Connect with us

Draft

Az első kör legnagyobb nyertesei és vesztesei

Lement a 2020-as NFL draft első napja, mi is kialudtuk magunkat (ja, nem), így elhozzuk az első kör legnagyobb nyerteseit és veszteseit. 

Nyertesek

Dak Prescott és Drew Lock

Mindkét fiatal irányító kapott maga mellé egy elit játszótársat, Dallasba CeeDee Lamb, Denverbe pedig Jerry Jeudy költözik, és mindkét támadósor félelmetesen néz ki skill pozíciós játékosokból. A Cowboys szerintem mostantól a liga legjobb elkapótriójával rendelkezik Cooper, Gallup és Lamb hármasával, eléggé megállíthatatlannak tűnnik ez az egység, nem tudom van-e olyan secondary, amelyik ellen hátrányban lenne ez az egység. A Broncosnál pedig egy nagyon fiatal és borzasztóan tehetséges trió állt össze két elkapóval és egy tight enddel, a Sutton-Jeudy-Fant sorral finoman szólva is irigylésre méltó helyzetben van a másodéves Lock, már csak építenie kell a tavalyi játékára. A körülmények mindenesetre adottak (oké, a falon lehetne még erősíteni).

Browns és Buccaneers

Két B-betűs csapat két W-betűs tackle-t választott, ráadásul nagy hiányposztra érkeztek mindketten, és az általam gondolt értéküknél később is csaptak le rájuk, így igazából stealnek tekinthetők. Wills OT1 volt nálam és így csapott le rá a Browns 1/10-re, Wirfs pedig szorosan Wills mögött volt OT2 és így kelt el negyedik tackle-ként a Buccaneershez. A Brownsnak a legfontosabb feladata volt a holtszezonban a tackle poszt megoldása, ezt pedig tökéletesen valósították meg, hiszen Conklinnal és Willsszel hosszú távon biztosított Mayfield védelme, aki így nyugodtabban passzolhat majd. A Buccaneersnél is elég nyilvánvaló volt a terv, Brady köré kell építeni, a fegyverek már hibátlanok (most jöhet egy futó a második körben), a falra még ráfért a ráncfelvarrás, ez most meg is történt.

Jaguars és Vikings

Két olyan csapat, amelyiknek két elsőkörös pickje volt és mindkettőt elég jól is használta fel. A Jaguarsba a cornerback CJ Henderson és a pass rusher K’Lavon Chaisson érkezett, akik az újjáalakuló védelem alapkövei lehetnek hosszútávon. Mindketten jó értéken, hiányposztra érkeztek, nehéz beléjük kötni. A Vikingsnál Justin Jefferson és Jeff Gladney lett a két kiválasztott, mindketten hiányposztra, jó értéken. Előbbi egy remek, nagyon biztos kezű, nem mellesleg kiváló karakterű elkapó, utóbbi pedig egyik kedvenc cornerbackem volt a classban, ráadásul a boardomon a 18. és 21. helyet foglalták el, míg a Vikings először 22.-nek húzott, szóval nagy fogások mindketten.

Ravens

Ritka az a draft, amiből nem nyertesként jön ki a Ravens, ez sem olyan. Negyedik linebackerként vitték el a szerintem posztján második legjobb (overall 17.) Patrick Queent, a nap egyik legnagyobb fogása volt.

Jarred

Nem Goff, hanem a playoff-ranking felelős szerkesztőnk, ugyanis nagyot ment reggel a közös chatben és jót tudott nevetni chester kiakadásán és az én nyomoromon is. Íme:

Packers verzió 2.0

Vesztesek

Aaron Rodgers

Ha van valaki, akinek nem tetszett a csapata húzása, az Aaron Rodgers. Az irányító 36 éves teljesen jogosan úgy gondolja, hogy a Packers win now módban van vele, ehhez pedig szüksége van segítségre, mert az elkapószekció Adams mögött nem túl veretes. Azonban a jelenlegi győzelmek reményét felváltotta a csapatnál valami jövőbeli remény, hogy ismét nem kell majd egyetlen évet sem lehúznia franchise irányító nélkül a Green Bay-ieknek és a Favre-Rodgers váltás után a Rodgers-Love váltás is zökkenőmentesen mehet végbe. Ambíciózus terv, az biztos. Mivel Love ötödik éves opciójáról dönteni kell 2023-ban, így harmadik évére ki kellene próbálni, tehát elképzelhető, hogy már csak két éve van Rodgersnek a Sajtfejeknél.

Josh Jones

Nálam egyértelmű ötödik tackle volt Jones (overall 23.), ehhez képest nem kelt el az első körben, miközben Austin Jackson és Isaiah Wilson is kiment. Nagy meglepetés volt ez, és nagy fogás lehet például a Bengalsnak 2/1-re.

Seahawks

Ritka az az első kör, amiből nyertesen jön ki a Seahawks, ez sem olyan. Ahogy tavaly Collier, úgy idén Brooks is elég érthetetlen választás.

A safetyk

Egyetlen safety sem kelt el az első körben, csak a tight endek mondhatják el ezt magukról idén (ez utóbbi nem volt meglepő). Xavier McKinney elég valószínűnek tűnt az első 32 választási jog valamelyikén, de Delpit, Chinn és Winfield neve is felmerült korábban. Viszont egyiküket sem vitték el, várhatnak a második napra.

Az idegrendszerem

Már 1/13 környékén elkezdtem alaposan izgulni, hogy az Eagles vajon felcserél-e CeeDee Lambért vagy Jerry Jeudyért. A 49ers hátracserélt egyet, így ott ismét lehetett reménykedni. A 49ers nem vitt elkapót, így a remény tovább élt. A Broncos vitte Jeudyt, na mondom fixen itt az ideje felmenni, a Falcons részéről kiment az összes kiszemelt, tökéletes alkalom, mert a Cowboys biztosan nem fog cserélni a Sasokkal, a Dolphins aztán simán kiviheti Lambet. A Falcons viszont nem cserélt hátra, és ennek szerintem elsődleges oka nem az, hogy nem akartak egyáltalán kimozogni onnan, hanem hogy Howie Roseman nem volt hajlandó megadni a megfelelő ellenértéket (ha nem akartak Dimitroffék cserélni, ez persze más, de szerintem nem ez a helyzet). Itt már kezdtem erősen aggódni, de a remény még élt, az idegrendszerem pedig a felrobbanás szélén táncolt. Majd jött az atombomba, a Cowboys kivitte az Oklahoma elkapóját, nekem pedig az arcomra fagyott minden érzelem. Tetézve az egészet sikerült a sérülékeny, sokat droppoló Jalen Reagort kivinnie az Eaglesnek Justin Jefferson helyett. Szuper első kör volt, mondhatom…

A káosz szerelmesei

Eléggé papírforma volt a draft első fele, igazán meglepő húzást nem láthattunk, 1/15-ig szinte kivétel nélkül jó pickek születtek, mindenkit csak dicsérni lehetett. Ritka az ilyen, ez pedig a káosz szerelmeseinek biztosan nem tetszett, nem borult meg minden és mindenki, ami nagyobb izgalomra és szenzációra adhatott volna okot. A kör második felében azért már jöttek ilyen húzások, de elég sokáig kellett várnunk, hogy úgy igazán felkapjuk a fejünket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!