Connect with us

Prémium cikkek

A draft, ami jobb volt a tökéletesnél – egy dinasztia születése

Jó draft/draftok nélkül nagyon nehéz jó csapatot építeni, dinasztiát pedig egyenesen lehetetlen. Jól draftolni viszont nem egyszerű, sőt! Ám néha előfordul, hogy egy general manager beletenyerel a tutiba, 100 évente egyszer pedig megtörténik az, ami 1974-ben a Steelersszel és a GM Chris Haley-vel. 

 

A Steelers 1933-ban jött létre, eredetileg Pittsburgh Pirates néven. Ellentétben a Lionsszel, a Brownsszal vagy a Bearsszel, a Steelers egyáltalán nem volt sikeres a hősidőkben, 1933 és 1971 között mindössze egyetlen egyszer jutott rájátszásba a gárda.

 

A változás szelei 1969-ben érkeztek meg Pittsburghbe, amikor Art Rooney kinevezte főedzőnek Chuck Nollt. A pocsék keretből természetesen ő sem tudott azonnal várat építeni, első szezonjában 1-13-as mérleget ért el, amit egy 5-9-es szezon követett. Ezután került a csapat élére Chris Haley, mint játékosokért felelős igazgató/general manager, a páros pedig történelmet írt.

 

 

Nulláról elit csapatot

 

Noll egy bottom 5-ös csapatot vett át 1969-ben, az első draftoltja pedig egy bizonyos Joe Greene lett. A DT pályafutása során kétszer lett az év védője, 10-szeres Pro Bowlerként és nyolcszoros All-Próként vonult vissza, de ekkor rajta kívül nem nagyon volt minőség a csapatban – nem véletlenül lett végül 1/1-es a szezon végén.

 

Így kerülhetett 1970-ben Terry Bradshaw a csapathoz, aki bár nem volt korszakos tehetség, képes volt egy jó csapatban alkotni. Mellette érkezett még a harmadik körben a CB Mel Blount, aki többszörös Pro Bowlerként és All-Próként, illetve  57 interceptionnel fejezte be a profi karrierjét, majd Bradshaw-hoz és Greene-hez hasonlóan Hall of Famernek választották. Ekkor már kezdett alakulni a Steelers, bár az 5-9-es mérleg még így sem volt túl combos.

 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!