Connect with us

Prémium cikkek

Ismét egy új remény – Browns FA-értékelő

Új év, új remény a Cleveland Browns szurkolóinak. A drukkerek megszokhatták már, hogy új general managerbe és új főedzőbe kell fektetniük a bizalmukat évről évre, nincs ez most sem másképp. Ez pedig ismét azzal járt, hogy fel kellett forgatni a gárdát az aktuális fejesek elképzelései szerint. 

Távozók

A legnagyobb felfordulás linebacker és safety poszton valósult meg, hiszen kvázi az összes nem újonc szerződésen lévő játékos lapátra került. A védelem közepén Schobertet nem igazolta vissza a gárda, Kirksey-t pedig kivágták. Szerintem ez hiba, még ha bíznak is a tavaly draftolt Wilsonban és Takitakiban, azért utóbbi szinte csak a speciális egységben mutatta meg képességeit, Wilson pedig elég inkonzisztens volt. Én Schobertet mindenképp megpróbáltam volna megtartani (bár elég nagy szerződést kapott a Jaguarstól, azzal tényleg nem kellett feltétlen versenyezni), vagy akkor legalább Kirksey-t, aki egészségesen azért jó képességű játékos (még ha nem is nagyon volt egészséges az utóbbi időben).

A safety-sor is kiürült, lelépett Randall, Burnett, Murray és Burris, közülük leginkább Randallért kár, őt érdemes lett volna megtartani, főleg olyan alacsony összegért, amiért a Raidershöz aláírt.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Harrisről, Kushról, Carrie-ről és Taylorról már a kitekintőben is írtam, hiszen már elég hamar kivágta őket Berry – egyikért sem kár. Greg Robinsonért és Justin McCrayért szintén nem kár, nem tettek hozzá sokat a támadófalhoz. Ricky Seals-Jonest megtartottam volna eredetileg egy tenderrel, de upgrade-elte őt a csapat végül a piacról. Rashard Higginsnek adnék egy szerződést, ő még csapat nélkül van.

Egész hosszúnak tűnhet a távozók névsora, de igazából csak Schobert (/Kirksey) és Randall elvesztése lehet fájó, szóval minőségben nem sokat veszített a csapat, inkább csak mennyiségben, mélységben. Ezt pedig azért sikerült pótolni.

Érkezők

Pénze volt bőven a Brownsnak, így rá lehetett menni a legnagyobb nevű szabadügynökökre is. Ez két esetben meg is valósult, egyébként pedig a zavarosban halászás maradt inkább olcsó, de tehetséges játékosok után. A lépések szinte kivétel nélkül tetszenek ár/érték arányban, az már más kérdés, hogy szerintem egy-két helyen jobban bele kellett volna nyúlni a pénztárca mélyére, mert csak kiegészítő, jó ár/érték arányú játékosokkal nem lehet igazán minőségi csapatot összerakni.

A két nagy hal Jack Conklin és Austin Hooper volt. Conklin a legjobb jobb oldali tackle-nek számított a piacon, ehhez képest még áron alul is írt alá. Óriási hiányposztra szerzett minőségi kezdőt a Browns, ráadásul nem is kellett rekordfizetéssel dobálózni, szóval ebbe nem nagyon lehet belekötni.

Hooper már érdekesebb kérdés, hiszen ugyan papíron rekordszerződést kapott, szerintem a tight end fizetések most nagyon alacsonyan vannak a valódi értékeikhez képest – most csak a legjobbakra gondolok. Szóval hamarosan új szerződést kap majd Kittle, Ertz és Kelce is, ezek pedig szerintem milliókkal lövik majd túl Hooper gázsiját. Szóval ez a bő 10 millió nála még rendben van. Nem mondom, hogy alul lett fizetve a Falconstól érkező játékos, mert erről szó sincs, nem egy igazi playmaker ő, de a mindenkori piaci viszonyokat figyelembe véve nem is botránkoztam meg a szerződésén.

Önmagában Hooper szerintem nem egy igazi “difference maker”, tehát nem fog sokszor egy az egyben megverni jó védőket, de a zónák közti határokat jól megtalálja és itt megjátszhatóvá teszi magát. Az viszont külön tetszik, hogy David Njokuval ketten együtt halálos fegyverek lehetnek Stefanski támadósorában – amely sokszor használ 2 tight endes felállást -, lehetőségek tárházát nyitva meg a stratéga előtt.

Még egy nagyobb fizetést igénylő játékos érkezett, méghozzá Case Keenum, aki jó mentora lehet Mayfieldnek, ráadásul a méreteik és stílusuk is hasonló, így kifejezetten tetszik az elgondolás, hogy ő érkezett cserének.

Innentől kezdve pedig sok 2-4 millió dollár közötti játékost igazolt a Browns. Közülük egyedül BJ Goodson szerződtetése nem tetszett, szerintem nagyon keveset tud hozzátenni a védelemhez. Kiegészítő játékosnak jó, futás ellen hasznos és ha kiegészítő szerepre hozták, akkor jobb értékelést is tudok neki adni, de ha kezdőnek, akkor azért baj van…

A safety sor feltöltése is furára sikerült. Ennyiért Joseph és Sendejo is jó vételnek minősül, mindketten jók lehetnek kiegészítő szerepre, de jelen állás szerint ők számítanak a két kezdőnek a poszton, ami megint csak elég rosszat jelent. Ha sikerül hozni egy jó kvalitású free safetyt a draftról, akkor Joseph jó lehet SS-nek, Sendejo pedig harmadik safetynek big nickel felállásokhoz, de kettejükre nem lehet bízni a hátsó sort, mert nagyon megégnének. Ettől tartva lett B- az értékelés így kettejükre együtt, de ez A-ra is ugorhat egy top FS érkezésével, csak egyelőre nem látom, ki lenne az (Anthony Harris?).

Adrian Clayborn is jó igazolás ennyiért, nála is azt kell hozzátenni, hogy abban az esetben, ha cserének hozták és nem akarják kivágni Vernont. Valószínűleg így van, szóval remek. Andrew Billings a védőfalba tökéletes igazolás, főleg ennyiért, egy jó kis nose tackle-ről van szó, aki a futást jól öli, aztán passzszituációkban majd lemegy a padra. Kevin Johnson is megér egy próbát, nagyon inkonzisztens karrierje volt eddig, hiszen volt kiváló szezonja, de volt rossz is, meg sérült is. Ha jobbik arcát mutatja idén, akkor nagy fogás, ha meg nem, akkor nem költöttek rá sokat.

Kareem Hunt tenderelése is jó lépés (most az off-field dolgok “értékét” mindenki eldönti maga), jól is mutatott Chubb-bal párban. Stefanski rendszerébe kell egy fullback, Andy Janovich pedig az egyik legjobb ebben a műfajban, az érte adott 2021-es hetedik kör pedig a legalacsonyabb feladható ellenérték, szóval kvázi szabadügynökként érkezett olcsón.

A Conklin-Hooper-Keenum trió után önmagukban kifejezetten tetszettek ezek a kiegészítő igazolások, igazából ha lenne 1-1 top linebacker és safety a csapatban, akkor kvázi mindegyikre A vagy A- értékelést adtam volna, viszont egyelőre nagyobb szerep vár Goodsonra, Josephre és Sendejóra, mint ideális esetben kellene, ezért ezekkel nem tudok maradéktalanul elégedett lenni, főleg hogy nem lesz egyszerű mindkét posztot megoldani magasan a drafton, leginkább mert nagyon kellene egy left tackle is (plusz az első kör elején azért nem is kéne linebackert meg safetyt választani idén, kivéve Isaiah Simmonst).

Összegzés

Összességében jól dolgozott az új stáb, bár szinte minden évben ezt mondjuk a Brownsról, aztán mégsem jön az áttörés. A támadófal erősítése volt az elsődleges cél a csapatnál, Conklin leigazolásával ez félig ki is pipálva, most jöhet 1/10-re valaki, vagy én még elgondolkodnék Jason Peters leigazolásán, esetleg egy cserén Trent Williamsért, és akkor szabadabban lehet mozogni a drafton. Az igazolások összességében tetszettek, egyedül a linebacker poszt menedzselését tudnám felróni a vezetőségnek, illetve még a safety sor összerakása is furcsára sikeredett. Ezzel a két dologgal nem vagyok elégedett, de ezzel is csak kicsit, mert alapvetően olcsón érkeztek korrekt játékosok, csak mindkét poszton hiányzik egy igazi “difference maker”.

Értékelés: B++

[/ppp_patron_only]

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2020-04-09 10:03

Ami nálam ezt az értékelést árnyalja és lerontja kicsit, az a főedző választás. Stefanski nagy lutri lesz, és amit én eddig láttam belőle nálunk, mint OC, attól sem voltam elájulva. Főleg a játékhívásaitól kezdett el nagy mértékben hullani a hajam, állítson erről bármit is a PFF. Szerintem sokkal jobb, kipróbált edzőt is lehetett volna most HC-nek hozni.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-04-09 12:51

mondjuk ez tök független attól, mit csináltak a piacon :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-04-09 19:11

De talán ez lett volna a legfontosabb az offseasonben. Ha Stefanski nem kezd jól nem tudom, hogy kezeli az OBJ féle egyéneket.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2020-04-09 20:07

Nekem Stefanskival kapcsolatban csak az a kérdés, hogy mennyire volt ő a főnök a támadóknál. Inkább hiszem, hogy Kubiak alá dolgozott be.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2020-04-09 10:54

Na ja minden évben jól mozognak az FA-n, meg a drafton is.. aztán nagy szar lesz az egészből a szezonra… egyszerűen az edzőket nem válogatják meg jól… BB ilyen keretekből szokott 2-3 SB-t kipréselni….

Fetyke
Fetyke
Reply to  Arnold Patsenegger
2020-04-09 11:28

“BB ilyen keretekből szokott 2-3 SB-t kipréselni….”
1 szezon alatt…

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  Fetyke
2020-04-09 11:28

Már előszezonban SB nyer… 🤣

AwesomeOne
AwesomeOne
2020-04-09 14:41

És akkor Clowney lehetséges érkezéséről még szó sem volt, ami az utóbbi napokban egyre reálisabbnak látszik. Ő jön, Vernon cut v. csere és már is ott az “A” minimum.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  AwesomeOne
2020-04-09 17:17

Vernon egyébként még milyen szintet kévisel? (PFF en 80 as gradet kapott)

katonadani
Reply to  Arnold Patsenegger
2020-04-10 07:53

egészségesen jó játékos, csak ritkán egészséges

Gergely Angyal
Gergely Angyal
2020-04-09 20:07

Szerintem náluk beragadt a VHS-be az Új remény. :)

Everlast77
Everlast77
2020-04-09 23:21

Új szezon, új Browns remények. Van ami nem változik…..

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x