Connect with us

Hír

Jöhet a sky judge? Állítólag a versenybizottság támogatja

Tavaly az NFL versenybizottsága nem támogatta az úgynevezett “sky judge” intézményét, ami tömören azt jelenti, hogy egy plusz bíró/tanácsadó segítené a pályán lévő stáb munkáját és beleszólhatna, illetve felülbírálhatna bizonyos ítéleteket. John Kryk információi szerint azonban a versenybizottság álláspontja a kérdésben megváltozott, köszönhetően a tavalyi megbukott szabálymódosításnak a pass interference büntetések visszanézhetőségéről.

A Ravens és a Chargers is nyújtott be egyébként erre vonatkozó szabályváltoztatási javaslatot. Kis eltérés van a két opció között: a Ravensé alapján egy nyolcadik taggal egészülne ki a bírói testület, a Chargersé alapján pedig csak egy tanácsadó lenne, aki segítené a bírók munkáját.

A szabálymódosításokról a tulajdonosi találkozón szoktak dönteni, azonban a koronavírus miatt ez a múlt héten elmaradt. A jelenlegi tervek szerint május 19-20 között lenne egy újabb találkozó, ahol lehetne szavazni többek közt a sky judge-ról is, de könnyen lehet, hogy ezt az eseményt is törölni kell majd.

Az XFL egyébként alkalmazta a sky judge rendszerét és sikeresnek is tekinthettük a kísérletet, jól működött a dolog, szóval ebből is tanulhatott az NFL.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!