Connect with us

Draft

Az első kör legnagyobb nyertesei és vesztesei

Lement a 2020-as NFL draft első napja, mi is kialudtuk magunkat (ja, nem), így elhozzuk az első kör legnagyobb nyerteseit és veszteseit. 

Nyertesek

Dak Prescott és Drew Lock

Mindkét fiatal irányító kapott maga mellé egy elit játszótársat, Dallasba CeeDee Lamb, Denverbe pedig Jerry Jeudy költözik, és mindkét támadósor félelmetesen néz ki skill pozíciós játékosokból. A Cowboys szerintem mostantól a liga legjobb elkapótriójával rendelkezik Cooper, Gallup és Lamb hármasával, eléggé megállíthatatlannak tűnnik ez az egység, nem tudom van-e olyan secondary, amelyik ellen hátrányban lenne ez az egység. A Broncosnál pedig egy nagyon fiatal és borzasztóan tehetséges trió állt össze két elkapóval és egy tight enddel, a Sutton-Jeudy-Fant sorral finoman szólva is irigylésre méltó helyzetben van a másodéves Lock, már csak építenie kell a tavalyi játékára. A körülmények mindenesetre adottak (oké, a falon lehetne még erősíteni).

Browns és Buccaneers

Két B-betűs csapat két W-betűs tackle-t választott, ráadásul nagy hiányposztra érkeztek mindketten, és az általam gondolt értéküknél később is csaptak le rájuk, így igazából stealnek tekinthetők. Wills OT1 volt nálam és így csapott le rá a Browns 1/10-re, Wirfs pedig szorosan Wills mögött volt OT2 és így kelt el negyedik tackle-ként a Buccaneershez. A Brownsnak a legfontosabb feladata volt a holtszezonban a tackle poszt megoldása, ezt pedig tökéletesen valósították meg, hiszen Conklinnal és Willsszel hosszú távon biztosított Mayfield védelme, aki így nyugodtabban passzolhat majd. A Buccaneersnél is elég nyilvánvaló volt a terv, Brady köré kell építeni, a fegyverek már hibátlanok (most jöhet egy futó a második körben), a falra még ráfért a ráncfelvarrás, ez most meg is történt.

Jaguars és Vikings

Két olyan csapat, amelyiknek két elsőkörös pickje volt és mindkettőt elég jól is használta fel. A Jaguarsba a cornerback CJ Henderson és a pass rusher K’Lavon Chaisson érkezett, akik az újjáalakuló védelem alapkövei lehetnek hosszútávon. Mindketten jó értéken, hiányposztra érkeztek, nehéz beléjük kötni. A Vikingsnál Justin Jefferson és Jeff Gladney lett a két kiválasztott, mindketten hiányposztra, jó értéken. Előbbi egy remek, nagyon biztos kezű, nem mellesleg kiváló karakterű elkapó, utóbbi pedig egyik kedvenc cornerbackem volt a classban, ráadásul a boardomon a 18. és 21. helyet foglalták el, míg a Vikings először 22.-nek húzott, szóval nagy fogások mindketten.

Ravens

Ritka az a draft, amiből nem nyertesként jön ki a Ravens, ez sem olyan. Negyedik linebackerként vitték el a szerintem posztján második legjobb (overall 17.) Patrick Queent, a nap egyik legnagyobb fogása volt.

Jarred

Nem Goff, hanem a playoff-ranking felelős szerkesztőnk, ugyanis nagyot ment reggel a közös chatben és jót tudott nevetni chester kiakadásán és az én nyomoromon is. Íme:

Packers verzió 2.0

Vesztesek

Aaron Rodgers

Ha van valaki, akinek nem tetszett a csapata húzása, az Aaron Rodgers. Az irányító 36 éves teljesen jogosan úgy gondolja, hogy a Packers win now módban van vele, ehhez pedig szüksége van segítségre, mert az elkapószekció Adams mögött nem túl veretes. Azonban a jelenlegi győzelmek reményét felváltotta a csapatnál valami jövőbeli remény, hogy ismét nem kell majd egyetlen évet sem lehúznia franchise irányító nélkül a Green Bay-ieknek és a Favre-Rodgers váltás után a Rodgers-Love váltás is zökkenőmentesen mehet végbe. Ambíciózus terv, az biztos. Mivel Love ötödik éves opciójáról dönteni kell 2023-ban, így harmadik évére ki kellene próbálni, tehát elképzelhető, hogy már csak két éve van Rodgersnek a Sajtfejeknél.

Josh Jones

Nálam egyértelmű ötödik tackle volt Jones (overall 23.), ehhez képest nem kelt el az első körben, miközben Austin Jackson és Isaiah Wilson is kiment. Nagy meglepetés volt ez, és nagy fogás lehet például a Bengalsnak 2/1-re.

Seahawks

Ritka az az első kör, amiből nyertesen jön ki a Seahawks, ez sem olyan. Ahogy tavaly Collier, úgy idén Brooks is elég érthetetlen választás.

A safetyk

Egyetlen safety sem kelt el az első körben, csak a tight endek mondhatják el ezt magukról idén (ez utóbbi nem volt meglepő). Xavier McKinney elég valószínűnek tűnt az első 32 választási jog valamelyikén, de Delpit, Chinn és Winfield neve is felmerült korábban. Viszont egyiküket sem vitték el, várhatnak a második napra.

Az idegrendszerem

Már 1/13 környékén elkezdtem alaposan izgulni, hogy az Eagles vajon felcserél-e CeeDee Lambért vagy Jerry Jeudyért. A 49ers hátracserélt egyet, így ott ismét lehetett reménykedni. A 49ers nem vitt elkapót, így a remény tovább élt. A Broncos vitte Jeudyt, na mondom fixen itt az ideje felmenni, a Falcons részéről kiment az összes kiszemelt, tökéletes alkalom, mert a Cowboys biztosan nem fog cserélni a Sasokkal, a Dolphins aztán simán kiviheti Lambet. A Falcons viszont nem cserélt hátra, és ennek szerintem elsődleges oka nem az, hogy nem akartak egyáltalán kimozogni onnan, hanem hogy Howie Roseman nem volt hajlandó megadni a megfelelő ellenértéket (ha nem akartak Dimitroffék cserélni, ez persze más, de szerintem nem ez a helyzet). Itt már kezdtem erősen aggódni, de a remény még élt, az idegrendszerem pedig a felrobbanás szélén táncolt. Majd jött az atombomba, a Cowboys kivitte az Oklahoma elkapóját, nekem pedig az arcomra fagyott minden érzelem. Tetézve az egészet sikerült a sérülékeny, sokat droppoló Jalen Reagort kivinnie az Eaglesnek Justin Jefferson helyett. Szuper első kör volt, mondhatom…

A káosz szerelmesei

Eléggé papírforma volt a draft első fele, igazán meglepő húzást nem láthattunk, 1/15-ig szinte kivétel nélkül jó pickek születtek, mindenkit csak dicsérni lehetett. Ritka az ilyen, ez pedig a káosz szerelmeseinek biztosan nem tetszett, nem borult meg minden és mindenki, ami nagyobb izgalomra és szenzációra adhatott volna okot. A kör második felében azért már jöttek ilyen húzások, de elég sokáig kellett várnunk, hogy úgy igazán felkapjuk a fejünket.

26 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
d zoli
d zoli
2020-04-24 14:10

Tampa futó a második körben? Minek? 5. kört James White ért oszt csá.

Sestertius
Sestertius
2020-04-24 14:10

Amikor reggel felkeltem, elkezdtem nézni a listát.. azt hittem valami mockot olvasok az első 14 választásig elég unalmas volt…. :D

Egyszerűen nem is értem, hogy lehetett ilyen mázlink, hogy Queen lecsúszott hozzánk.. DeCosta is hihetetlen mókus, nagyon komoly ez a higgadtság, ahogy kezeli a dolgokat.. nem ugrált, nem áldozott be pickeket.. mondjuk ha a Hawks Queent viszi, akkor nem tudom mi lett volna a terv..

Szerintem amúgy az Eagles-nek van valami fétise a droppoló WR-kel kapcsolatban.. ha nincs egy a rosteren, akkor nem nyugodt a FO :D

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Sestertius
2020-04-24 14:35

Jól jártatok Queennel, de jó csapatnak szerencséje is van :). Fura hogy többen mást jobbnak láttak a posztján vagy a need ellenére sem kellett nekik (pl a Patriots nem hogy minőségre, de mennyiségre sincs meg a poszton és mégsem kellett…)

Sestertius
Sestertius
Reply to  Vicgeordie
2020-04-24 16:41

Szerintem a Patsnek kell a pick, így teljesen érthető és védhető szerintem a dolog.
Azt gondolom, hogy sokan félnek a méretétől.. (fölöslegesen) én pl emlékszek egy hasonló méretű, elég szép karriert befutó mlb-re :D

ahanem
ahanem
Reply to  Vicgeordie
2020-04-26 13:16

nem csak a pecc nincs meg LB poszton, nálunk konkrétan 2 LB volt a keretben a draft előtt és szerintem a 4. körben is lehetett egy rendben lévő LB-t húzni

persze ezt csak így utólag, de a pozíciós értékek egyre több csapatnál lépnek elő nyomós indokként

Tamás Draskovics
Tamás Draskovics
Reply to  Sestertius
2020-04-24 14:39

Ugyanígy érzek én is. Elképesztőnek tartom, hogy Queen a 28. húzásnál bent volt még. Nekem a favorit linebackerem volt, de azt gondoltam, ha nem mozgunk előre, nincs rá sok esély. Erre mégis. Ha kiment volna, azt se tartom kizártnak, hogy lejjebb szánkóztunk volna 1 plusz pickért, vagy húztunk volna egy falembert Jackson elé.
Nem mellesleg nem én vagyok az egyetlen Ravens – Liverpool mániás, amint látom. :D

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  Tamás Draskovics
2020-04-24 16:10

Akkor már hárman vagyunk ebben a maniaban:D btw én se hittem a szememnek Queennel kapcsolatban reggel komasan, de fel is dobta a reggelem:D

Tamás Draskovics
Tamás Draskovics
Reply to  KidInk789 .
2020-04-24 16:58

Kikötőváros és madármánia :D

Arni Pecceneger
Arni Pecceneger
Reply to  Tamás Draskovics
2020-04-24 23:22

Erre mit mondjak.. 1/23 on húztunk… volna… LB need a csapatban.. és inkább kitradeltünk. na ez van 🤦

ewzywv
ewzywv
Reply to  Sestertius
2020-04-24 15:30

gondolj bele en mit eltem at… felmegy a packers, bent van meg Quuen, Gladney, rakas jo OT, erre kihuzzuk Lovet…

Rpi
Rpi
2020-04-24 14:26

Dimitroff azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy az első 9 pick az volt, amire számított..Erik tőle kapta a mock alapanyagot? :D

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-04-24 14:34

Az ilyen cikkeket kell elrakni és 3 év múlva felcsapni, majd nagyon jókat röhögni azon, hogy milyen hülyeségeket gondoltunk anno :)

demonsss
demonsss
2020-04-24 14:35

Èn nem szeretem Rodgerst , de ha Bearsnek van egy kis esze jövőre bedob egy első köröst rodgersért ( pontosan nem tudom milyen rodgers szerződèse) vagy valamilyen módon megpróbálják megszerezni .
Nagyot szólna ès Rodgers , h visszavágjon eltudom kèpzelni , h simán tetszene neki , de a Chargers helyèbe is bepróbálkoznèk( bár Herbert kiválasztásával nem hiszem h fognak) 3 – 4 èv mèg benne van

Ádám Váradi
Ádám Váradi
2020-04-24 15:06

Dani én tényleg nagyon sajnállak:/ . Azt hittem amúgy, hogy az Eagles viszi Jeffersont mert amikor az Eagles-n volt az óra és már megvolt a pick, Jefferson épp telefonált és nagyon örült. Gondoltam akkor azért mert biztos Roseman, Pederson-nal beszél.. Én akkor már elkönyveltem.. Nem gondolod, hogy az Eagles offense Chiefs 2.0 akar lenni? Azzal, hogy berakják a rakétákat és jöjjenek az ágyúk?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ádám Váradi
2020-04-24 17:47

“Dani én tényleg nagyon sajnállak”
Ma már nem is lesz videós közvetítés. :)

Ádám Váradi
Ádám Váradi
2020-04-24 15:06

Ennek a Love picknek lesz még következménye szerintem.. Rodgers nem az a fickó aki ennyiben hagyja, és ő biztos nem lesz jó tanár, és nem fog segíteni Love-nak

ewzywv
ewzywv
Reply to  Ádám Váradi
2020-04-24 15:26

alapvetően nem azon múlik lesz e belőle vmi sztem. Favre se szarnyalt a boldogsagtol anno, nem is volt jo a viszonyuk Rodgerssel. Többet számít milyenek az edzők, meg leginkább az ember saját kvalitása. Összezárhatod Trubiskyt Manningel egy lakatlan szigetre evekre is, akkor se lesz meg egy közepes iranyito se

Fetyke
Fetyke
Reply to  ewzywv
2020-04-24 17:47

Trub ennyire lehúzná Manninget pár év alatt?

ThySoul
ThySoul
Reply to  ewzywv
2020-04-24 20:12

Én is hajlok arra hogy a GB-ARod kapcsolat 1-2 évig marad még maximum, utána elfognak válni. Szerintem ezt a picket Rodgers az életben nem heveri ki:D

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  ewzywv
2020-04-24 21:25

Hiába no, Mr. Homlok Omaha nem sokat tud tanulni az isteni MVP-től.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Ádám Váradi
2020-04-24 15:46

Gutekunst szerint azóta még nem beszéltek ARod-dal, de profinak tartja őt és nem aggódik. Én azért nagyon szívesen ott lennék ezen az első beszélgetésen ezzel a profival :)

4Dchess
4Dchess
2020-04-24 19:07

A Browns-nál a Wills húzás után egyébként szerintetek kit rakhatnak át az eredeti posztjáról LT-be, Willst vagy Conklint?

shagi
shagi
Reply to  4Dchess
2020-04-24 20:05

Willst. Mivel Tua ugye balkezes, így egyetemen is vakoldalt védett. Mind1 lesz, ha átmozgatják LT-be, ott meg majd ha eljutunk a hosszabbításig, többet is elkérhet, ha olyan minőségi játékkal rukkol elő, amilyennek ígérkezik.

ahanem
ahanem
2020-04-26 13:02

elég gyorsan leszóltad Treadwellt… :(

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x