Connect with us

Prémium cikkek

Mo’ Money Mo’ Problems – Cowboys FA-kitekintő

Sok pénze van a Cowboysnak, de még több megoldatlan feladattal kell szembenéznie a 2020-as szabadügynök piacon, hiszen olyan játékosok válnak szabaddá, akik oszlopos tagját képezték a franchise utóbbi éveinek. A problémákat erősíti, hogy ezek a játékosok mind-mind prémium poszton szerepelnek, tehát óriási pénzeket kell megmozgatni, hogy egy-egy sztárt vissza lehessen igazolni. Mindenki pedig nem fog tudni maradni, lesznek vezéráldozatok, amiket még a bő cap space ellenére sem lehet Dallasban tartani.

Cap space

Első ránézésre elég kecsegtető helyzetnek tűnik, amit a Cowboys magáénak tudhat a szabadügynök piac nyitása előtt, hiszen a $77 milliós cap space-ük (az overthecap.com adatait alapul véve) rendkívül magas ligaszinten, az ötödik legjobb helyet foglalják el valamennyi csapatot figyelembe véve. A helyzet azonban árnyaltabbá válik, ha megnézzük, milyen feladatok állnak a csapat előtt, de erről majd kicsit később. Tehát a plafon elég magasa van, amit tovább lehet nyújtani, ha megnézzük, hogy melyek azok a játékosok, akik ár/érték arányát tekintve létszám felettinek tekinthetők.

A lista pedig nem túl hosszú, de pont egy olyan játékost foglal magába, aki már-már a csapat örökös tagja, az öltöző egyik legmeghatározóbb alakja, egy olyan oszlopos eleme a Dallas 2010-es éveinek, aki bár statisztikailag nem nyújtott kiemelkedőt, de élt-halt a csapatért. Ő pedig Tyrone Crawford, aki könnyen lehet, hogy a saját akarata ellenére fog távozni Dallasból, mert az $1,1 millió dead capet tekintve a $8 milliós spórolás igencsak kecsegető. És ne felejtsük el, a franchise történetében voltak korábban is olyan játékosok, akikről nem gondoltuk volna, hogy el esznek bocsájtva, elég csak az egyik legemblematikusabb példára gondolni, DeMarcus Ware-re. Tehát a kényes helyzetek eldöntését kész meghozni a front office, ezért lehet számítani arra, hogy a költségkeret nőni fog még.

Szabadügynökök és hiányposztok

Prio #1

A rendelkezésre álló pénz mennyisége pontosan ugyanannyira nem kevés, mint amennyi fontos és kritikus poszton szereplő játékosa válik free agenté a csapatnak. A lista ligaszerte az egyik legkomolyabb, a franchise irányítójától kezdve a legjobb elkapón át, a csapat 2019-es legjobb paszsiettetőjén keresztül egészen az NFL egyik legjobb cornerbackjéig terjed. Gyakorlatilag nincs olyan prémium poszt, ahova nem kél el némi segítség így vagy úgy. Természetesen az elsődleges prioritást Dak Prescott szerződésének kell élveznie, aki sokak szerint a legfontosabb szabadügynök 2020-ban, de még a kétkedők között is simán top5-ös. A csapatot tekintve pedig fontos, hogy egy stabil irányítót tudhasson magáénak, és ez jelenleg nem lehet más, mint Prescott, még akkor is, ha erős az FA-piac irányítókat tekintve, mindent egybevéve mégis neki van a legstabilabb helyzete és a legmagasabb plafonja a vetélytársai között.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!