem csak ordítóan kevés ellenérték, de David Johnson szerződése annyira borzasztó, hogy azért kellett volna fizetnie a Cardinalsnak, hogy ezt átveszi a Texans. Egyszerűen bárhonnan nézi az ember, nem tud napirendre térni a csere felett. A Texans keveset kapott, átvett egy nagyon rossz szerződésű futót, valamint a liga egyik legjobb elkapóját is elveszítette.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!