Connect with us

Szabadügynök

Mindenkire mégse maradhatott pénz – Cowboys FA-értékelő

Sok pénze és egyben sok problémája is volt a Cowboysnak az idei szezonra fordulván, és ahogy a gondok, úgy az elkölthető zöldhasú mennyisége is egyre csökkent a hetek elteltével. Akadtak vezéráldozatok és váratlan távozók is, de a csapat magját sikerült egyben tartani, sőt a front office olcsón talált jó kisegítő embereket, akikkel egy hosszú utazás veheti kezdetét 2020-ban. Ehhez viszont egy korrekt draftra és egy jóval kompetensebb edzői tevékenységre van szükség, mint az előző években.

Távozók

Bekövetkezett, amire számítani lehetett, Byron Jones top fizetésért írt alá a Miami Dolphinshoz, ami egyrészt érthető döntés volt az elmúlt szezonokban kiváló cornerback részéről, másrészt pedig óriási érvágás a Dallas Cowboysnak. Lehet kételkedni Jones kvalitásaiban, illetve, hogy ő mennyire jelent megoldást egy másik csapatban CB poszton, ahol eddig csak két évet töltött el, de az biztos, hogy az egyik legjobb védőjét veszítette el a csillagos alakulat. Pótlását nehéz lesz megoldani, mert kvalitásokban nincs olyan defensive back a rosteren, aki egy az egyben tudná helyettesíteni őt. Ezúttal a pénz döntött, mindkét fél részéről, és nem biztos, hogy a csapat jött ki jól a szituációból.

Amire viszont kevesen számítottak, hogy a csapat nagyszerű, All Pro kaliberű centere, Travis Frederick egy kiemelkedő év után bejelenti a visszavonulását. A döntés érthető és teljes mértékben elfogadható, hiszen a korábban diagnosztizált Guillain-Barre-szindróma komoly következményekkel lehet a futball utáni életére is, ezért nem éri meg tovább kockáztatni az egészségügyi állapotát. A csapat számára ez egy óriási veszteség, de most tegyük félre a focit és a bizniszt, itt sokkal mélyebb dologról van szó. Egy dolog, amit a vezetőség és a szurkolóbázis tehet: megköszöni FredBread eddig szolgálatait.

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!