Connect with us

Ti írtátok

Álmodtam egy Miamit magamnak, itt állok a kapui előtt

Mondhatnám, hogy megálmodtam azt, amit most le fogok írni, de nem lenne igaz. Persze azért megpróbáltam. Az utóbbi napokban elalváskor többször is próbáltam kondicionálni az agyamat, hogy sikerüljön a közelgő, minden NFL rajongó számára nagy jelentőséggel bíró eseményről álmodni. Nem sikerült. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy összeállítok egy írást arról, milyen forgatókönyvet tartanék álomszerűnek a csütörtök éjszaka esedékes játékosbörzével kapcsolatban. Elmélkedésem fókuszában pedig kedvenc csapatom, a Miami Dolphins áll.

[quote]Bagdi László vendégcikkét olvashatjátok. [/quote]

(A cím minden bizonnyal sokak számára ismerősen cseng. Az eredeti szöveg megalkotásáért nem lehetek elég hálás a világ egyik legnagyobb UFO észlelőjének, aki Scully és Mulder ügynököket megszégyenítő módon adott minden korábbinál pontosabb leírást földönkívüli lényekről. Ha Ő nem lenne, talán ez az írás sem születhetett volna meg…)

Szóval jelen hó 23-án éjjel zajlik le az NFL idei játékosbörzéje, mely során a csapatok kiválasztják a jövő nagy tehetségeit, illetve minden bizonnyal lesznek olyan general managerek is, akik inkább jó szokásukhoz híven óriási mellényúlásokkal kápráztatnak majd el bennünket. Remélem az én csapatom vezetősége nem ezt az utat választja, és a lehető legjobb, legproduktívabb módon használják fel a tankolás folytán felhalmozott tőkét.

Itt megjegyezném, sokan úgy gondolják, a Miami „maga alatt vágta a fát” azzal, hogy nem gyűjtött be elég vereséget az 1/1 megszerzéséhez, de én nem így gondolkodom. Sokkal többre tartom azt az 5 győzelmet, mint Joe Burrow-t (Már ha Őt választanánk ki az első cetlivel. Ez sosem fog kiderülni). Nem akármilyen meccseket nyert meg a Miami az előző szezonban, gondoljunk csak az epikus Sanders-Haack jelenetre az Eagles ellen, vagy az idén is behúzott Patriots verésre. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy összetartó, győzni akaró csapat épüljön Miamiban.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy milyen kerettel érték el mindezt. A 2019-es Dolphins O-line-t egy podcastban az NFL valaha volt legrosszabb támadófalának nevezték. Ennek ellenére az 5-11 egy nagyon jó mérleg. Én nem óbégattam szezon közben sem, amikor egyértelművé vált, hogy nem mi fogunk elsőként választani a ’20-as drafton. Örültem, hogy a játékosok megízlelték a győzelem és a nagy pillanatok adta élményt.

Térjünk is rá az idei draftra. Az első körben 3 cetlit is birtokol a csapat, így itt aztán bele lehet csapni a sűrűjébe, és folytatni lehet a tavaly megkezdett építkezést. A 2. kör választásait is tárgyalni fogom, ott még egyértelműen kezdő szintű játékosok megszerzésére lehet számítani. (Ez nyilván csak egy afféle mock draft, tehát ahogy én elképzelem a dolgot.)

1/7. Mekhi Becton OT ((Louisville)

Elcseréltem, igen, mégpedig a Panthersszel. Kuechly visszavonult, és az újjáépülő Panthers szeretne egy új vezért a védelmébe, és meg is találja ezt Isaiah Simmons személyében, de mivel Ő nagyon kapós, így felmozdultak érte. A Miami kap mellé még egy 3. körös picket, ami ugyan fáj a Panthersnek, de hát a hátramozgásért valamit kapnia kell a Miaminak.

A Dolphins GM Chris Grier pedig kiválasztja a Louisville óriását, Mekhi Bectont. Nem a „legtutibb” OT húzás, de engem lenyűgözött a Combine-on az atletikusságával, különösképpen azt figyelembe véve, hogy az ember 364 lbs (165kg!!). 5.11 alatt futotta a 40 yardot. Youtube-on van egy videó, ahol összehasonlítják a futását két korábbi években draftolt QB, Dwayne Haskins és Jimmy Garoppolo 40-yardjával. Becton egy hajszállal marad le Haskinstől, de Garoppolo is egy karnyújtásnyira van tőle. Iszonyat durva látni, hogy mozog ez a srác. Ez az a kategória, hogy ha verekedés van, akkor teljesen mindegy mi lesz, de én Vele akarok lenni. Nagyon örülni fogok neki, ha Miamiban köt ki.

1/18. Justin Jefferson WR (LSU)

Bajnokcsapatból választ a Miami, méghozzá egy top5 elkapót. A tavalyi keret egyik üde színfoltja volt szerintem a WR sor. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy Evans-Godwin szintre emelkedett a színvonal. A korábbi elsőkörös DeVante Parker azonban breakout évet tartott, először ért el 1000+ yardot karrierje során, illetve a 9 elkapott TD is szépen mutat. Utolsó utáni esélye volt ez, szerencsére élt vele. Ott van még a poszton a tavaly kukázott Preston Williams, aki egészen a season-ending sérüléséig a csapat legjobb elkapója volt. Albert Wilsont szerintem nem kellene megtartani, semmit nem mutatott, mióta Miamiban van. Allen Hurns és Isaiah Ford sem olyan játékosok, aki stabil kezdő szintet tudnának hozni.

Ezek fényében én szívesen látnék itt egy WR húzást, és itt már szerintem a legjobbak közül csak Jefferson lesz elérhető. Ha a top3 közül akárki lecsúszna idáig, akkor nem kérdés, hogy közülük kell választani.

1/26. Xavier McKinney S (Alabama)

Bár leigazoltuk a liga legkirályabb nevű játékosát Clayton Fejedelem személyében, de ő még a tavaly cornerbackből safetyvé váló Bobby McCainnel együtt sem egy veretes gárda, így kell az upgrade ide is. McKinney a class egyik legfelkészültebb játékosa, sok mindenben a csapata segítségére tud lenni, véleményem szerint mindenképpen nagy hatást tudna gyakorolni a védelemre. Könnyen vehetné át Reshad Jones szerepét, aki 9 Miamiban töltött év után került lapátra a szezon végén

2/39. D’Andre Swift RB (Georgia)

A tavalyi évet kezdő szintű futó nélkül játszotta végig a Dolphins, miután Drake elhagyta a csapatot. Megjegyzem ő vele sem volt sokkal hatékonyabb a futójáték, szóval nem sajnálom kicsit sem, hogy elment. Jordan Howard érkezése viszont nem nyugtatott meg, tavaly többször is összekötöttük mentálisan a bajszunkat a fantasyben nyújtott szánalmas teljesítménye miatt. Patrick Laird és Myles Gaskin nem tényezők. Kalen Ballage-ban reménykedtem a szezon elején, de mivel több TD-t ért el, mint amennyi yardot futott, így őt sem veszem számításba.

A Miami futójáték  2019-es nemlétezésének legékesebb bizonyítéka, hogy a legtöbb futott yardot a lassan 38 éves Ryan „mindenkikedvencszakállasa” Fitzpatrick jegyzi. (Ez a statisztika egyébként egészen elképesztő, hangosan röhögtem rajta a szezon végén.)

Szóval van rá lehetőség, hogy itt az ölünkbe hulljon a class legjobb RB-je. A dolog magától értetődő, ki kell választani Swiftet. Ha azonban nem lesz elérhető, akkor jöhet az agyonhasznált Jonathan Taylor a Wisconsinról.

2/56. DT/DE

Ide nem megnevezett játékost, hanem posztot hoztam. A legnagyobb needekre kiválasztottam, akiket én a legjobbnak gondoltam, maradt viszont egy lyuk a rosteren, ami nagyon bántja a szemem. 3-4 defense a séma, tavaly sikerült is egy rettentően tehetséges játékost szerezni az egyik szélre Christian Wilkins személyében. A 3 fős fal közepén ott van Godchaux, de mi lesz a másik oldallal?

Shaq Lawson és Emmanuel Ogbah érkezett a piacról. Egyiknek sem örültem, pláne nem annyi pénzért, amennyit kaptak. A teljesítményükről annyit, hogy Lawson 4 év alatt gyűjtött annyi sacket, mint Cameron Jordan a tavalyi szezonban. Ogbah ennél sokkal jobban odarakta magát, ő az elmúlt 4 esztendőben összesen 18 zsákolásig jutott. Nem rossz ugye? Tudom, egy pass rushernél nem csak a sackek számítanak, de ez akkor is kevés.

Az is megfordulta fejemben, hogy Flores váltani akar 4-3-ra? Lehetséges. Egy építkezés elején van, itt még elképzelhető a sémabeli változtatás. Akárhogy is, a falba pakolnám ezt a picket.

Összegzés

Mindenki arról ír, hogy miképpen fogja a csapat megszerezni Tuanigamanuolepola Tagovailoa-t, vagy Justin Herbertet. Én nem állok be közéjük. Úgy gondolom, hogy a támadófal és a megfelelő fegyverek biztosítása egy jó támadósor kialakításának kezdőlépése. Nagyobb szüksége van a Miaminak egy jó falra, mint egy sérülékeny Tuára vagy egy prototípus Herbertre. Egyik játékos kiválasztásának sem örülnék. És hogy ennek mi az oka? Az, hogy én még mindig hiszek Josh Rosenben.

A tavalyi szezonban 3 meccset kapott, futójáték és támadófal nélkül. Belekényszerült egy olyan versenybe, amit egy 37 éves rutinos QB ellen kellett volna megnyernie. Adni kell neki még egy esélyt, és ha tényleg a pályára való, akkor jövőre lehet új irányító után nézni. Ha péntek hajnalban az első választással irányítót húz a Dolphins, akkor nagyon, de nagyon csalódott leszek…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!