Connect with us

Hír

Változásokat okozhat az offseason programjában a koronavírus

Miután az NBA-szezont hivatalosan is felfüggesztették a koronavírusjárvány miatt, egyre több helyen olvasni, hogy az NFL holtszezonbeli programjában is változások lehetnek. Ez elsősorban a szabadügynökpiacot és a draftot érinti.

 

 

Egyelőre még nincsenek konkrét tervek, sőt az NFL egyelőre még semmilyen változtatást nem csinált. Ugyanakkor a jelenlegi helyzet miatt benne van a pakliban, hogy eltolódik az FA-piac eredetileg jövő hétre (hétfő) tervezett kezdete.

 

Ez alapvetően nem befolyásolná a draftot, bőven beleférne, ha például az április 23-i játékosbőre előtt két héttel nyitna a piac.  Alapvetően nem is az FA-nyitása okozza a nagyobb problémát (még ha a sok utazás vagy a tömegeknek adott sajtótájékoztató nem feltétlenül segít a járvány megfékezésében), hanem az egyértelműn tömegrendezvénynek számító Las Vegas-i draft.

 

Mark Davis, a Raiders tulajdonosa azt mondta a Dallas Morning Newsnak, hogy a liga, a játékosok szakszervezete és a városvezetés már nagy erőkkel dolgozik a felmerülő problémákon. Ugyan nem beszélt egy esetleges eltolásról vagy a rendezvény törléséről, azt azért nyomatékosította: a biztonság a legfontosabb prioritás és senkit nem akarnak kitenni a legminimálisabb veszélynek sem.

 

Pár csapat már el is elkezdte átalakítani a drafttal és az azzal kapcsolatos eseményekkel (pro dayek) kapcsolatos utazási tervét, így nem lenne meglepő, ha hamarosan a liga is lépne (például a draft lehetne online, ami bár komoly bevételkiesést jelentene, de legalább időben meg lenne tartva).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!