Connect with us

Szabadügynök

Cousins újratöltve – Vikings FA-értékelő

Megkötözött kézzel nehéz csodát tenni. A Vikingsnak komoly változtatásokat kellett meglépnie azért, hogy egyáltalán 2020-ra össze tudjon rakni egy 53 fős csapatot. A keret egyfelől megújulni látszik és talán elindul egy generációváltás is. A 14 draft pick könnyen az alapját adhatja a következő évek csapatának és pár öregedő sztárt is sikerült fiatalabbra cserélni. 

Távozók

Nagyon nehéz helyzetben volt Rick Spielman general manager a 2020-ast keret kialakítása előtt. Rengeteg fontos játékosnak járt le a szerződése, miközben annyi cap space sem volt, hogy az újoncokat le tudja majd igazolni a csapat.

Lejáró szerződésűek

Laquon Treadwell kora egyik legnagyobb bustja lett, így nem is fájt túlságosan a távozása, de még így is megemlítendő, hisz a csapat harmadik számú elkapója volt. A védelemből ugyanakkor sokkal fontosabb emberek szerződése futott ki. Everson Griffen évek óta a liga legjobb pass rusherei között van, és bár 2018-ben volt egy kis mentális betegsége, ebből semmi sem látszódott a 2019-es teljesítményén. Griffenen túl lejárt a csapat 3. számú puss rusherének, Stephen Weatherlynek a szerződése, amivel csak tovább romolott az egység. A legnagyobb veszteséget azonban a secondary szenvedte. Waynes és Alexander a kezdők, míg Kearse és Sendejo a cseresor hasznos tagjai voltak. Ez négy sokat játszó defensive back, köztük két fiatal és egyértelműen a csapat alapját adó CB-vel.

Kivágva

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások