Connect with us

Draft

FK Mock Draft 7.0 – Bónusz második körrel!

Unjátok már a hagyományos mockokat? Ha nem, akkor már nem kell sokat várnotok a final mockjainkhoz, viszont ha igen, akkor most összeraktunk egy olyan változatot, ahol egyrészt nem jósolni próbálunk, hanem mi négyen (Chester, Patrik, Bálint, Dani) felosztjuk a 32 csapatot, beülünk a general managerek székébe, és nekilátunk a draftnak. Cserék lesznek bőven, ráadásul megtoldottuk egy második körrel is a mockot, így 64 picket élvezhettek végig! 

Nézzük a szabályokat:

Virtuálisan összeültünk négyen (#stayhome), a csapatok random sorsolása helyett pedig felosztottuk a divíziókat, így a két északi csoport 4-4 csapata lett chesteré, dél Bálinté, nyugat Patriké, kelet pedig az enyém, ezzel nagyjából ugyanannyi pickkel rendelkeztünk a két kör során 1-1 eltéréssel. Cserélni lehetett, meg is tettük jó sokszor. A mock alapja pedig az volt, hogy mi mit csinálnánk a csapatok helyében, tehát most nem jósolni próbáltunk.

A pickekhez mindig az írt először, aki húzta az adott játékost, majd a többiek reagálhattak alatta, ha volt hozzáfűznivalójuk.

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

chester: Nem hallgattam meg ajánlatokat, Zac Taylor megérdemli, hogy az általa kiválasztott irányítóval kezdje meg az érdemi munkát a Bengalsnál.

 1/2 Washington Redskins
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Dani: Azt hiszem megleptem a többieket ezzel a pickkel és ugyan egyáltalán nem gondolom, hogy a valóságban van erre esély, én ezt tenném. Haskinsben nem hiszek, ellenben Tuában igen, ez pedig pont elég ahhoz, hogy másoljam a tavalyi Cardinalst.

chester: Meglepett Dani döntése, de igazából amint beírta a pickjét, egyből néztem melyik csapatommal tudnám elcsaklizni Haskinst, de egyikkel sem. Egyébként szürreális lenne egymás után kétszer megélni egy Josh Rosen-sztorit.

 1/3 Detroit Lions
 Chase Young
 EDGE, Ohio State

chester: Alapvetően a coverage > pass rush elvet támogatom, de Young és a második körös edge-ek között nagyobb szakadék van, mint az Okudah és a második körös cornerek között. Árultam egyébként a picket, de senki nem akart jönni, Dani elrontott mindent.

Dani: Igen, a Redskins-Tua pick miatt sokáig kellett várnunk az első cserére és több csapat tervét is elrontottam. A Lions pedig érdekes kérdés előtt állna, ha Okudah és Young is a boardon lenne.

 1/4 New York Giants
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Dani: Ahogy a Redskins pickemre, úgy szerintem erre sincs sok esély, Gettleman nem fogja értékelni a CB-ket annyira, azonban itt továbbra is arról van szó, hogy én mit csinálnék. Okudah a legjobb prospect a boardon, a második legjobb non-QB a drafton, ráadásul nagyon fontos poszton is játszik. BPA alapon is tökéletes húzás, ráadásul ugyan tavaly érkezett DeAndre Baker az első kör végén, én benne tavaly sem láttam igazán sokat, nem is mutatott sok jót újoncként, így hiányposztnak is tekintem. Tehát az idén igazolt Bradberry mellé elhoznám Okudah-t, így egy borzasztóan erős CB-sorom lenne.

chester: Sosem lehet elég sok cornered, így én adom ezt a választást!

 1/5 Miami Dolphins
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Dani: Tuáért nem sikerült cserélni, Herbertet vagy Love-ot pedig itt nem vinném el, annyira nem tartom őket jónak. Így tehát elkezdem erősíteni a támadófalat a legjobb OT-val a classból.

 1/6 Los Angeles Chargers
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Patrik: Gondolom mindenki irányítót várna, főleg ha nem kell cserélni sem érte, de én nem tartom olyan jó prospectnek Herbertet (Love-ot és a többieket sem), hogy top10-es picket adjak értük. Ez a csapat szinte készen van, a két igazán nagy hiányposzt a támadófal széle és a QB. Jelen esetben támadófalemberből találunk is olyat, akire érdemes áldozni egy ilyen erős picket, ráadásul szerintem Wirfs a legjobb a classban. Tudom, hogy irányító nélkül egy csapat sem megy semmire, de egy ilyen jó csapatnál azt éreztem volna pazarlásnak, ha Herberttel szenvednek évtizedekig. Taylorral pedig esetleg még meg lehet próbálni a tankolást is.

katonadani: Így le lehetne igazolni Cam Newtont a kezdőbe.

chester: Nekem tetszik, de Simmonsra számítottam.

TRADE 1/7 Cleveland Browns
Andrew Thomas
OT, Georgia
  • Panthers adja: 1/7
  • Browns adja: 1/12 + 3/97 + 6/187

chester: A draftokat tekintve a BPA filozófiát tartom célravezetőbbnek, ez alól kivételt képez az olyan egyértelmű need, mint ami a Brownsnál van. Kell egy stabil OT, aki már első naptól fogva kezdhet Mayfield előtt. Thomas az utolsó ilyen, Bectonban egyáltalán nem hiszek.

katonadani: Én Bectonban is hiszek, de jó ötlet volt a Brownsszal felcserélni, mert lehet, hogy egyik sem maradt volna bent, mire sorra kerülnek.

1/8 Arizona Cardinals
Isaiah Simmons
Defense, Clemson

Patrik: A Hopkins trade előtt egyételmű lett volna az elkapó választás és CeeDee Lamb. A csere után azonban már luxus lenne, kiadni egy ilyen magas picket egy Hopkins lightra/klónra, de kizárni azért nem lehet. A támadósor így szép lassan kész van, már csak a támadófalban vannak kérdések. A négy legjobb OT-ből hármat elcsakliztak, Becton pedig kicsit lutri nekem, így inkább a védelembe húztam. Méghozzá nem is akárkit, hanem az utóbbi évek egyik legsokoldalúbb playmakerét.

 TRADE 1/9 New York Jets
 Mekhi Becton
 OT, Louisville
  • Jaguars adja: 1/9 + 5/165
  • Jets adja: 1/11 + 3/79

Dani: Gyorsan kimentek a tacle-ök, lépnem kellett, mert akár a Jaguars, akár a Panthers is vihette volna, ráadásul felcserélhetett volna például a Buccaneers is, én pedig nem akartam lemaradni a top OT-k egyikéről, mert katasztrófa ez a fal jelenleg.

chester: Én Dani helyében vártam volna egy elkapóra a helyemen, jobb választás mint Becton.

 TRADE 1/10 Denver Broncos
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma
  • Panthers adja: 1/10
  • Broncos adja: 1/15+3/77

Patrik: Korábbi mock draftok alatt kifejtettem, hogy Elway szerintem nem jön fel, főleg nem egy elkapóért. Én azonban nem Elway vagyok és minden lehetséges eszközzel segíteni próbálok Locknak. Egy harmadik kör közepét simán beáldozok ennyi pickből és akkor már kiválasztom az általam legjobbnak vélt elkapót, ő pedig CeeDee Lamb. Segítette a hozzáállásom, hogy nagyon úgy haladtak a dolgok, hogy 1/15-ön nem maradt volna benn a három legjobb elkapóból egyik sem, az így elérhető opciók pedig nem tetszettek maradéktalanul.

Dani: Tetszik a feltrade, mondjuk én inkább Jeudyt vittem volna, vagy akár még Ruggst is Lamb előtt.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!