Connect with us

Érdekességek

Patrick Mahomes lesz az, aki Russell Wilson vagy Andrew Luck lehetett volna?

Dak Prescott szerződése az egyik legfelkapottabb téma jelenleg az NFL-ben, és hiába “járna” neki az eddigi tendenciák alapján rekord közeli fizetés, sokak még a top 5-ös fizetést is sokallják. Erre lehetne megoldás egy speciális szerződés, amit Patrick Mahomes kaphatna meg először.

 

 

Jelenleg minden játékos egy bizonyos fix összeget garantáló szerződéssel bír.  Pár éve viszont Russell Wilson és Andrew Luck kapcsán is felmerült egy ötlet: mivel két abszolút top irányítóról volt szó, miért ne kaphatnák meg a fix összegek helyett a cap bizonyos százalékát?

 

Wilson tavaly évi 35 millió dolláros szerződést írt alá, ami a fizetési sapka 18,6 százalékának felelt meg. Idén ez a 18,6 százalék 37,2 millió dollárt jelentene. Persze ezt nem lenne egyszerű lekönyvelni, de ebben az esetben a játékos fizetése folyamatosan nőne a sapka növekedésével együtt, így gyakorlatilag tényleg a liga legjobb irányítói keresnék a legtöbb pénzt, nem pedig Derek Carrok vagy Joe Flaccók (bár ki tudja, vannak elvetemült GM-ek).

 

Jelenleg Patrick Mahomes a legjobb irányító, akinek legkésőbb jövőre új szerződést kell adni (és ezen felül is top 2-es). Fiatal, alapszakasz- és Super Bowl MVP, talán ő lesz az első játékos, aki nem fix összeget, hanem minden évben fizetési sapka egy bizonyos százalékát kapná meg.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!