Connect with us

Hír

A koronavírus miatt meghalt a rúgó, aki lábujjak nélkül lett legenda

A koronavírus miatt meghalt Tom Dempsey, írja a PFT. A 73 éves, Alzheimer-kórral és demenciával küzdő rúgólegendát egy idősek otthonában ápolták, ott kapta el a koronavírust még márciusban. Ugyan pár napja gyógyultnak nyilvánították, de a vírus okozta szövődményekkel már nem bírt el az immunrendszere.

 

 

Dempsey 1969-ben draftolatlanul került a ligába, de már ez is nagy dolognak számított – egy születési rendellenesség miatt ugyanis nem voltak ujjai sem a jobb lábán, sem a jobb kezén. Ennek ellenére sikeres tudott lenni az NFL-ben, egy speciális cipőben maradéktalanul el tudta látni a feladatait (legalábbis a kornak megfelelő szinten), sőt: 2013-ig holtversenyben ő tartotta a leghosszabb sikeres mezőnygól rekordját.

 

Dempsey a második szezonjában (1970), a Lions ellen lőtt be egy FG-t 63 yardról. A rekordot több mint 40 évig tartotta (Jason Elamnek (1998), Sebastian Janikowskinak (2011) és David Akersnek (2012) csak beállítani sikerült), míg 2013-ban Matt Prater egyetlen yarddal meg nem döntötte.

 

Pályafutása során a Saints, az Oilers, a Rams, az Eagles és a Bills csapatában is megfordult, a Saints a saját Hall of Fame-ébe is beválasztotta.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!