Connect with us

Hír

Nem tolják el a ligaév kezdetét, ma indul az FA-fesztivál!

Hosszú egyeztetések után az NFL az éjszaka folyamán bejelentette a csapatok számára, hogy a ligaév kezdete a tervezettek szerint fog menni, nem halasztják el a szabadügynökpiac nyitását. Így tehát a 2020-as ligaév szerdán magyar idő szerint este 10-kor kezdődik meg, azonban már ma magyar idő szerint délután 6 órától lehet tárgyalni játékosokkal. Ezzel együtt ma megnyitjuk ÉLŐ FA-fesztiválunkat is, ahol folyamatosan, élőben követjük az eseményeket az oldalon – ahogy azt már az utóbbi években megszokhattátok.

Sokan hitték, hogy elhalaszthatják a piac nyitását és a ligaév kezdetét, hiszen nehéz időket élünk a koronavírus miatt, egyes játékosok sok tízmillió dolláros szerződései pedig furán hathatnak ennek közepette, ráadásul nem lehet majd megcsinálni a szokásos sajtótájékoztatókat és orvosi vizsgálatokat sem.

Adam Schefter információi szerint a Játékosok Szakszervezete (NFLPA) viszont nem akarta mozgatni a dátumot, hiszen minden telefonon történik, nincsenek utazgatások, le lehet ezt zavarni távolról is, csak szerződéskötésről van szó, nem fociról vagy nagy találkozókról. Ráadásul lehet, sőt valószínű, hogy ennél még rosszabb lesz a helyzet a következő hetekben, így egy halasztás esetén könnyen lehet, hogy nagyon sokáig tolódna a dolog.

Persze az NFL sem akarta a halasztást, hiszen az összes többi sport leállásával minden szem az amerikai focira szegeződne a napokban, így a tévétársaságok is jót tesz majd, hogy tudnak miről beszélni.

A PFT információi szerint egyébként ez még mindig nem nevezhető teljesen végleges döntésnek, a liga és a csapatok tovább egyeztetnek a mai nap folyamán és akár még változtathatnak is, habár ez azért valószínűtlennek tűnik most már, de az élet bármit felülírhat.

A draft kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az amerikai járványügyi központ nem javasolja az 50+ fős események megtartását a következő nyolc hétre. Ez ugyebár május 10-et jelent, míg a draft április 23-25 közé van tervezve Las Vegasban, ahol épp bezárnak egyes kaszinók és hotelek. Így tehát jó eséllyel tolódik majd a draft, még ha erről hivatalos döntés még nem is született.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!