Connect with us

Draft

Az utolsó könnyen lehívható 5. éves opciók – a 2017-es class

Jövőre életbe lép az új CBA egyik legjelentősebb változtatása: minden lehívott 5. éves opció teljesen egészében garantált lesz, vagyis jól meg kell fontolni a döntést. Idén viszont még lehet lazábban kezelni a helyzetet, hisz csak sérülés esetén kell majd fizetni, ezt leszámítva még mindenki könnyedén elküldhető. Nézzük, a 2017-es class első köröseiből kik reménykedhetnek, avagy kik nem lettek bustok.

 

A következőkben 10-es skálán fogom jelezni az 5. éves opció lehívásának valószínűségét. Nullát kap értelemszerűen az, aki annyira rossz, hogy kizárt az opciójának lehívása, tízet pedig a no brainer sztárjátékos, akinek a megtartása borítékolható. Az opciók lehívásának határideje május 3.

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett, Edge
 Esély: 10/10

 

Garrettnek megkegyelmezett a liga, így a 2020-as szezonban ismét játszhat. Mivel jó eséllyel nem ver fejbe többé senkit sisakkal, más kihágása nem volt, így borítékolható az 5. opciója. A Browns talán legjobb védője, All-Pro szinten képes játszani (37 meccsen 37,5 sack), hamarosan 20+ milliót fog keresni (az opciója értéke 17+ millió dollár fog mozogni).

UPDATE: Lehívva.

bears 1/2 TRADE Chicago Bears
 Mitchell Trubisky, QB
 Esély: 0/10

Ellenérték: 1/3 + 3/67 + 4/111 + 2018/3. kör

 

A class egyik legnagyobb melléfogása, ráadásul még két harmadik és egy negyedik kör is ment miatta a kukába. Trubisky egy pocsék irányító, jó eséllyel a Jaguarsban egy negyed szezon alatt megbukó Nick Foles cseréje lesz a szezon kezdetén. Kizárt, hogy a Bears lehívja a ~24 millió dollárt érő opciót.

 

49ers 1/3 TRADE San Francisco 49ers
 Solomon Thomas, Edge
 Esély: 0/10

 

Újabb óriási bust, akiért még egy 5. körös picket is sokallt a többi csapat. Három év alatt csak két meccset hagyott ki, mégis csak 6 sacket jegyzett profiként.

 

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Leonard Fournette, RB
 Esély: 2/10

 

Ha nem is lett feltétlenül bust (volt két 1000 yardos szezonja), így sincs sok öröm a játékában. A Jaguars megpróbálta elcserélni, de senki nem akart érte 2. napos picket adni, ami sokat elmond a megítélésről. A piacon jó eséllyel 5-6 milliót kapna maximum, miközben az opciója 8,5 millió körül mozogna, ami nem túl nagy különbség, így nem zárható ki teljesen az opció lehívása, főleg ha sikerülne elcserélni még május 3 előtt.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Corey Davis, WR
 Esély: 2/10

 

2018-ban úgy tűnt, hogy végre beváltja a hozzá fűzött reményeket, de a tavalyi éve megint középszerű lett. Három év alatt egyszer sem lépte át az 1000 yardos határt, nem több egy WR2-3-nál, nem érdemli meg a 15-16 milliós opciót.

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!