Connect with us

Hír

Hosszabbított Austin Ekelerrel a Chargers

Megegyezett egymással a Chargers és Austin Ekeler: a kiváló futó négy évre 24,5 millió dollárért írt alá, melyből 15 millió dollár valamilyen formában garantált, állítja Adam Schefter. Óriási üzlet ez mindkét félnek.

 

 

Ekeler szerződése márciusban járt volna le, de mivel még csak három teljesített szezonja van, így korlátozott jogú szabadügynökként a csapatnak lehetősége volt RFA-tendert tenni rá. Vagyis egy évre pár millió dollárért megtarthatta volna őt a Chargers, ami természetesen közel sem lett volna ideális (persze a futó tárgyalhatott volna más csapatokkal, de a milliók mellé egy 1. kört már nem sokan áldoztak volna be érte).

 

A Chargers viszont a Melvin Gordon-eset után (a korábbi első körös futó holdoutolt tavaly) nem akart több balhét kockáztatni futóposzton, végül pedig sikerült egy mindenki számára előnyös szerződést kötni. Ekeler kapott egy komoly fizetésemelést egy magas garantált tartalmú hosszabbítás részeként, a csapat pedig megtartotta a liga egyik legügyesebb futóját (557 futott yard, 92 elkapás, 993 elkapott yard, 11 TD) Zeke Elliott vagy Todd Gurley fizetésének kevesebb mint a feléért (ami egyébként még így is top 10-es).

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!