About the author

19 Comments

 1. 1

  Bujdy Bujdy

  “így gyakorlatilag tényleg a liga legjobb irányítói keresnék a legtöbb pénzt, nem pedig Derek Carrok vagy Joe Flaccók”

  Azt hiszen ezen a ponton mondom le a Patreon előfizetésem, törlöm az összes előzmény, bookmarkot és minden egyebet!

  Hogy lehet ilyen méltatlan szövegkörnyezetben megemlíteni a báró urat???

 2. 2

  Fetyke

  Amilyen jól hangzik első hallásra, annyira sok baj lenne egy ilyen jellegű szerződéssel. Túl sok kockázatot jelentene ez mindkét fél számára. Ezért szerintem még Mahomes sem fog ilyet kapni.

 3. 3

  DrBaji Mihály

  Az elit CSŐD-ŐR?

 4. 4

  renningan

  Híres utolsó gondolatok: “Méltatlan szövegkörnyezetben említem meg Joe Flaccót, hisz mi baj történhetne” :DDD

 5. 5

  acsdav2

  Amúgy Carr megemlítése az tényleg hülyeség volt. Mivel egy év még volt a szerződéséből és nagyon keveset keresett a Raiders ügyesen elosztotta és nem foglalt sokat a sapkából egyik évben se.

 6. 6

  acsdav2

  Nekem az nem érthető, hogy a QB-k miért nem kezdik el a Cousinsi utat követni. 3 évre garantált fizu és így tudják követni a sapka növekedését. És akkor nincsen az, hogy húzzák a szájukat, mert 3 év után a rekord szerződésük már TOP 10-es se.

 7. 7

  Fetyke

  Mert a csapatoknak nem előnyös. Eleve nem oszthatod el az aláírási pénzt 5 évre, csak 3. Így sokkal jobban terheli például Kirk a sapkát a szerződés első 3 évében, mint a legjobban kereső irányítók. Azaz kevesebb pénz áll rendelkezésre arra, hogy a QB mögé jó csapatot építsenek, márpedig rosszabb csapatban az irányító is rosszabb lesz előbb-utóbb.
  Így viszont lehet görgetni a szemetet magad előtt és csak a visszavonuláskor van baj (lásd Brees).
  Nem mellékesen jól jön az a 70-80 millió is egyben, amit “előre” aláírási pénzként megkapnak a játékosok. Cousins nem kapott ilyet.

 8. 8

  acsdav2

  1. És? :) Mit tud kezdeni a Chiefs, ha Mahomes ezt kéri? Vagy a Vikings? Semmit. Itt a QB-k irányítanak nem a csapatok. A QB-nak pedig ez a jobb.
  2. Az aláírási bónuszt nem kapják meg azonnal az ilyen nagy szerződéseknél. Wilsonnak is 65M az aláírási bónusza, de csak 30-at kapott meg 2019-ben és 35M jut 2020-ra.
  3. Nem azon az 5-10 millión múlik, hogy jó csapatban játszik-e. Képtelenség, hogy egy csapatban minden cent úgy legyen elköltve, hogy az a játékos megszolgálja a fizetését. Szerintem egy 20M minden csapatnál fixen kidobott pénz.

 9. 9

  Zotya

  Milyen kockázatra gondolsz játékos oldalról?

 10. 10

  Bujdy Bujdy

  Bocsánatkérés elfogadva! :D

 11. 11

  Zotya

  A kérdéseid többsége igazából irreleváns a szerződés típusa (fix összeg vagy cap%) szempontjából. Az egyetlen jogos kérdés ezek közül szerintem a cap csökkenése lehet, de nem tudom, hogy erre van-e egyáltalán elméleti lehetőség… (gyakorlatban meg kb. kizártnak tartom)

 12. 12

  Fetyke

  Ha irreleváns, akkor meg a játékosoknak nem tök mindegy, hogy fix összeg vagy cap%? Akkor meg minek törnék magukat olyanért, ami tulajdonképpen lényegtelen?
  Egyébként pedig nincs igazad, nem irreleváns. Csak akkor, ha valaki olyan szerződést tud kötni, hogy ha piros hó esik, akkor is megkapja a cap egy bizonyos részét. Na ilyen játékos még nem született…
  Lásd: Alex Smith, akit két évvel a sérülése után sem tud kirúgni a Redskins. Ő például elég sokat bukott volna a cap%-os szerződéssel.

 13. 13

  Zotya

  Nem azt írtam, hogy irrelevánsak a játékos szempontjából, hanem csak a szerződés típusa szempontjából. Vagyis ezek a kérdések akkor is felmerül(het)nek, ha egy játékos hagyományos, fix összegű szerződést köt.

 14. 14

  Fetyke

  Így nézve akkor a szerződés típusa szempontjából minden más is irreleváns. Tök értelmetlen elkérni a cap20%-át fixen, ha rá 1-2 évre ugyanazon a poszton játszó játékos hagyományos szerződési keretek között mondjuk a cap 25%-nak megfelelő összegért hosszabbít. Nem látom így értelmét ennek a százalékos történetnek.
  Akkor tessék egy új kockázat. Ha felértékelődik a posztod, akkor te beragadsz és jövedelem szempontból lemaradsz.

 15. 15

  ahanem

  “De azért a 30 millió több mint hatszorosa Kirk 4,5 milliós aláírási pénzének. Akárhogy lehet ezt csűrni, azért az “előre” megkapott nagy pénz a biztos.”

  Kivéve ha teljesen garantált az egész szerződés és teljesen mindegy mt csinálsz vagy mi történik veled úgy is megkapod; és nem most akarod megvenni az Applet.

 16. 16

  Fetyke

  1.) Egyszerűen többet ajánl. 120 milliót kérsz 3 évre? Adok 220-at 5 évre! Szerinted? És itt azért a sérüléssel is számolni kell, az a több tíz millió ilyen esetben nagyon nem mindegy a játékosnak sem.
  2.) Valóban! Ezért is tettem idézőjelbe. De azért a 30 millió több mint hatszorosa Kirk 4,5 milliós aláírási pénzének. Akárhogy lehet ezt csűrni, azért az “előre” megkapott nagy pénz a biztos.Gondolj csak a 10 évente visszatérő CBA tárgyalásokra és előkerülő sztrájk lehetőségére. Wilsont ez kevésbé zavarta volna, mikor a pénzét már előre megkapta, Kirk kapitány viszont lehet eret vágott volna magán.
  3.) Azért az az 5 millió sokat érhet… Tudsz belőle egy 8-10 milliós játékos szerezni…
  +
  4.) A FRANCHISE irányítók az általad elmondottak miatt így is 3-4 évente újra tárgyaltatják a szerződéseiket és emelést kérnek attól függetlenül hogy lejár e vagy sem. Akkor meg jobban megéri nekik a hosszabb távú és magasabb összegűt újra tárgyaltatni és emeltetni, mint a 3 évekre kötött kisebb összegű fixet.

  ui.: egyébként rengeteg kockázata és hátránya van ennek a fix szerződésnek játékos szempontjából is…

 17. 17

  John Keninger

  renningan spori. Néhány gondolattal kiegészíteném a gondolataidat. mielőtt a “mééhomsz” rajongástól súlyosbodik az állapotod.
  IDÉZET: “Patrick Mahomes lesz az, aki Russell Wilson vagy Andrew Luck lehetett volna!?” Persze, de akár még Tom Brady is lehetett volna, ha csak megközelítőleg is olyan alázattal és tudással művelné ezt a csodálatos sportot. Majd ha 9X Super Bowlt játszik. És ebből 6X nyer. Majd ha Ő tartja a megszámlálhatatlan rekordot. Majd ha sok éven át önként lemond a fizetésének egy részéről, csak azért, hogy a kiváló csapattársait ne kelljen elküldeni. Majd ha szerényebbre veszi a figurát, és hosszabb távon bizonyít. Nem utolsó sorban megtanulhatna normálisan lépkedni, mert az az érzésem a hülye tipegése miatt, hogy a Meleg Büszkeség Napi Felvonulásra készül. És visszább vehetne a nagyképű, hülye grimaszaiból is. Kb. 1-2 év, és Colin Kaepernick sorsára jut, meditálva azon, hogy miért nem lett belőle Brady, Brees, Big Ben, Montana vagy akár Rivers. Utóbbiak klasszisokkal jobbak a kis porbafingónál. Ha lesz majd új “DINASZTIA” azt nem a “Mééhomsz – Rozmár” által alkotott duó fogja létrehozni.
  Lementem ezt a kis kommentemet, hogy 1-2 év múlva tudjak rá hivatkozni.
  U.I. Bocsánatot kérek, renningan SPORI, őszintén becsülöm a munkádat, de el kellet mondani a véleményemet. Még annyit. hogy a februári Super Bowl MVP-je semmi esetre sem “Mééhomsz” volt, hanem Tyrann Devine Mathieu, azaz a “Honey Badger” nem csak az amerikai szakértők, de még Faragó Ricsi szerint is.

 18. 18

  Fetyke

  Sérülés, eltiltás, sztrájk esetén akkor nem keres semmit? Hány évre kötnéd meg? A jövedelmet nem csak a csapat, de a játékos és az ügynöke sem tudja előre tervezni. Ha nagyon ugrik a cap jó, és mi van ha beüt valami és alig emelkedik vagy esetleg csökken? Persze ezeket a kockázatokat ki lehet küszöbölni, csak a hülyék nem odaát élnek GM-ként…
  Ja! És mi a helyzet kivágás esetén?

 19. 19

  renningan

  Ez annyira nagyszerű, hogy én is lementem :D

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team