Connect with us

Prémium cikkek

Tom Brady és nem is kell több – Buccaneers FA-értékelő

Az utóbbi évek egyik legkevésbé felkapott csapata a Tampa Bay Buccaneers volt. Alig találkozik az ember itthon Bucs szurkolóval, kevés szó esett a csapatról, pedig a játékuk évek óta látványos, még ha nem is feltétlenül eredményes. Ez fog most alighanem gyökeresen megváltozni.

 

Csapjunk is egyből a közepébe, mert felesleges csavarni a dolgokat, az egész szabadügynöki tevékenységet az határozta meg, hogy a Buccaneers leigazolta Tom Bradyt. A veterán irányító hosszú évek után otthagyta sikereinek színhelyét, New Englandet és egy új kalandot vállalt be Floridába költözésével. Azt gondolom, hogy ez egy mindannyiunk számára érdekes kísérlet lehet, mert ha valakiről el lehet hinni, hogy van még a tankjában, akkor az Tom Brady.

 

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Maga a szerződés nem túl különleges, két évre garantált 50 millió dollárért írt alá a sztárirányító, amivel a csapat és a játékos is jól járt. Egyrészt ez még bőven vállalható kockázat a Buccaneers részéről, másrészt Brady is jól járt, mert így még két évre bebiztosította magát. Sokan megkérdőjelezik, hogy jó fit-e Arians rendszerébe, de kevés olyan csapat van, ahol a Hall of Famer várományos irányító halálra lenne ítélve. Itt ráadásul régen látott elkapóduó játszik majd a kezei alá, így abszolút playoff esélyes lehet a gárda. Ha pedig ez nem történik meg, akkor sincs igazán keseregnivaló, mert a kellő rivaldafényt legalább megkapja a térség, amiből csak abszolút profitálhat mindenki.

 

Azaz majdnem mindenki, ugyanis Brady szerződtetése azt jelenti, hog Jamies Winston és a Buccaneers házassága a végéhez ért. A fiatal QB még alighanem szerencsét próbálna kezdőként, de Tampában maximum másodhegedűs lehet és luxus is lenne sok pénzt adni neki.

 

Ha már playoff esélyekről beszéltünk, akkor nem csak Brady megszerzése volt fontos az offseasonben, de a folyamatosan fejlődő védelem egyben tartása is. A tavalyi sackkirály Shaq Barrett – ahogy azt várni lehetett – megkapta a franchise taget, amely jó döntés a csapat részéről, mert alighanem Barrett ára jelentősen felment az idényben és jó lenne látni még egy évet, hogy mire képes kezdőként, mielőtt egy zsíros, hosszútávú kontraktussal kínálja meg a csapat.

 

 

A front7-ben ezen kívül hosszabbítottak Jason Pierre-Paullal, amit már kevésbé tartok jó döntésnek, illetve kicsit sokallom az összeget, amit neki szántak, mert szerintem már látványosan visszaesett a játéka és a helyzet egyre csak súlyosbodik. Ndamukong Suh sokáig úgy nézett ki, hogy elhagyja a csapatot, de végül (gondolom Brady érkezése és a tudatos építkezés miatt) sikerült megállapodni vele a hosszabításról. A tavaly látványosat fejlődő védőfal magja így nagyjából együtt maradt. Érkezett még Kevin Minter bagóért, ellenben Beau Allen és Carl Nassib elhagyta a csapatot. Pierre-Paul szerződésén kivül én az összes lépést indokoltnak tartom, a jobb játékosok maradtak, a kiegészítőket pedig nem fizették túl. Brady nevével majd úgyis lehet reklámozni a csapatot és akkor sok veterán aláír kedvezményes feltételek mellett.

 

 

Amit már egy fokkal érdekesebbnek tartok, hogy Brady érkezése mellett nem próbáltak meg minden lehetséges segítséget idehozni neki. A free agency első hullámában mindössze Joe Haeg érkezett aprópénzét a támadófalba, de aligha kezdőként számolnak vele. Ellenben például Demar Dotsonnal vagy Breshad Perrimannel nem sikerült megállapodniuk, pedig mindketten hasznosak lehettek volna Brady számára. Dotson simán kezdő matéria a jelenlegi rosterre nézve, a volt elsőkörös WR pedig kiegészítőnek hasznos. Azt tudom még elképzelni, hogy ez tudatos taktika volt a csapat részéről és a második hullámban Brady nevével próbálnak embereket szerezni, hátha lesz sok veterán vagy fiatal fejlődni kívánó játékos, aki az all time great irányítóval akar játszani. Pénzük még bőven van a kasszában, így nem hiszem, hogy véget ért a móka Tampában, de a nagyobb nevű játékosok már mind elkeltek.

 

Összeségében Brady szerződtetése önmagában kontenderré tette a csapatot, de engem meglepne, ha nem próbálnának meg még pár veteránt begyűjteni a hátralévő időben. Barrett, Suh és Pierre-Paul megtartása szintén sokat segíthet a védelem szinten tartásában, itt igazán a fiatal secondary fejlődésében bízhatnak. Amit hiányolok, hogy a támadófalba nem hoztak egy, de inkább két nagyobb nevet, illetve az elkapó szekcióba is lehetett volna hozni rotációs játékosokat, de a drafton lehet ebben az irányba fordulni. Nálam ez egy erős szabadügynökpiac a Tampa részéről, A-.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!