Connect with us

Hír

A Panthers hosszú távra tervez Christian McCaffrey-vel

Christian McCaffrey a Panthers legjobb játékosa. A remek futó tavaly történelmi szezont produkált, 116 elkapásával, 1005 elkapott- és 1387 futott yardjával ő lett az első, akinek összejött 100/1000/1000-es szezon. Az újonc szerződése viszont jövőre lejár, és bár a csapat élhet az 5. éves opció jogával, a GM Marty Hurney azt mondta az ESPN-nek, hogy már folynak a megbeszélések egy esetleges hosszabbításról.

 

 

Todd Gurley, David Johnson (vagy Devonta Freeman) jó példa rá, miért nem érdemes hosszú távon tervezni egy futóval, pláne óriási összegekért. Egyrészt folyamatosan csökken a hatásuk a játékra (a legjobban futó csapatokban már csak elvétve van nagy fizetésű sztárfutó), másrészt nagyon nehéz konzisztensen hozni a kiemelkedő szezonokat a liga legsérülésveszélyesebb posztján. CMC ráadásul eddig brutális terhelést kapott: míg egy top elkapó szezononként nagyjából 100-120 labdát kap, addig McCaffrey tavaly 403-szor ért a játékszerhez, három év alatt pedig 926-szor.

 

Ha Zeke Elliott évi 15 millióért hosszabbított, akkor CMC is megérdemelné, de a csapat szempontjából aligha lenne ez egy jó döntés.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!