Connect with us

Draft

FK Mock Draft 7.0 – Bónusz második körrel!

Unjátok már a hagyományos mockokat? Ha nem, akkor már nem kell sokat várnotok a final mockjainkhoz, viszont ha igen, akkor most összeraktunk egy olyan változatot, ahol egyrészt nem jósolni próbálunk, hanem mi négyen (Chester, Patrik, Bálint, Dani) felosztjuk a 32 csapatot, beülünk a general managerek székébe, és nekilátunk a draftnak. Cserék lesznek bőven, ráadásul megtoldottuk egy második körrel is a mockot, így 64 picket élvezhettek végig! 

Nézzük a szabályokat:

Virtuálisan összeültünk négyen (#stayhome), a csapatok random sorsolása helyett pedig felosztottuk a divíziókat, így a két északi csoport 4-4 csapata lett chesteré, dél Bálinté, nyugat Patriké, kelet pedig az enyém, ezzel nagyjából ugyanannyi pickkel rendelkeztünk a két kör során 1-1 eltéréssel. Cserélni lehetett, meg is tettük jó sokszor. A mock alapja pedig az volt, hogy mi mit csinálnánk a csapatok helyében, tehát most nem jósolni próbáltunk.

A pickekhez mindig az írt először, aki húzta az adott játékost, majd a többiek reagálhattak alatta, ha volt hozzáfűznivalójuk.

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

chester: Nem hallgattam meg ajánlatokat, Zac Taylor megérdemli, hogy az általa kiválasztott irányítóval kezdje meg az érdemi munkát a Bengalsnál.

 1/2 Washington Redskins
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Dani: Azt hiszem megleptem a többieket ezzel a pickkel és ugyan egyáltalán nem gondolom, hogy a valóságban van erre esély, én ezt tenném. Haskinsben nem hiszek, ellenben Tuában igen, ez pedig pont elég ahhoz, hogy másoljam a tavalyi Cardinalst.

chester: Meglepett Dani döntése, de igazából amint beírta a pickjét, egyből néztem melyik csapatommal tudnám elcsaklizni Haskinst, de egyikkel sem. Egyébként szürreális lenne egymás után kétszer megélni egy Josh Rosen-sztorit.

 1/3 Detroit Lions
 Chase Young
 EDGE, Ohio State

chester: Alapvetően a coverage > pass rush elvet támogatom, de Young és a második körös edge-ek között nagyobb szakadék van, mint az Okudah és a második körös cornerek között. Árultam egyébként a picket, de senki nem akart jönni, Dani elrontott mindent.

Dani: Igen, a Redskins-Tua pick miatt sokáig kellett várnunk az első cserére és több csapat tervét is elrontottam. A Lions pedig érdekes kérdés előtt állna, ha Okudah és Young is a boardon lenne.

 1/4 New York Giants
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Dani: Ahogy a Redskins pickemre, úgy szerintem erre sincs sok esély, Gettleman nem fogja értékelni a CB-ket annyira, azonban itt továbbra is arról van szó, hogy én mit csinálnék. Okudah a legjobb prospect a boardon, a második legjobb non-QB a drafton, ráadásul nagyon fontos poszton is játszik. BPA alapon is tökéletes húzás, ráadásul ugyan tavaly érkezett DeAndre Baker az első kör végén, én benne tavaly sem láttam igazán sokat, nem is mutatott sok jót újoncként, így hiányposztnak is tekintem. Tehát az idén igazolt Bradberry mellé elhoznám Okudah-t, így egy borzasztóan erős CB-sorom lenne.

chester: Sosem lehet elég sok cornered, így én adom ezt a választást!

 1/5 Miami Dolphins
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Dani: Tuáért nem sikerült cserélni, Herbertet vagy Love-ot pedig itt nem vinném el, annyira nem tartom őket jónak. Így tehát elkezdem erősíteni a támadófalat a legjobb OT-val a classból.

 1/6 Los Angeles Chargers
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Patrik: Gondolom mindenki irányítót várna, főleg ha nem kell cserélni sem érte, de én nem tartom olyan jó prospectnek Herbertet (Love-ot és a többieket sem), hogy top10-es picket adjak értük. Ez a csapat szinte készen van, a két igazán nagy hiányposzt a támadófal széle és a QB. Jelen esetben támadófalemberből találunk is olyat, akire érdemes áldozni egy ilyen erős picket, ráadásul szerintem Wirfs a legjobb a classban. Tudom, hogy irányító nélkül egy csapat sem megy semmire, de egy ilyen jó csapatnál azt éreztem volna pazarlásnak, ha Herberttel szenvednek évtizedekig. Taylorral pedig esetleg még meg lehet próbálni a tankolást is.

katonadani: Így le lehetne igazolni Cam Newtont a kezdőbe.

chester: Nekem tetszik, de Simmonsra számítottam.

TRADE 1/7 Cleveland Browns
Andrew Thomas
OT, Georgia
  • Panthers adja: 1/7
  • Browns adja: 1/12 + 3/97 + 6/187

chester: A draftokat tekintve a BPA filozófiát tartom célravezetőbbnek, ez alól kivételt képez az olyan egyértelmű need, mint ami a Brownsnál van. Kell egy stabil OT, aki már első naptól fogva kezdhet Mayfield előtt. Thomas az utolsó ilyen, Bectonban egyáltalán nem hiszek.

katonadani: Én Bectonban is hiszek, de jó ötlet volt a Brownsszal felcserélni, mert lehet, hogy egyik sem maradt volna bent, mire sorra kerülnek.

1/8 Arizona Cardinals
Isaiah Simmons
Defense, Clemson

Patrik: A Hopkins trade előtt egyételmű lett volna az elkapó választás és CeeDee Lamb. A csere után azonban már luxus lenne, kiadni egy ilyen magas picket egy Hopkins lightra/klónra, de kizárni azért nem lehet. A támadósor így szép lassan kész van, már csak a támadófalban vannak kérdések. A négy legjobb OT-ből hármat elcsakliztak, Becton pedig kicsit lutri nekem, így inkább a védelembe húztam. Méghozzá nem is akárkit, hanem az utóbbi évek egyik legsokoldalúbb playmakerét.

 TRADE 1/9 New York Jets
 Mekhi Becton
 OT, Louisville
  • Jaguars adja: 1/9 + 5/165
  • Jets adja: 1/11 + 3/79

Dani: Gyorsan kimentek a tacle-ök, lépnem kellett, mert akár a Jaguars, akár a Panthers is vihette volna, ráadásul felcserélhetett volna például a Buccaneers is, én pedig nem akartam lemaradni a top OT-k egyikéről, mert katasztrófa ez a fal jelenleg.

chester: Én Dani helyében vártam volna egy elkapóra a helyemen, jobb választás mint Becton.

 TRADE 1/10 Denver Broncos
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma
  • Panthers adja: 1/10
  • Broncos adja: 1/15+3/77

Patrik: Korábbi mock draftok alatt kifejtettem, hogy Elway szerintem nem jön fel, főleg nem egy elkapóért. Én azonban nem Elway vagyok és minden lehetséges eszközzel segíteni próbálok Locknak. Egy harmadik kör közepét simán beáldozok ennyi pickből és akkor már kiválasztom az általam legjobbnak vélt elkapót, ő pedig CeeDee Lamb. Segítette a hozzáállásom, hogy nagyon úgy haladtak a dolgok, hogy 1/15-ön nem maradt volna benn a három legjobb elkapóból egyik sem, az így elérhető opciók pedig nem tetszettek maradéktalanul.

Dani: Tetszik a feltrade, mondjuk én inkább Jeudyt vittem volna, vagy akár még Ruggst is Lamb előtt.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 1/11 Jacksonville Jaguars (from Jets)
 CJ Henderson
 CB, Florida

Bálint: Annak ellenére is esélyes a hátracsere a Jaguars részéről, hogy van még egy első körös választásuk, hiszen erre a rosterre ráfér, hogy fel legyen duzzasztva tehetségekkel, mert az elmúlt időben sokat veszítettek. Nekem itt ez a választás egy álom szcenárió, Henderson egy nagyon jó cover corner, akit már az első napon be lehet dobni a mély vízbe. Persze, meg fog égni, de nagyon magas szintet fog képviselni ebben a Jags DB-sorban.

Dani: Nem lepne meg, ha a valóságban is ez a pick jönne a Jaguarsnál.

 1/12 Oakland Raiders
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama

Patrik: Nincs igazán magyarázni való, a Raiders egyik legnagyobb hiányposztja az elkapó, Jeudy pedig talán a class legjobbja, de mindenképpen a kettő legjobb közül az egyik. Carrnak elképesztő szüksége van egy ilyen játékosra.

 TRADE 1/13 Atlanta Falcons
 K'Lavon Chaisson
 EDGE, LSU
  • 49ers adja: 1/13 + 5/156
  • Falcons adja: 1/16 + 3/77 + 4/143

Bálint: Még Dante Fowler érkezése mellett is óriási szükség van a passzsiettetés ráncfelvarrására, ezért sürgettem a felcserét, nem mertem kockáztatni, hogy a csoportriválisok kihúzzák előttem vagy feljöjjön mögülem a Cowboys. Chaisson egy óriási plafonnal rendelkező edge rusher, aki LSU-játékosként magasan szerepel a Falcons boardján. Az én szememben ő lesz az, aki megtöri az elsőkörös pass rusherek átkát a Falconsban és nemcsak ideig-óráig hoz majd kimagasló teljesítményt.

Dani: Nehéz helyzetben van a Falcons, ha Henderson hamar kimegy, mert 1/16-ra épp lemaradhatnak róla, Chaissonról és Kinlaw-ról is. Én mondjuk lehet bekockáztattam volna inkább, hogy a helyemen elérhető lesz az egyik.

chester: Ez szerintem olyannyira reális lett, hogy a való életben is megtörténhet.

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Derrick Brown
 iDL, Auburn

Bálint: Sokat nem gondolkodtam ennél a választásnál, illetve csak annyit, hogy az adott poszton belül ki legyen a választás. Tampában bajnokcsapat épül, a védőfal belseje viszont lyukas, kell az erősítés egy elit tehetséggel. Brown pedig itt BPA alapon egy óriási húzás, első napos kezdő, aki sokat fog dobni a futás ellen védekezésen és a belső passzsiettetésen is.

Dani: Nem illett volna jobban Vea mellé Kinlaw?

 1/15 Carolina Panthers (from Broncos)
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

Bálint: Nálam a tankolás és az alapoktól induló szisztematikus építkezés a cél a Panthersszel, ezért mozogtam hátra a csapattal. Gazdagodtam egy extra harmadik körrel és egy nagyon kiemelkedő karakterű, hihetetlenül tehetséges védővel, akit imádni fog az öltöző. Tudásban még nem tart ott, mint Brown, de könnyen túlszárnyalhatja őt, óriási benne a potenciál. Nem ma kell nyernie a csapatnak vele, a következő években kell kihozni belőle a vadállatot, ez is egy szempont volt nálam.

chester: Nagyon jól járna a Panthers egy ilyen forgatókönyvvel, bár ez attól függ ki maradna nekik a blue chip játékosokból az eredeti helyükön.

 1/16 San Francisco 49ers (from Falcons)
 Henry Ruggs
 WR, Alabama

Patrik: A 49ers esetében húztam egy merészét, mert Ruggs még benn volt, de úgy gondoltam, hogy ha pár helyet okosan hátra mozgok, akkor még elérhető lehet és értékes pickeket is szerezhetek. Volt némi szerencsém ezt beismerem, de végül ugyanazt húztam, akit az eredeti helyen is.

Dani: Nagyon mérges voltam, hogy nem tudtam feljönni az Eaglesszel az előző három pick valamelyikére Ruggsért.

 TRADE 1/17 New England Patriots
 Justin Herbert
 QB, Oregon
  • Cowboys adja: 1/17
  • Patriots adja: 1/23 + 3/87

Dani: Én nem hiszek Stidhamben és azt sem gondolom, hogy rá tudnám venni Belichicket egy maximum egy győzelmes szezonra, meg jobb is annál a csapat azért, szóval a tankolás is kilőve. A Herbert-Love duót ugyan nem tartom top prospectnek, biztos franchise irányítónak, de mégis több van bennük, mint a többi idei delikvensben, ebben a kettőben legalább látok valami lehetőséget. A választott pedig Herbert, kicsit jobban el tudom képzelni McDaniels alatt, mint Love-ot.

A Cowboys is az én csapatom volt, így azt is indoklom gyorsan: az első 16 pick után éreztem egy nagyobb szakadékot a tehetségek közt, annyira nem ragaszkodtam sem Fultonhoz, sem Gladney-hez, sem McKinney-hez (rajtuk gondolkodtam), hogy ne lehessen elengedni őket egy plusz harmadik körös pickért cserébe. Nem egy óriási ellenérték, de itt egyik játékossal sem lettem volna maradéktalanul elégedett.

chester: Ha ez a való életben is megtörténne, akkor nem fog habozni a Pats és felmegy. De még lehet korábbi helyre is, ha Herbert kicsúszik a 10-ből

Bálint: Hú, ez spicy, de nagyon tetszik. Szerintem karakterre jobban illik Herbert a Patsbe, mint Love. Izgalmas húzás ez, szépen rázza fel ezt a mockot.

Patrik: Akkor én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszik ez a húzás. Herbert szerintem egy unalmas fazon és nincs is benne semmilyen potenciál. A Patriots nem egy közepesen jó csapat akar lenni hosszú távon, hanem kis gödör után visszatérni az elitbe. Herbert vezetésével ez nem hiszem, hogy meg fog történni.

 1/18 Miami Dolphins
 Jordan Love
 QB, Utah State

Dani: És akkor a Dolphins is megtalálja az irányítóját és el lehet kezdeni köré építkezni. Egy stabil left tackle-je már van az 1/5-nek köszönhetően, de van még pár lépés a tarsolyban ebben a mockban.

 1/19 Las Vegas Raiders
 Kristian Fulton
 CB, LSU

Patrik: Másik égető hiányposzt, legjobb elérhető játékos a poszton, nem igazán érdemel ez a pick sem sok magyarázatot. A Raiders számára igy álomszerű lett az első kör.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Denzel Mims
 WR, Baylor

Bálint: Összeszorított fogakkal imádkoztam, hogy a Raiders ne vigye ki előttem Mimst, mert akkor bizony nagyon bosszús lettem volna, hiszen a Henderson húzásnál az volt a tervem, hogy Mims jön második választásként. Én nagyon magasan jegyzem őt, nem tartom túlzónak a 20. picket, mert egy kiváló tudású, tehetségű és magas plafonnal rendelkező játékosról beszélünk, aki egy jobb Minshew szezonnal könnyen ott kopogtathat az OROY-cím ajtaján.

chester: IMÁDOM! Én is azt várom, hogy a Jaguars fog vinni egy elkapót az első körben, hiába kéne szinte egy komplett védelmet építeni Floridában.

 1/21 Philadelphia Eagles
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Dani: Próbáltam felcserélni Ruggsért az 1/13-tól folyamatosan, de nem tudtam, illetve a második körös pickem nem voltam hajlandó beáldozni. Így a Mims-Jefferson duón gondolkodtam, Bálint pedig eldöntötte a kérdést eggyel feljebb.

 1/22 Minnesota Vikings
 Jeff Gladney
 CB, TCU

chester: Mike Hughes az egyetlen épkézláb CB a rosteren, ez nem maradhat így.

Bálint: Zimmer ilyen cornerekkel álmodik, mint Gladney. Egy igaz “dawg”, nagyon tetszik a mentalitása. Borzasztó jó erősítés lesz a Vikignsban.

 TRADE 1/23 Baltimore Ravens
 Xavier McKinney
 S, Alabama
  • Cowboys adja: 1/23
  • Ravens adja: 1/28 + 3/106 + 4/134

chester: A Ravens három draftpicket birtokol az első két körben, belefér, hogy beáldozzon pár későbbi cetlit egy felmozgásért. Ezzel ugyanis teljessé vált a secondary, ami egy passzorientált ligában nem kis fegyvertény.

Dani: Másodszor is hátracseréltem a Cowboysszal, mivel kiment a Fulton-Gladney páros, akiket vittem volna. Ráadásul begyűjtöttem még két picket, az egyik ráadásul még éppen 3. körös, így a Patriots-trade-del együtt a második napra lett 4 pickem (még ha most nem is tudok belőle hármat felhasználni).

 1/24 New Orleans Saints
 Patrick Queen
 LB, LSU

Bálint: Megszívtam, mert Jeffersonra vártam, de cserélni nem akartam, mert második körös pickem nincs, nem akartam tovább szórni a választási jogokat, még annak ellenére sem, hogy win now az üzemmód. Így hát maradt Queen, aki államon belülről jön, jól ismerik New Orleansban és beleillik abba a szerepkörbe is, ami a modern kori linebackert jellemzi. Kell a segítség a védelembe, hogy stabil alapot nyújthassanak Brees vélhetően utolsó nagy menetelésének.

chester: Rich get richer.

 1/25 Minnesota Vikings
 Jaylon Johnson
 CB, Utah

chester: Tartom, hogy Johnson a legjobb fit Zimmer védelmébe, de három pickkel korábban Gladney volt a BPA. Szerencsére a srácok bent hagyták nekem, ilyen cornerekkel már nyugodt szívvel lehet kezdeni a szezont.

 TRADE 1/26 Cincinnati Bengals
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma
  • Dolphins adja: 1/26 + 5/153
  • Bengals adja: 2/33 + 3/65

chester: Elhamarkodott döntés? Lehet, hiszen a Bengals nem úszik a draftpickekben. Viszont ha már idáig csúszott Murray, akkor muszáj volt érte felmennem – ha nem hiszitek, nézzétek meg a Bengals LB-sorát. Ezzel mindkét egységbe megérkezett az új vezér az első körben.

Dani: Nem éreztem kihagyhatatlan lehetőséget játékos szempontból, így beadtam a derekam a Bengalsnak, ezért a 6 helyes hátramozgásért pedig feljöttem bő két környit a harmadik elejére, ahol még kezdőt is találhatok.

Patrik: Murray nagyon jó kis játékos, de a Bengalsnak egyszerűen most mindent Burrow alá kellene szentelnie, nem pedig felcserélgetni igéretes, de nem teljesen kész védőjátékosokért.

 1/27 Seattle Seahawks
 Josh Jones
 OT, Houston

Patrik: Két poszt volt, ami pörgött a fejemben, az edge rusher és a támadófal. Biztos, ami biztos megpróbáltam hátracserélni is pár helyet, de nem tudtam, így értékben a legjobb embert vittem el a két posztot figyelembe véve. Jones itt már steal is.

Dani: Patrik nem egy Schneider, nem óriási reachet, hanem óriási stealt húz.

 1/28 Dallas Cowboys (from Ravens)
 Antoine Winfield Jr
 S, Minnesota

Dani: Két csere után végre húzok, és még ha Winfield a sérülései miatt nem is lesz elsőkörös, szerintem itt a helye és egy Tyrann Mathieu féle játékost látok benne. Kinek ne kellene egy ilyen?

Bálint: Dani tudta, hogy ez a húzás nekem baromira fog tetszeni, de én itt nem ebbe az irányba mentem volna. Boldogtalan viszont egyáltalán nem lennék, sőt Winfield azonnal az egyik kedvenc Cowboyom lenne április 24-től.

 1/29 Tennessee Titans
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State

Bálint: NetGross-Matos az egyik kedvenc játékosom a classban, egy igazi csiszolatlan gyémánt, nagy termettel, hatalmas testi adottságokkal és kiváló atletizmussal. A potenciálja miatt draftoltam, mert úgy látom, hogy hosszútávon sokat segíthet a Titans védelmének leggyengébb pontján.

 TRADE 1/30 Miami Dolphins
 Cesar Ruiz
 iOL, Michigan
  • Packers adja: 1/30
  • Dolphins adja: 2/39 + Josh Rosen

Dani: Eredetileg a Bengalstól megszerzett 2/1-gyel akartam jönni, de Chesternek Josh Rosen kellett, így a 2/7 lett a csere tárgya. Most pedig tovább folytatom a támadófal felhúzását Jordan Love elé, Ruiz már a második elsőkörös falemberem idén, épül-szépül az offense és van még két második körös pickem is, plusz a harmadik kör első választási joga is.

chester: Ezzel a Packers elmondhatja magáról, hogy öt évtizeden át van neki stabil franchise irányítója.

 TRADE 1/31 Jacksonville Jaguars
 Grant Delpit
 S, LSU
  • Giants kapja: Yannick Ngakoue + 5/176
  • 49ers kapja: 2/36+4/110
  • Jaguars kapja: 1/31

Ez bonyolult, szóval kisebb magyarázatot igényel. A Giants meg akarta szerezni Yannick Ngakoue-t, a Jaguars viszont ragaszkodott az első körös pickhez. Így a Giants felcserélt a 49ers helyére (negyedik kör elejét adva, ötödik kör végét kapva), majd megszerezte a pass rushert. 

Bálint: Meg vagyok elégedve, mert sikerült elpasszolnom a menni igyekvő Ngakouét és kaptam egy harmadik picket az első körben, ami fontos volt, mert nekem számít, hogy le tudjam hívni a játékosom ötödik éves opcióját – ha úgy adódik. És nem más lett a választásom, mint Delpit, akit sokan hagynának kizuhanni az első körből, de én még annak ellenére is magasan jegyzem, hogy tisztán látni, mik a hiányosságai. 1/31-re nekem ez egy steal és kezd egész pofás lenni a védelmem hátsó tengelye egy Delpit-Henderson erősítéssel.

Dani: A Jags nem adta a derekát, a 2/4 nem volt elég Ngakoue-ért, így feljöttem az első kör legvégére, hogy szerezzek egy brutál passzsiettetőt. Top corner után top edge rusher, jól érezhetem magam a nap végén. A Jags pickhez, én nagyon fázok Delpittől, nem húznám első körben.

chester: Felrobbanna a Tribün stúdiója, ha ez tényleg megtörténne 23-án :D

 1/32 Kansas City Chiefs
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Patrik: Nem férhetett kétség hozzá hogy cornert kell húznom, annyira égető need a Chiefsnél. Egy röpke pillanatig elgondolkoztam azon, hogy elhozom a class legjobb futóját, hogy ezt a verhetetlen támadósort még inkább félelmetesség tegyem, de az nagy luxus lett volna.

2. kör

 2/33 Miami Dolphins (from Bengals)
 Laviska Shenault
 WR, Colorado

Dani: Offense, offense, offense, ez a stratégiám a Dolphinsnál.

 2/34 Indianapolis Colts
 Jacob Eason
 QB, Washington

Bálint: Nem sok könnyebb pick volt ennél, ha már az 1/13 nem állt rendelkezésemre. Rivers jó híd lesz Brissett és Eason között, akinek így lesz ideje javítani a hibáin. Én kedvelem őt, de szép kis projekt lesz kezdőt faragni belőle, viszont azzal a profillal, amivel érkezik, szerintem Indianapolisban is izgalomba jöhetnek az emberek, akik arra várnak, hogy egy nagyobb fordulatszámon pörgő és vertikálisan is operáló passzjátékot hoznak össze.

Patrik: Értem Bálint álláspontját, de Eason nekem nem tetszik annyira, hogy itt meghúzzam a ravaszt. Rivers még húzhatja egy ideig az igát és ráérnek olyankor QB-et húzni, amikor jobb pozícióban vannak.

 2/35 Detroit Lions
 AJ Terrell
 CB, Clemson

chester: Ahogy az várható volt, maradt még Day 1 kezdő cornerback a 35. picken. A Lionsnak ideális helyen vannak a draftpickjei a nedeekhez képest, még ha nem is jön össze a mindenki által várt csere, akkor sem járhatnak rosszul – papíron.

 2/36 San Francisco 49ers
 Noah Igbinoghene
 CB, Auburn

Patrik: Fogytak a cornerek pedig én a 49ersnél ezt a különítményt mindenképp meg akartam erősíteni. Igbinoghene talán az utolsó olyan ember volt akit még szívesen választottam a draft ezen pontján. Ismét szerencsém volt, mert ismét egy hátracsere után találtam még elérhető, jó játékost a kiszemelt posztomra, de kell az is egy jó drafthoz. Így a 49ers szerzett pár középső körös picket iddénre.

Bálint: Ááááááhh, őt akartam vinni a Panthersszel, hiszen ordít a need és Igbinoghene a legjobb bennmaradt corner volt.

Dani: Durván beindult a CB-rush, Igbinoghene-t bírom nagyon.

 2/37 Los Angeles Chargers
 Jalen Hurts
 QB, Oklahoma

Patrik: Az összes csapatom közül egyedül a Chargers draftjával nem vagyok maradéktalanul elégedett. Egyszerűen nem volt egyetlen hiányposztra sem olyan játékos, akit szívesen vittem volna. Így maradt ez a backup megoldás. Tudom, hogy pont az első picknél magyaráztam, hogy nem akarom, hogy Herberttel szenvedjen a gárda és Hurts még messze nem kész irányító, ugyanakkor második kör elején már úgy voltam vele, hogy érdemes kockáztatni, mert nem maradok le senkiről. Hurts még Lamar Jacksonnál (mint prospect) is rosszabb prospectnek tűnik, ha kizárólag a passzjátékra koncentrálunk. Ugyanakkor egy izgalmas választásnak gondolom, aki felpezsdítheti a levegőt Los Angelesben. Ha pedig minden csillag megfelelően áll, akkor nem zárok ki egy újabb meseszerű felemelkedést.

Dani: Van benne fantázia, nekem tetszene (mármint ha a Chargers lemarad Tuáról, ami szerintem nem következik be).

chester: Tökre megértem, hogy Patrik miért nem vitt az első körben irányítót, de tökre nem értem, hogy a másodikban miért vitte Hurstöt. Lynn-fit, de nem látom benne, hogy ő lehet a következő Lamar Jackson. Mondjuk Lamar Jacksonba sem láttuk ezt, aztán…

 2/38 Carolina Panthers
 Damon Arnette
 CB, Ohio State

Bálint: Két pickkel ezelőtt kiment a kiszemeltem, bajban voltam nagyon ezzel a húzással. Arnette nem kapott sok rivaldafényt Okudah mellett a Buckeyesban és a 40 yardos sprintjével sem segített azon, hogy nagyobb szeretetet kapjon, de ne feledjük el, hogy milyen stabilan dolgozott 2019-ben, amikor Okudaht kerülték az ellenfelek. Az egész classban ő engedte a legalacsonyabb passer ratinget 60,6-tal, ami igazán impozáns és árulkodik is arról, hogy jól dolgozik a levegőben.

 2/39 Green Bay Packers (from Dolphins)
 Cameron Dantzler
 CB, Mississippi State

chester: Ha nem húz használható CB-t Gutekunst a drafton, felpofozom. Mindenki az elkapót és a futás elleni védekezést emeli ki mint fő hiányosság, de ez a poszt is az.

Dani: Szerintem mondjuk Dantzler nem használható CB, mert bármilyen jól játszott is az egyetemen, aki 4,6 alatt futja a 40 yardot, az nem tud megélni az NFL-ben.

Bálint: Én imádom Dantzlert, nagy kedvencem volt az MSU-n, de persze a 40 yardja óriási csalódás volt. Bízom benne, hogy szép karrierje lesz a profik között, mert tényleg jó képességű védő.

 2/40 Houston Texans
 Neville Gallimore
 iDL, Oklahoma

Bálint: Egyértelmű, hogy nem elég erős a védőfal Houstonban, ezért igyekeztem ezzel a választással is kicsit felturbózni ezt az egységet. A kanadai óriás kiváló játékerőt képvisel, Brown és Kinlaw után nekem ő a harmadikként jegyzett belső védőfalember és úgy gondolom, nagyon jól fog mutatni a Texans falában.

2/41 Cleveland Browns
AJ Epenesa
DL, Iowa

chester: Nem a kedvenc prospectem Epenesa, de a mélyítés a védőfalban sosem árt, itt ráadásul nagyon BPA-gyanús.

 2/42 Jacksonville Jaguars
 Ross Blacklock
 iDL, TCU

Bálint: Gallimore ment a riválishoz, ami nem jelent jót a Jaguarsnak, de nem akartam felmenni, mert ennek a csapatnak nem a költekezésre van szüksége. Blacklock pedig nálam egy polcon van Gallimore-ral, a kiürült Jags védőfalba erősítést fog jelenteni a játék minden elemében.

Dani: Szerintem Blacklock még jobb is, mint Gallimore.

 TRADE 2/43 Pittsburgh Steelers
 Curtis Weaver
 Edge, Boise State
  • Bears adja: 2/43
  • Steelers adja: 2/49 + 4/124

chester: Miután az elsőkörös cetlijüket beáldozta Colbert Fitzpatrickért, kényszerű lépés elé nézett: muszáj volt taget raknia Bud Dupree-re, ugyanis nincs más a rosteren. Most már van, így jövőre nyugodtan el lehet majd őt engedni. A Maciknak jól jön az az extra negyedik kör, amit elpocsékolt odaadott Nick Foles-ért.

Dani: Én Weaverben nem látok sokat, ráadásul szerintem kevésbé is illik a Steelers 3-4-es rendszerébe, mint akár Okwara, akár Uche, akár Lewis, szóval én nem cseréltem volna és inkább közülük vittek volna valakit hátrébb.

 2/44 Indianapolis Colts
 Tee Higgins
 WR, Clemson

Bálint: Nagyon gyorsan hoztam meg ezt a döntést, kb annyira, mint az előzőt a csapatnál. Nekem az egyik kedvencem Higgins, szerintem sokan nem értékelik kellőképpen és ebbe a Coltsba kelleni fog egy nagytestű, jókezű és stabilan dolgozó elkapó.

Dani: Én jóval kevesebbet látok Higginsbe, mint a legtöbben, itt már nem húznám fel a szemöldököm annyira, de én úgy voltam vele, hogy vigye el valaki más és égjen meg vele valaki más, mert nem képes elszakadni.

 2/45 Tampa Bay Buccaneers
 Lucas Niang
 OT, TCU

Bálint: Nem voltam egyszerű helyzetben itt, nem nagyon tetszett senki, de tudtam, hogy tackle kell a Tampába, mert az offense-ben ez az egyik legnagyobb hiányposzt. Niang a radarok alatt száll egyelőre, de szerintem megvan benne a kezdő potenciál, kicsit küzdelmes lesznek az első snapjei, de hosszútávon gondolkodva jó pick lesz.

 2/46 Denver Broncos
 Austin Jackson
 OT, USC

Patrik: Az elkapó poszt után mindenképp a corner sort akartam erősíteni, de értéken már senkit nem találtam. Figyelmemet így a támadófalra, különösen annak szélére fordítottam, ahol jelenleg van két kezdő ember ugyan, de Bollesnek van mit bizonyítania, James meg hát, ki tudja mennyit lesz egészséges.

 TRADE 2/47 Philadelphia Eagles
 Brandon Aiyuk
 WR, Arizona State
  • Falcons adja: 2/47
  • Eagles adja: 2/53 + 4/127

Dani: Megelőztem a szintén WR-ért ácsingózó Jetset, hogy behúzzam Aiyukot. Két pick, két WR, de nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene ezt az Eagles kapcsán.

 2/48 New York Jets
 KJ Hamler
 WR, Penn State

Dani: Támadófal elsőre, elkapó másodikra, mindenképp minél több segítséget kell adni Sam Darnoldnak. A következő lépés kirúgni Adam Gase-t.

 2/49 Chicago Bears (from Steelers)
 Marlon Davidson
 iDL, Auburn

chester: Lehetne hova húzni, ez most egy BPA-választás lesz, hogy a védőfal eltiporja az ellenfél támadófalát.

 2/50 Chicago Bears
 Netane Muti
 iOL, Fresno State

chester: Ez már nem BPA… A Bears OL teljesítménye óriásit zuhant, pedig ugyanaz az ötös védte Trubiskyt mint korábban. Most ráadásul Kyle Long visszavonulásával lett egy lyuk, amit a hawaii óriás betömhet – csak maradjon egészséges.

 2/51 Dallas Cowboys
 Jalen Reagor
 WR, TCU

Dani: Elsősorban a védőfalban gondolkodtam, de senki nem tetszett igazán az elérhetőek közül 4-3-as endnek, Okwara, Uche és Lewis is inkább kétpontosból, nagyobb területtel lehet veszélyes, szóval inkább adok még egy fegyvert Prescottnak, hogy még durvább legyen az offense. Harmadik számú WR egyébként is kell most a csapatba.

chester: Kicsit luxusnak érzem, még ha értem is a motivációt a pick mögött.

Bálint: Biztos nem Reagort húztam volna, nálam itt Baun lett volna a választás. Nem mondom, hogy rossz pick, de van nagyobb baja is ennek a csapatnak.

 2/52 Los Angeles Rams
 Zack Baun
 Edge/LB, Wisconsin

Patrik: Need az edge rusher és need a linebacker poszt is. Baunnal egyszerre két legyet ütöttem egy csapásra. Viccet félretéve Baun egy igazi tweener, de én bízok abban, hogy nem fog elveszi a két poszt között, hanem egy igazán klasszis játékossá nőheti ki magát.

Dani: Itt már tetszik, a Ramsnél pedig elindultak egy ilyen “matchup-alapú” védelem irányába, ahová jó lehet Baun is.

 2/53 Atlanta Falcons (from Eagles)
 D'Andre Swift
 RB, Georgia

Bálint: Gurley megkapja az egyik Bulldog utódját, a Falcons pedig marad államon és SEC-n belül. Kicsit luxus szaga van, de ez az offense stabil futójáték nélkül szenvedni fog, Swift pedig elháríthatja ezt a problémát a következő 4 évben.

 2/54 Buffalo Bills
 Jeremy Chinn
 S, Southern Illinois

Dani: A Billsnél kineveztek egy külön nickel edzőt, akinek a kezei közé adnám Chinnt (meg persze McDermott kezei közé), hogy hozza ki belőle a legtöbbet. Elképesztően atletikus játékos kiváló méretekkel, nagyon jó alapanyag, csak formázni kell még. Nem azonnali kezdő, de 2021-re nagyot robbanthat. Egyébként ne lepődjetek meg, ha Chinn elsőkörös lesz a való életben, itt pedig már BPA-nak is jó.

Bálint: Frazier játékszerei a a secondaryben: Hyde, Poyer, White, Johnson…és hozzájuk jön Chinn. Ez minden, csak nem fair.

 2/55 Baltimore Ravens
 Julian Okwara
 Edge, Notre Dame

chester: Baltimore-i hagyomány, hogy ott nem azonnali kezdőket választanak ki a drafton passzsiettetőnek, hanem projekteket, akik az utóbbi két évben rendre beértek. Okwara is ebbe a sormintába fog illeni, csak türelem.

 2/56 Miami Dolphins
 Clyde Edwards-Helaire
 RB, LSU

Dani: Jött már irányító, left tackle, belső támadófalember és elkapó, most pedig jöhet egy futó is. Mérges voltam, hogy Bálint kivitte Swiftet hárommal ezelőtt, mert már jó előre beírtam őt ide, így utólag jó lett volna kicsit felcserélni.

chester: Ne legyél mérges, jobban jártál.

Bálint: Tetszik ez a húzás, kiváló karakterű játékos CEH, megfelelő eleme lesz a Dolphins újjáépülésének.

 2/57 Houston Texans
 Joshua Uche
 Edge, Michigan

Bálint: Uche is egy nem kellő mértékben megbecsült játékos, aki atletizmsával és ügyességével sok galibát fog okozni a profik között. Egyelőre még nem főállású kezdő, de gyűjteni fogja a sackeket már az első évében is.

UPDATE: Az éjszaka folyamán ez a pick a Ramshez vándorolt a Cooks-trade miatt. 

 2/58 Minnesota Vikings
 Jordan Elliott
 iDL, Missouri

chester: Mindig is irigyeltem a Vikingsban azt, hogy négy, sőt néha mindössze három emberrel is brutálist nyomást tudtak generálni. Ezt az erősséget tartja fent tovább azzal, hogy kihúzza Elliottot.

 2/59 Seattle Seahawks
 Terrell Lewis
 Edge, Alabama

Patrik: Nem volt kérdés, hogy muszáj lesz passzsiettetőt is hoznom. Lewis nem a kedvencem, de a második kör végén már ritkán találni hatalmas potenciállal rendelkező játékosokat.

Dani: Ismét steal szagú Seahawks pick, fura ezt leírni :D

 2/60 Baltimore Ravens
 Jonah Jackson
 iOL, Ohio State

chester: Yanda bár nem fontos poszton játszott, ettől még nagy űrt hagyott maga után. A Ravens offense hatékony OL nélkül nem fog működni idén, ennek érdekében tenni kell a drafton.

 TRADE 2/61 Miami Dolphins
 Isaiah Wilson
 RT, Georgia
  • Titans adja: 2/59
  • Dolphins adja: 3/65 + 5/154

Dani: Feljöttem a második körbe a Bengalstól kapott 3/1-es pickkel, hogy még egyet tudjak húzni a mockunkban. Ezzel pedig megszerzem a hatodik kezdő támadómat, csak ezen a drafton. Amúgy ne lepődjetek meg, ha Wilson végül elsőkörös lesz.

 2/62 Green Bay Packers
 Akeem Davis-Gaither
 LB, App. State

chester: Nem BPA, nem is elkapó. Davis-Gaither lehet az a Zack Baun, aki jobb coverage-ben. Egy ilyen svájci bicskát pedig imádna Mike Pettine. A WR-ek között itt már minimális különbségek vannak, az ráér még, ellenben a jó coverage linebackerek felhozatala nem túl erős.

 2/63 Kansas City Chiefs
 JK Dobbins
 RB, Ohio State

Patrik: Az első kör végén végül elengedtem a futó posztot, de itt már nem tudtam. Főleg annak tudatában, hogy két futó ment ki, de úgy gondolom, hogy Dobbins mindkettőjüknél jobb lehet. Hozzáteszem, hogy Swiftet akartam, de annyira magasra nem tudtam volna felmenni, mert nincs annyi pickje a Chiefsnek.

 2/64 Seattle Seahawks
 Lloyd Cushenberry
 iOL, LSU

Patrik: Jött OT, jött Edge és végül jött egy belső támadófalember is. Igazi need partit tartott a Seahawks. Tudom, hogy ők nem igazán szeretik megvédeni Wilsont, de én igen, Cushenberry pedig egy remek játékos.

Bálint: Bírom ezt a húzást, az LSU támadófalának valamennyi tagja jó játékos, közülük pedig Chusenberry emelkedik ki a leginkább.

Dani: Már beírtam fentebb a Dolphinsnál, hogy a hetedik kezdő támadóm meg 3/6-ra lett volna Cushenberry, aztán Patrik a mock utolsó pickjével megfosztott ettől.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!