Connect with us

Hír

A Giants UFA(!)-tendert rakott Markus Goldenre

A New York Giants egy egészen ritkán használt opcióval élt: UFA-tendert rakott a pass rusher Markus Goldenre, állítja Field Yates. Nézzük, ez mit is jelent.

 

 

UFA-tendert csak korlátlan jogú szabadügynökökre lehet tenni. Ez alapvetően semmiben nem korlátozza az adott játékost: ugyanúgy tárgyalhat más csapatokkal és a korlátozott jogú szbadügynököknek adható RFA-tenderrel ellentétben a Giantsnek nincs joga matchelni egyetlen ajánlatot sem, ráadásul még kompenzációt sem kap cserébe. Akkor hát mire jó? Mutatjuk:

 

  • Ha Golden nem ír alá egy másik csapathoz július 22-ig, akkor utána már csak a Giantsben játszhat.
  • Amennyiben aláír valahová, akkor hiába járt le a határidő, beleszámítódik a kompenzáiciós pickek formulájába. Ez azt jelenti, hogy aki leigazolja, annak számolnia kell azzal, hogy kompenzációs picket bukhat, a Giants pedig kaphat egyet.
  • Ha nem talál magának csapatot és aláírja az UFA-tendert, akkor 10 százalékkal nő a fizetése. Mivel tavaly 4,75 milliót keresett, így a tenderrel 5,225 milliót vihetne haza.

 

A leghíresebb UFA-tenderes eset a Patriotsé volt. 2017-ben Bill Belichick ilyen tendert tett LeGarrette Blountra, és mivel az Eagles leigazolta, így a futó beleszámított a kompenzációs pickek formulájába, a Patriots pedig ennek köszönhetően kapott egy 4. körös kompenzációs picket.

 

A kompenzációs pickek rendszeréről itt írtunk bővebben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!