Connect with us

Szabadügynök

Az évtized lehúzása – Cardinals FA-értékelő

Steve Keim a liga egyik legrosszabb GM-e, amit jól mutat a Josh Rosen-ügy és David Johnson szerződése is (hogy csak a legutóbbi mellényúlásait említsük). Idén viszont minden lépése jónak tűnik, a DeAndre Hopkins-David Johnson cserével pedig megnyerte az idei versenyt, nincs a Cardinalsnál nagyobb nyertese a szabadügynökpiacnak.

 

 

A csapatnak nagyon sok pénze volt a szezon végén, ~65 millió dollárnyi cap space állt rendelkezésre. Cserébe persze a roster tele volt lyukakkal, gyakorlatilag nem volt olyan poszt, amire ne fért volna rá az erősítés és Keimet ismerve félő volt, hogy megint ámokfutást rendez: például megtartja Kenyan Drake-et és David Johnsont is, mondván drága futóból soha nem elég. Előbbi meg is történt (erről majd később), viszont DJ-t sikerült rásózni a Texansra, ráadásul nem is akárhogy!

 

Bill O’Brient húzták már le párszor korábban: a Dolphins két első kört kapott tőle egy top 20-as offensive tackle-ért (Laremy Tunsil), a Seahawks pedig úgy szerezte meg egy harmadik körért Jadeveon Clowney-t, hogy a Texans fizette a játékos fizetésének felét (7 millió dollárt). Az említett két eset ugyanakkor a közelében sincs annak a lehúzásnak, amit a Cardinals csinált: az Arizona a 10,2 millió dollárt kereső, padra szorult David Johnsont és egy második körös picket adott a legalább két első kört érő Hopkinért (illetve egy-egy negyedik körös pick gazdát cserélt). Csak hogy érzékeltessük, mennyire egyoldalú volt a csere:

 

  • a ligában egyetlen csapat sem volt, ami akár csak egy hátsó körös picket adott volna a szintén sokat kereső, és az elmúlt években DJ-nél jobban játszó Todd Gurley-ért, akit így kénytelen volt kivágni a Rams,
  • Gurley ezek után egy évre 6 millió dollárért írt alá,
  • Melvin Gordon két évre évi 8 millió dollárért szerződött a Broncoshoz,
  • Stefon Diggs, aki kategóriákkal Hopkins alatt van, egy 1/22-es, illetve egy negyedik, ötödik és hatodik körös pickért lett a Bills játékosa (illetve vele együtt egy 7. körös picket is veszített a Vikings).

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!