Connect with us

Szabadügynök

Egy óriási hülyeség, de amúgy oké – Lions FA-értékelő

Utolsó esélyét kapta meg idén a detroiti Patriots-way: ha nem jön össze minimum a rájátszás, akkor Matt Patricia és Bob Quinn is repül. A győzelem kötelező, de a csapat egész jó FA-t tolt és a draft is biztatónak tűnik. Persze tavaly is így volt, aztán egy 1/3-as szezon lett a vége.

 

A Lions jól állt anyagilag a piac nyitása előtt, a 47 millió dollár sok mindenre elég lett volna. Ráadásul Damon HarrisonDevon Kennard és Ricky Wagner kivágásával, illetve Darius Slay elcserélésével további 28 millió dollárral nőtt a csapat cap space-e.

 

A fenti névsor elég ütős, konkrétan négy kezdőről van szó, de mindegyik lépés érthető. Harrison játéka tavaly nagyon visszaesett, a kivágása óta nem is talált magának csapatot, az sem kizárt, hogy a liga egykori legjobb nose tackle-je visszavonul. Wagner sem váltotta meg a világot, sérülések is hátráltatták, a Packers mindössze 5,5 milliós fizetésért szerződtette, majdnem fele annyit keres, mint Detroitban.

 

Némileg hasonló volt a helyzet Slay-jel is. Az amúgy top 10-es corner az elmúlt két évben középszerű teljesítményt nyújtott, szinte soha nem volt 100 százalékos, ráadásul egyre többször hepciáskodott a média előtt és még top 1 fizetést is szeretett volna magának. Az utóbbi idők Slayével csak a baj volt, az érte kapott 3. és 5. körért, plusz a 10,5 millió dollárnyi cap space-ért abszolút megérte elcserélni.

 

A fenti négyesből egyedül Kennardért kár, az elmúlt két évben 14 sacket gyűjtött, a csapat legjobb linebackere volt. Egyedül az menti a helyzetet, hogy egy jobb játékos érkezett a helyére.

 

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!