Connect with us

Prémium cikkek

Egyet előre, kettőt hátra? – Falcons FA-értékelő

A Falconsnak mindenképp bizonyítania kell, hogy a tavalyi év egy véletlen kisiklás volt részükről, de a fejlődéshez erősítés kell, ráadásul a csoport is váratlanul tovább keményedett Tom Brady érkezésével.

 

Az Atlanta rettentően kevés mozgástérrel vágott neki a piacnak, így várható volt, hogy sok játékos áldozatául esik a tisztogatásnak, de még így is tudtak meglepetést okozni. Devonta Freeman és Ty Sambrialo kivágását prognosztizálni lehetett, de Desmond Trufant távozása már sokkal meglepőbb lépés volt.

 

A túlfizetett futó hosszabbításával egyértelműen mellélőtt a csapat és hajlandóak voltak most vállalni a dead money-t is, csak ne kelljen cipelni a szerződését. Trufant esetében annyiban érdekesebb a helyzet, hogy fontosabb poszton játszik és rajta kívül nem is igazán volt tapasztalt, bizonyított játékos a poszton, de úgy tűnik, hogy a teljes tisztogatás mellett döntött a csapat, ebbe pedig nem fért bele Trufant szerződése sem.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A kivágásokon kívül lehetett sejteni, hogy Austin Hooper sem Atlantában lesz a legjobban fizetett tight end és bármekkora lyukat is hagyott maga mögött a távozása, jó döntés született. Beasley, Campbell (bár ő lehet megért volna annyit, amennyit kapott új csapatától) és Schweitzer pedig valószínűleg csak akkor maradt volna a csapatnál, ha nagyon minimál szerződésben meg tudtak volna egyezni, de mindhárman jobb ajánlatokat kaptak a piacról.

 

A szűkös lehetőségekhez képest így a piac nyitásához érve, minimális levegőhöz jutott a csapat és számomra kisebb meglepetésre jól be is vásárolt. A legtöbb pénzt arra a posztra áldozták, amely évek óta problémás a csapatnál és sehogy sem sikerült eddig befoltozni. Most végre mélyen a zsebükbe is nyúltak, de számomra kétes megítélésű az üzletük.

 

Dante Fowler érkezett évi 16 millió dollárért, ami szép kis summa a játékos számára. Kétségtelen, hogy jó Edge rushert nem találni minden bokorban és rendesen meg kell fizetni a jobb képességű játékosokat, de valóban Fowler lenne az, aki megváltást hoz Atlantába? A Jaguarsnál egyértelműen becsődölt, majd a Ramsnél már szebb éveket hozott le, de brutálerős defensive line tagjaként szerepelt és inkább a korrekt teljesítményhez volt közel, mint a kiemelkedőhöz. Én ilyen szűkős anyagi helyzetben nem egy ilyen rizikós, keveset bizonyított játékosba fektettem volna ennyi pénzt, az biztos.

 

 

 

A defensive line erősítésének érdekében hosszabbítottak még Tyeler Davisonnal és Allen Bailey-vel is viszonylag csapatbarát összegért. Értékelem, hogy erősíteni akarták ezt a szegmenst, valamint az értékes kiegészítőieket nem akarták elengedni, de Fowler szerződésével nem vagyok túlságosan megelégedve.

 

Kicsit más vizekre evezve, Freeman kivágása után hirtelen villámcsapásként érkezett a hír, hogy a Ramstől kivágott Todd Gurley-t leigazolta a csapat, de miután kijöttek a szerződésrészletek, már valamelyest érthető volt a döntés. A korábbi elsőkörös futó egy évre érkezett 5 millió dollárért, ami vállalható kockázat, bár itt megint úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül egy ilyen szűkös mozgástérrel rendelkező csapatnak kell egy ilyet bepróbálni. Mindenesetre ha Gurley sérülései nem tesznek keresztbe, akkor ez egy gyümölcsöző házasság kezdete is lehet.

 

Maradva a támadósornál, egy cserét eszközöltek a tight end sorban is, a már említett Hooper helyére egy trade után Hayden Hurst érkezett Baltimore-ból. Hurst sokkal olcsóbb megoldás, de cserébe passzjátékoknál kevésbé bevonható és picket is kellett érte áldozni. Az kétségtelen, hogy nem szabadott elhanyagolni a posztot, miután tavaly végre szépen virágzott Ryan és Hooper házassága. Érkezett még célpontnak Laquon Treadwell teljesen minimális összegért, ezzel pedig a Falcons fel tud küldeni olyan kezdő támadósort, ahol mind a 11 játékos elsőkörös volt korábban. Treadwell esetében több jót nem is tudok elmondani, de az egy éves szerződés mutatja, hogy az Atlanta sem feltétlen bízik benne.

 

Ami tetszik a Falcons részéről, hogy igyekeztek tisztogatni és nem ijedtek meg bevállalni nagyobb dead moneyt is ennek érdekében, ugyanakkor ezzel újabb lyukakat ütöttek a rosteren, pénzük meg nem nagyon volt ezeket foltozni. Fowler megszerzése kettős érzelmeket vált ki belőlem, szerintem kicsit túlfizették, de az edge poszt régi probléma a csapatnál, a legnagyobb sztárokra esélyük sem volt, kisebb névre meg nem lett volna értelme költeni.

 

A piac után egyértelmű hiányposzt maradt a corneerback, ahol most nem hogy három kezdő játékosuk nincs, de egyelőre talán egy, Oliver személyében. Campbell távozásával a linebacker sor is üres Jones mellett és Fowler érkezése ellenére én a passzsiettetés mellett sem mennék el elégedetten. A támadófal elvileg megvan, de láthattuk tavaly, hogy nem feltétlenül tudják hozni az elvárt szintet, jó kérdés mi a csapat álláspontja ezzel a csapatrésszel kapcsolatban.

 

Alapvetően Fowler kivételével jó dealeket kötöttek, de kisebb vagy rizikós játékosok érkeztek, így ez talán kevésbé értékelhető. Ellenben szépen szabadítottak fel pénzt, de új lyukak bevállalásával tették mindezt. Nehéz ennyi „de” mellett jó szájízzel otthagyni ezt a piacot a Falcons részéről, és én sem tudom.

Értékelés: C+

 

[/ppp_patron_only]

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
juicelandry
juicelandry
2020-04-02 08:46

Az örök elégedetlen….Nincs futód és egy hometown guynak, – aki még mindig top közeli futó- hozzá vágsz 5 milkát, ami ebben a kategóriában nagyon nem sok. Erre “bár itt megint úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül egy ilyen szűkös mozgástérrel rendelkező csapatnak kell egy ilyet bepróbálni.” :D Lamar Millerek, meg McCoyok 3-4 milláért jobbak lettek volna? Atyámat :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  juicelandry
2020-04-02 09:28

Nem, de vagy nem vágom ki a meglévő futómat rengeteg dead money mellett vagy ha már megtettem akkor nem hozok egy másik ilyet akinek még térde sincs igazából.

Amugy meg B-t adtam erre m egy próbát megér, de amugy nincs egyetlen CB sem a csapatodban addig nem a futoknak adnek 5 milliokat se (osstesen meg 10 millio felett)

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2020-04-02 09:28

(plusz a 3-4. körben találsz olyan futót 7-800 ezerért, mint a jelenlegi Gurley. Senki sem mondta hogy még szarabb Lamar Millereket meg McCoyokat kell megfizetni :D )

Rpi
Rpi
Reply to  katonadani
2020-04-02 17:13

3. meg 4. korös tucat futókból van egy rakat Atlantában. Mondjuk Gurley felesleges, mert Koetter még Elliottal meg CMC-vel se tudna mit kezdeni, de na. :D

juicelandry
juicelandry
Reply to  Rpi
2020-04-03 08:48

Ugyan így látom….Itonál, meg Hillnél, sokkal nagyobbat domborítana egy 3.,4. körös RB :D Behúznak egy CB-t (aka CJ) akkor meg majd jön a F+-, hogy hát ide meg az EDGE hol marad? :D

Rpi
Rpi
Reply to  Leonidasz007
2020-04-02 17:13

Van Oliver, Blidi, Sheffield, Rico is az lesz szerintem, mert Kazi nagyobb spíler FS-ben, meg jön egy 2. vagy 3. körös valaki a draftról..amíg nem lesz rendes passrush, úgyis mindegy.
Freemant el kellett volna tradelni a Lionsba, amíg kellett nekik..

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Rpi
2020-04-02 17:34

És ez a CB sor hova lehetne jó, az XFL-be? :D Breesek, Bradyk dobalnak Thomasoknak, sanderseknek, evanseknek es godwinoknak. Hogy fogja ez a CB sor kicsit is megallitani oket? Sztem az most nagyobb need mint az edge. Persze az sem artana. A lenyeg h nem futo m abbol aztan ahogy dani is mondja eleg egy 3. Koros v egy Kisebb nev is max 2 millioert. Ettol fuggetlenul tartom h egy probat meger de masra koltottem volna.

Rpi
Rpi
Reply to  Leonidasz007
2020-04-02 17:40

Úgy, hogy nem döntik rájuk a falat, Winston is szarrá dobálta ezt a CB sort úgy, hogy Tru is megvolt. 😂😂😂 Szóval szerintem nem lett rosszabb a CB sor. 😀😀

juicelandry
juicelandry
Reply to  Leonidasz007
2020-04-03 08:48

Btw, egy cca 2 éve megy a “Freeman nem az a szint” – bullshit, most, hogy kivágod tökösen, akkor meg, “a barmok mennyi dead money”. Gurley továbbra is 5 miska, nem értem mi az az ennyiért szöveg. :D Nekem itt nem a tényekkel van bajom, hanem azzal, hogy kicsit összevissza az egész értékelés :D Csinláták is amit “vártak” de, az ő anyjukat, hogy tényleg keverték az állóvizet :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  juicelandry
2020-04-03 19:35

Hát kevert érzéseket is okozott ez az FA idoszak. És így van, tökösen kivagtak a sokat kereso futojukat majd azert elkoltottek meg egy kozeoesen nagy osszehet egy masik risky futora. Ez a jet move igy eleg kerdojeles. Vagy kivagjak fremmant vegre es akkor megprobalkoznak nullkilometeres futokkal de ingyen kvazi v megtartjak freemant. A gurley move szinten ha sterilen magaban lenne akkor lehet tetszene, m ennyit talan meger kockaztatni, de pont a falcons eseteben ezt nem tudom csak pozitiv hanggal fogadni

ahanem
ahanem
Reply to  juicelandry
2020-04-02 21:26

Ito és Hill Ollisonnal kiegészülve simán elég lett volna, inkább bal Guardot kellett volna hozni.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x