Connect with us

Érdekességek

Jerick McKinnon lemondott a fizetése 86 százalékáról, hogy a 49ersben maradjon

Jerick McKinnon nemrég belement egy fizetéscsökkentésbe, ami önmagában nem nagy dolog, a piac pörgése miatt pedig nem is kapott nagy felhajtást a döntés – pedig kellene. A futó konkrétan lemondott a fizetése 86 százalékáról, hogy a csapatnál maradjon. Sőt, feltehetően többről is lemond, ha a szabályok engedik.

 

 

 

McKinnon volt a 49ers egyik, ha nem a legrosszabb igazolása az elmúlt években. A futó 4 évre 30 millióért írt alá 2018-ban, és azóta a lehetséges 32 meccsből (plusz rájátszás) egészen pontosan nullán lépett pályára. Ráadásul eközben 15,5 millió dollárt vihetett haza.

 

Idén 6,5 millió dollárt keresett volna, amit a csapat nem akart megadni neki, így két lehetősége volt: fizetéscsökkentés vagy cut. Az előbbi mellett döntött, még ha ez azt is jelentette, hogy 2020-ban mindössze 910 ezer dollárt, azaz veteránminimumot fog keresni.

 

A dologban egyébként van ráció: McKinnon két év kihagyás után ennél többet sehol nem kapott volna, így viszont maradhatott egy top csapatban, ahol egy jó szereplés ismét kinyithatja előtte a pénzcsapot. Ráadásul jövőre szabadügynök is lesz, mivel a szerződése utolsó évét eltörölte a csapat a fizetéscsökkentéssel párhuzamosan (mindent összegezve 3,5 millió dollárt szabadított fel így a 49ers).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!